Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Mete
Mordağ

Endüstriyel Ürün Tasarımcısı

İnovasyon

Sürdürülebilirlik

Teknoloji

Tasarım

Rasyonel Sanat

Fonksiyonel Ürünler

Biyografi

Mete Mordağ, yaratıcı sanatlara olan tutkusu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirerek endüstriyel tasarım dünyasına yönelmiş bir isim.

Mordağ, Edison Awards’ta ödül alan tek Türk ürünü, görme engelliler için tasarlanmış WeWalk’un (Akıllı Baston) tasarımcısı. Bu ödül bir tasarım ödülü değil, bir inovasyon teknoloji ödülü. ABD’de uzun zamandır Tesla, Apple gibi çok büyük markalara verilen ödül, Mordağ’ın da aralarında bulunduğu ekip sayesinde Türkiye’ye geldi.

Tasarım dünyasını değiştiren en önemli gelişmenin, dijital çağın mümkün kıldığı veri aktarımı teknolojileri ve mobil cihazlar olduğunu ifade eden Mordağ, ev eşyalarından su altı malzemelerine, endüstriyel ürünlerden mimari donanımlara çok farklı alanlarda estetik ve ergonomiyi birleştiren ürünler tasarlıyor.

Mordağ’a göre ikinci önemli gelişme ise ekolojik farkındalık. Yirminci yüzyılın son çeyreğinden itibaren tasarım süreçlerinin içerisine girmeye başlayan sürdürülebilirlik kavramı, günümüzde ürün geliştirme süreçlerinin “olmazsa olmaz”larının arasında yerini almış bulunuyor. Bu durum, toplumun bilinçlenmesinin ve ekolojik duyarlılığa sahip markaları tercih etmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Endüstriyel tasarımın ise ürün geliştirme süreçlerindeki rolü gereği markaları bilinçlendirme konusunda oldukça önemli bir role sahip olduğunu ifade ediyor.

Mordağ, endüstriyel tasarımın inovasyon ve etkin mühendislik ile beslenmediği sürece rekabetçi ortamda etkin bir sonuca ulaşmakta yetersiz kalacağını ifade ediyor.  “İnovasyon anlamında endüstriyel tasarım gelişimi, katma değeri ve sunduğu yenilikler ile toplumu ileri taşımayı hedeflemek zorundadır. Her proje, her parça beraberinde yüklü yatırımlar ve çevreye ek-ağırlıklar getirirken, tüm bunları anlamsız bir çeşitlilik sunmak uğruna yapmaya hakkımız artık kalmadı.”

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Mete Mordağ, Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisansını tamamladı. Tasarımlarıyla inovasyonu hayatımızın merkezinde kullanılabilir ürünlere dönüştüren Mordağ, tasarıma yaklaşımını söyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”

Konuşma Konuları

  • İnovasyon ve sürdürülebilirlik
  • Ayrılmaz ikili: Teknoloji ve İnovasyon
  • İnovasyon hayata nasıl entegre edilir?
  • Tasarımda Trendler
  • Form ve Fonksiyon
  • Rasyonel Sanat
  • Felsefe ve İlham

Videolar

Abdurrahman
Yıldırım

Ekonomist, Yazar, Yorumcu

Biyografi

Abdurrahman Yıldırım, Türkiye ve dünya ekonomisinin geleceği konusunda yaptığı isabetli öngörüleri nedeniyle görüşlerine en çok başvurulan gazeteci ve ekonomistlerden biri. Televizyon programları, köşe yazıları ve güncel yorumlarıyla ekonomiye yön tutuyor.

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Abdurrahman Yıldırım; Anadolu Ajansı (AA), Cumhuriyet, Sabah, Yeniyüzyıl ve Habertürk gazetelerinde yazdığı yazılarla ekonomi çevrelerinin radarına girerek analizleri en çok takip edilen gazetecilerden biri. Yıldırım paralel olarak kitap çalışmalarını da sürdürüyor. Sermaye piyasaları üzerine yayınlanmış 4 adet kitabı bulunuyor.

Türkiye ve Dünya Ekonomisi

Yıldırım mesleki hayatı süresince hemen her yıl ekonomi ve araştırma kurumları ile sivil toplum kuruluşları tarafından düzenli olarak verilen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nde ‘yılın ekonomi yazarı’ ödülüne layık görüldü.

Ekonominin yol haritası ve piyasalara dair yazılarını köşesinde okuyucuların beğenisine sunan Abdurrahman Yıldırım, anlaşılması güç̧ istatistiki verileri herkesin anlayacağı bir dile indirgeyerek ustalıkla yorumluyor.

Türkiye ve dünya ekonomisini, geleceğe yönelik beklentileri ve sürdürülebilir bir ekonomi için yol haritasını somut veriler ışığında sık sık okurlarıyla paylaşan Yıldırım, öngörülerinde özellikle yaşanmış̧ somut gelişmeleri çıpa olarak kullanmasıyla dikkat çekiyor.

Ekonomi Analizleri

Sürekli değişkenlik gösteren döviz, borsa, para piyasaları Yıldırım’ın yazılarında ete kemiğe bürünüyor. Yorumlarında objektif olma ilkesini kendisine baz alan Yıldırım, konuşmalarında mevcut durumu analiz ederek, geleceğe dair öngörülerini yapıcı önerileri ve tespitleriyle sunuyor.

Abdurrahman Yıldırım halen Habertürk’te ve Bloomberg’de programlarıyla izleyiciyle buluşuyor.

Konuşma Konuları

  • Türkiye ve Dünya Ekonomisi
  • Ekonomi Analizleri ve Öngörüleri
  • Sürdürülebilir Ekonomi
  • Döviz Piyasası, Borsa ve Para Piyasaları

Videolar

Sinan
Ülgen

Risk Yönetimi Uzmanı, EDAM (Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi) YKB, İstanbul Ekonomi Danışmanlık Kurucu Ortağı

Ekonomik Gelişmeler

Siyasi Analizler

Kamuoyu Araştırmaları

Türk Dış Politikası

Jeostratejik Öngörü

Biyografi

Sinan Ülgen, Brugge Avrupa Koleji’nde Avrupa Topluluğu konusunda yüksek lisans eğitimi aldı. Dışişleri Bakanlığı’nda Birleşmiş Milletler Dairesi’nde çalıştı. Brüksel’de AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev yaptı; Gümrük Birliği’yle ilgili olarak Türkiye’nin müzakere pozisyonunun belirlenmesine katkıda bulundu. 1996’da T.C. Trablus Büyükelçiliği’nde görev aldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği serüveninin en hareketli dönemlerinde, müzakere pozisyonunun belirlenmesinde görev yapmış deneyimli bir diplomat, risk yönetimi strateji uzmanı. Ülgen çalışmalarını Düşünce Kuruluşları, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) ile İstanbul Ekonomi Danışmanlık bünyesinde kurum ve kuruluşların gelecek analizleri ve pozisyon alma ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi analizleri yaparak sürdürüyor. Yerel ve çok uluslu kurumların danışmanlığını üstleniyor, fikirlerini paylaştığı platformlarda uzun ve orta vadeli öngörülerle dikkat çekiyor.

Strateji oluşturma, risk yönetimi

“Ekonomik krizden sonra kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak.” İfadeleriyle günümüz geçiş toplumuna açıklık getiren Ülgen’e göre dünya liderleri, parasını harcadıkları ve belirli bir dönem bazı sıkıntılara göğüs germesini istedikleri vatandaşlarına bugün yaşanan tipte bir krizle bundan 3-5 yıl sonra yeniden karşılaşmayacaklarının garantisini vermek zorunda. Bu tip garantilerin verilmesi ise nihayetinde uluslararası sistemin yeni ve farklı bir tasarımından geçiyor. Bu tasarım, etkinlik ile istikrar, risk ile getiri arasındaki dengeyi daha farklı kuracak. Bu açıdan bakıldığında bu krizin kapitalist sistem açısından da bir dönüm noktası olduğunu söylemek mümkün belki de. Kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilmeye devam edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak. Ülgen, AB ilişkilerinde Türkiye’nin önümüzdeki dönem yapacağı reformlar, başta bankacılık, enerji gibi kritik sektörlerde beklenen değişimler ve Türkiye’nin daha fazla yatırım çekmek için yapması gerekenler konusunda da danışmanlık veriyor.

Konuşma Konuları

  •  Dış Politika ve Ekonomide Sıcak Gelişmeler
  •  Risk Yönetimi, Jeostratejik öngörüler
  •  Türkiye ve Bölgesel İlişkiler
  •  Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınması
  •  Küresel İklim Değişikliği ve Küresel Sosyal Sorumluluk Boyutu

Videolar

Soner
Çağaptay

Tarihçi, Araştırmacı, Yazar, Türk Amerika İlişkileri Uzmanı

Biyografi

Soner Çağaptay, Türkiye-ABD ilişkileri ve Türk iç politikası üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınıyor.

ABD’de Türk araştırmacı

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü “Beyer Ailesi Kürsüsü”nde Kıdemli Uzman ve Türkiye Araştırmaları Programı’nın direktörü olan Türkiye-ABD ilişkileri, Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği konularında kapsamlı çalışmaları bulunan Çağaptay, akademik yayınlarda ve Wall Street Journal, Washington Post, New York Times, Foreign Affairs ve The Atlantic gibi uluslararası basın kuruluşlarında yayınlanan yorumlarıyla dikkat çekiyor. CNN, NPR, Amerika’nın Sesi ve BBC kanallarının programlarında düzenli olarak konuk edilmektedir.

Tarih, politika, milliyetçilik

Tarih eğitimi alan Dr. Çağaptay, doktora tezini Yale Üniversitesi’nde Türk milliyetçiliği üzerine yazdı. Dr. Çağaptay Yale, Princeton, Georgetown ve Smith üniversitelerinde Orta Doğu, Akdeniz ve Doğu Avrupa üzerine dersler verdi. Princeton Üniversitesi’nin Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde Ahmet Ertegün Kürsüsü Profesörü olarak görev aldı.

Dr. Çağaptay birçok unvan, burs ve kürsü başkanlığına layık görüldü;  Smith‐Richardson, Mellon, Rice ve Leylan bursları ve Princeton’da Ertegün kürsüsü. ABD Dışişleri Bakanlığı Hariciye Enstitüsü’nün İleri Derece Türkiye Araştırmaları Enstitüsü’ne başkanlık yapan Çağaptay,  Amerikan Türk Cemiyeti tarafından Genç Cemiyet Lideri seçildi (2012).

Konuşma Konuları

  • Modern Türkiye’de İslam, Laiklik ve Milliyetçilik
  • Türkiye’nin Yükselişi: Yirmi Birinci Yüzyılın İlk Müslüman Gücü
  • Türkiye-ABD ilişkileri,
  • Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği

Prof. Dr.
Acar Baltaş

Psikolog, Baltaş Grubu Kurucusu

Biyografi

Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biri.

Stresi yönetmek, beden dilini kullanmak

Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıtan isim. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Acar Baltaş, doktora çalışmasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda “yüksek beyin fonksiyonları” konusunda yaptı. 1981’de klinik nörofizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru (M. Sc. Dr.), 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında da Profesör unvanını aldı. 1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda çalıştı.

Liderlik ve ekip çalışması seminerleri

1983’ten bu yana tıbbi ve örgütsel psikoloji alanındaki bilgilerini iş hayatının ihtiyaçlarıyla bağdaştırarak liderlik ve ekip çalışması konusunda seminerler vermekte, uygulamalar yapmakta,  kitaplar yazmakta ve insan kaynakları alanında hizmet veren Baltaş Grubu’nu yönetmektedir.

1996-1999 yılları arasında Türk A Milli Futbol Takımı’nın, 2002-2003 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı’nın psikolojik danışmanlığını yapan Baltaş, bu görevi 2005 yılında Türk A Milli Futbol Takımı’yla sürdürdü. Ayrıca, 2009-2016 yılları arasında Harp Akademileri’nde kurmay subay adaylarına ve her rütbede terfi eden generallere kişilik bilimi ve liderlik eğitimleri verdi.

Hayatın farklı alanlarında

Çocukluk ve gençlik yıllarında yüzme, su topu ve futbol sporlarıyla ilgilenen Baltaş; onyedi yaşında Veliefendi Hipodromu’nda çalışmaya başlamış; otel resepsiyonistliği, takdimcilik, disc jockey’lik, turizm rehberliği ve öğretmenlik yaparak hayatın farklı cephelerini tanıyarak sıradan gibi gözüken işleri yapanların emeğine saygı göstermeyi öğrenmiştir.

Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la evli ve iki çocuk babasıdır.

Konuşma Konuları

Krizde Zor Zamanlarda Liderlik

  • Çalışanlar neden “tükenme duygusu yaşıyor?
  • Krizde yönetici iletişimi ve tutumu nasıl olmalı?
  • Uzaktan çalışmaya yatkın kişilerin özellikleri
  • Uzaktan çalışmak ve uzaktan yönetmek
  • Yeni normlarla hayata ve ofise dönmek
  • Değerler ve kurum kültürünün önemi
  • Nasıl üstesinden gelir ve kendi hikâyemizi yazarız?

21.Yüzyıla Hoş Geldiniz

(Yenidünya, Farklı Bir Yönetim Anlayışı)

  • Öngörülemeyen koşulların öngörülebilir olduğu bir süreç
  • Kriz nedir, nasıl yönetilir?
  • Risk hesabı ve risk algısı
  • Neden zorlanıyoruz?
  • İletişim -ilişki – bağ kurmak
  • Bugünlere nasıl geldik, bundan sonra ne olur?
  • Pandemi döneminde değişen kişisel ve kurumsal öncelikler ve değerler
  • Yönetici tutumu ve psikolojik sermeyesi

Hayatın Hakkını Vermek

Yüksek zekâ ve yüksek eğitim başarısıyla hayat başarısı arasındaki ilişki zayıftır. Potansiyel baskı altında ortaya çıkar. Konfor alanında yaşanan hayatlardan geriye bir hikâye kalmaz. Sahip olduklarını elde etmek için mücadele edenler potansiyellerini hayata yansıtır ve elindekilerin kıymetini bilirler.

Liderlikte Yeni Eğilimler

Geleceğin liderlerini kendi içyapılarından yetiştirmeyi hedefleyen kurumlar, hızla değişen iş ortamının taleplerini karşılayacak liderlik yetkinliklerini izlemek zorundadırlar. Sektöründe lider olmak isteyen bir şirket liderlik niteliğine sahip insanlarla çalışmalıdır. Büyük sonuçlara, ortalama performansla değil, üstün performans gösteren çalışanlarla ulaşılır. Bunun için de her düzeyde çalışanın liderlik özelliğine sahip olması gerekir.

Değerlerle Yaşamak Ve Yönetmek

İş hayatı doğru işleri, doğru yöntemle yapmayı gerektirir. Bunun devamlı olabilmesi, sürdürülebilirliğe, iyi hizmete ve kurumun ruhunun özgürleştirilmesine ihtiyaç gösterir. Bunun için de her düzeydeki yöneticinin ve bütün çalışanların kararlarını yürekten inandıkları değerlere dayanarak vermeleri gerekir. Her karar kişilerin ve kurumun sahip olduğu değerle ilişkilendirilmezse değerlerin yaşaması ve hayata geçmesi mümkün olmaz.

Yürekten Adanma

Başarı, sağlık ve mutluluk, enerjinin doğru bir şekilde kullanılmasına bağlıdır. En değerli kaynağımız zannedildiği gibi zaman değil, enerjidir. Zaman enerjiye dönüştüğünde anlam kazanır. Kişi hayata yansıttığı enerjiyle ilgili ne kadar sorumluluk alırsa o kadar güçlü ve verimli olur. Bütün başarılı sanatçı, sporcu ve iş hayatındaki girişimci ve yöneticilerin ortak özelliği yaptıkları işe kendilerini yürekten adamalarıdır.

Bedensel, zihinsel, duygusal ve ruhsal enerjinin hayata yansıtılması.

İçinizdeki Zirveye Çıkın

Çalışanların performanslarının yöneticileri ve iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu biliyoruz. Olumlu ilişki ortamı kişiye topluluk kültürünün oluşturduğu, ait olma ve korunma duygusu verir. Her çalışan yeterli ücretin yanı sıra, iş liderinin kendisini değerli hissettirmesine ve yaptığı işi anlamlı bulmasına ihtiyacı vardır. Hangi düzeyde olursa olsun etkili liderler bu duyguları çalışanlarına verirler.

Kişilik psikolojisinin bilimsel temellerine aşina olmak, insanların farklılıklarını fark etmeye ve bunu kabullenmeye imkân verir. Böylece de her bireyi kişiselleştirerek ve özelleştirerek yaklaşarak yönetir.

Türk Kültüründe Yönetmek

Batı dillerinde “vefa”, “hatır”, “gönül” kelimelerinin karşılığı yoktur. Çünkü bu dillere kaynaklık eden kültürlerde bu kavramlar yoktur. Buna karşılık “vizyon”, “misyon”, “strateji”, “plan” kavramlarının karşılığı da bizim dilimizde bulunmaz. Bizim geleneğimize göre “kervan yolda düzülür, istimi arkadan gelir”.

Bir kültürün düşünme biçimi yansıtan dil psikolojisi, bu tür kavramların oluşmasının ya da oluşmamasın nedenlerini ve bu günkü hayata olan izdüşümlerini ortaya koymaktadır. Bu seminer, aynı dil psikolojisi gibi Türk iş dünyasının kendi kültür değerlerinden nasıl etkilendiğini ve bu değerleri dikkate alan bir liderin hem ülke çapında hem de dünyada nasıl başarılı olabileceğine dair ipuçları vermektedir.

Videolar

Ercan Altuğ
Yılmaz

Eğitmen, Yazar, Oyunlaştırma Uzmanı, Gamfed Türkiye & Oyun Akademisi Kurucu

Biyografi

Ercan Altuğ Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunu. Dijital eğitim teknolojileri üzerine uzun yıllar Netron, Bilgeadam ve Turkcell Akademi’de çalıştı. Oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok ödüllü eğitim projesini de bu süreçte hayata geçirdi.
Gamification Meetup ve Gamification Hackathon isimli oyunlaştırma etkinliklerini düzenleyen Yılmaz, girişim merkezleri Startershub, Workinton, KWORKS, Impact Hub ve İTÜ Magnet gibi kuluçka merkezlerinde mentorluk yapıyor.

Dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi konularda eğitim ve seminerler veriyor, danışmanlık yapıyor.

Yılmaz, dünyaca ünlü oyun tasarımcısı ve oyunlaştırma uzmanlarının yer aldığı GamFed Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu’nun Türkiye temsilcisi. GWC16 Gamification World Congress Madrid, Gamification Europe Brighton UK, Gamicon New Orleans USA ve Gamilearn Barcelona gibi oyunlaştırma konferanslarından davet alarak sunum yapan Türkiye’den ilk ve tek isim.
Yılmaz halen Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve ITUSEM, BAUSEM gibi kurumlarda Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma dersleri veriyor.

Konuşma Konuları

  • Yeni Nesil İçin Geleceğin İş Modeli: Oyunlaştırma
  • İnsan Odaklı Deneyim Tasarımı: Hikayeleştirme ve Oyunlaştırma
  • Uzaktan Eğitimde Etkileşim ve Oyunlaştırma
  • Oyun Trendleri: Metaverse, NFT, Kripto Oyun, DeFi,F antoken, XR Genişletilmiş Gerçeklik.
  • İşini Oyuna, Oyunu İşe Çevirme Sanatı
  • Dijitalleşen Nesil için Dijital Liderlik
  • Oyunun Yeni Nesil Hali: Espor, Gaming ve Gamification
  • Bağımlılık Yapan Müşteri ve Çalışan Deneyimleri Tasarlamak
  • Şirket Olarak Takdir Kültürü ve Geribildirim ile Yeni Alışkanlık Kazanma

Videolar

Harmonie
Toros

Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Profesörü, Reading Universitesi

Çatışma Çözücü

Çatışma Uzmanı

Siber Güvenlik

Siber Terör

Müzakere Yöntemleri

İklim Krizi

Biyografi

Harmonie Toros, çatışma çözümü/çatışma dönüşümü uzmanı. Dünya üzerinde sıcak bölgelerde barış ve çatışma çalışmaları üzerine akademik araştırmalar yapıyor. Aynı zamanda devletlere bu konuda kritik danışmanlıklar veriyor. Saha çalışmaları ile taraflar arasında üretilen diyalog mekanizmaları özetle geleceğe ışık tutan önemli çabalar. Toros, Türk kökenli bir araştırmacı olarak özellikle içinde bulunduğumuz coğrafya dinamikleri ile parçası olduğu uluslararası projelerde çok önemli deneyimler biriktirmiş olarak kabul görüyor. Kadınların çok az sayıda varlık gösterdiği çatışma alanında Toros cinsiyet eşitliği konusunda varlığıyla önemli çaba sarf ediyor.

Akademisyen, danışman ve konuşmacı olarak İndeks Konuşmacı Ajansı’na derinlik ve renk katan Toros, uzun yıllardan bu yana üzerinde çalıştığı terör konusunun çerçevesini yeni nesil sorunlarla genişletiyor.

Siber güvenlik uzmanı

Toros’u yeni uzmanlık alanı dünyanın yeni güvenlik kaygısı “siber güvenlik”. Yalnızca devlet, hükümetlerin değil, kurumsal dünyanın da korkulu rüyası olan siber güvenlik bireyleri de giderek sarmalayan bir kabus.

Toros, yeni tehdit kaynakları üzerine görüşlerini aktarırken, iklim krizinin dünya nüfusu üzerindeki çeşitli etkilerini göz ardı etmek mümkün değil. Toros’un uzmanlık alanlarını coğrafya üzerinden değerlendirdiğimizde Avrupa, Orta Doğu, Güney Doğu Asya ve Afrika özellikle öne çıkıyor. Bu arada unutmamak gerekir ki, devlet ve devlet dışı gruplarla yaptığı çalışmalar barış çabalarına olduğu kadar, davranış bilimine de önemli katkı sağlıyor.

Uluslararası projeler ve ödüller

Toros’un çalışmaları pek çok kez ödüle değer bulundu. Toros’u özellikli kılan konulardan biri çalışma deneyiminde önemli yer tutan gazetecilik kariyeri. Muhabir – Editör olarak The Associated Press ve Agence France-Presse’de başarılı çalışmalara imza atmış olması, daha sonraki yıllarda akademik çalışmalarına şüphesiz zenginlik kattı.

Toros, Critical Studies on Terrorism dergisinin editörü ve International Studies Association (ISA) ve British International Studies Association (BISA) üyesi.

Diğer satır başlarını özetlemek gerekirse; halen İngiltere’de Reading Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Profesörü olarak akademik çalışmalarını sürdüren Toros öncesinde Kent Üniversitesi, Queensland Üniversitesi (Avustralya) ve Canterbury Üniversitesi’nde (Yeni Zelanda) görev yaptı.

Lisans eğitimini Çağdaş Tarih (Sussex) ve Tarih (Paris IV-Sorbonne) üniversitesinde tamamlayan Toros’un akademik çalışmalarında dikkat çeken araştırmalar ve köşe taşları; Aberystwyth Üniversitesi Uluslararası Politika Bölümü’nde tamamladı (2010): “Terörizm, Konuşma ve Dönüşüm: Kuzey İrlanda ve Mindanao” Bradford Üniversitesi “Çatışma Çözümü”.

Konuşma Konuları

  • Çatışma Yönetimi ve İncelikleri
  • Yeni Güç Odakları ve Uluslararası İlişkileri Anlamak
  • Yeni Güvenlik Tehditleri ve Sosyal Hayatımıza Etkileri
  • Siber Güvenlik ne kadar tehlikeli ve nasıl başa çıkılır

Videolar

Haluk
Gürgen

Akademisyen

İletişim Yönetimi

Algı Yönetimi

İtibar Yönetimi

Biyografi

Prof. Dr. Haluk Gürgen, yıllardır çok sayıda özel ve kamu kuruluşu için başarılı iletişim kampanyaları kurguluyor.  Prof. Gürgen, çağdaş pazarlamanın niteliklerini şu sözlerle anlatıyor: “Hayatın yaşanma hızı, toplumsal değişimi tetikleyen dinamiklerin başında geliyor. Her geçen gün ihtiyaçlarımızı daha hızlı bir şekilde belirlemek, karşılamak, tüketmek ve yeni ihtiyaçları keşfederek, tüketerek hayatın döngüsü içinde var olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle pazarlamada başarılı olmanın yolu, baş döndürücü hıza ayak uydurabilen markaların yaratılmasından geçiyor. Bu da güçlü markalar yaratmak demek. Kurumsal marka, kurumsal iletişim ve itibarın doğru bir şekilde yönetilmesi sonucunda yaratılır. Güçlü ürün markalarının yaratılmasında ve geliştirilmesinde ise ait oldukları kurumsal markaların gücünden beslenmesinin gerekliliği önemli oluyor.”

Prof. Dr. Haluk Gürgen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı. Gürgen bugüne kadar Çevre Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Vakıfbank, Mesa, Coşkunöz Holding ve Erciyas Biracılık adına iletişim projeleri çalışmalarında bulundu. Gürgen çok uluslu kurumlara, yerli kuruluşlara, bankalara eğitimler veriyor. Gürgen, Yüksek Öğretim Kurumu “Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu” kurucu üyesi olarak görev yapıyor.

Konuşma Konuları

  • Kurumsal İletişim
  • Kriz İletişimi
  • İtibar Yönetimi
  • Kişilerarası İletişim
  • Varolmak ve İletişim
  • Paylaşmak, Sorumluluk ve İletişim

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]