Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Aslı Zuluğ
Dr.

Gıda Mühendisi, Akademisyen, Girişimci

Beslenme

Gıda Güvenliği

Coğrafi Etiketli Ürünler

Gelecek Perspektifi

Biyografi

İnovasyonun akıllı telefona yüklenecek aplikasyonlarla sınırlı olduğunu sananların tersine Gıda Mühendisi Dr. Aslı Zuluğ, kadim bir Türk yemeğine yaptığı inovatif yaklaşımla Silikon Vadisi’ne yürümeye hazırlanıyor.

Girişimci gıda mühendisi

Dr. Aslı Zuluğ akademik kimliğinin yanı sıra bir girişimci. Lisans derecesini Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Yüksek Lisans derecesini Mediterranean Agronomic Institute of Chania (MAICH), Yunanistan, İş Ekonomisi ve Yönetim bölümünden aldıktan sonra doktora derecesini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi bölümünde tamamladı.

İnovasyon peşinde

Zuluğ, 2019 başında, TÜBİTAK’a, TÜBİTAK 1512 kodlu BİG projesini yazdı. Bireysel Genç Girişim olarak Türkiye’den kabul edilen 146 projeden biri de Zuluğ’un bu projesi “pacha cips” oldu. Aslı Zuluğ, TÜBİTAK TEYTEB Destek programından yararlanılarak geliştirilen Pacha markasıyla, çıkış noktası paça çorbası olan fonksiyonel bir ürün yarattı: “pacha cips”. Teknoloji marifetiyle yaratılan bu gıda takviyesi ürün Zuluğ’un hayallerinin henüz ilki, devamında gelecekler ise hepimizi şimdiden heyecanlandırıyor.

Doktoradan sonra Koç Holding bünyesinde Divan Grubu’nda gıda güvenliği uzmanı olarak çalışan Zuluğ, 2008 yılı itibarıyla Swissotel The Bosphorus da gıda güvenliği ekip lideri olarak görev aldı. Özel sektördeki bu deneyimlerinin Aslı Zuluğ’a farklı bakış açıları kazandırdığı da aşikar.

Eğitmen kimliği

Dr. Aslı Zuluğ, 2013 yılından beri yarı zamanlı olarak, özel ve devlet üniversitelerinde, gıda güvenliği, gıda politikaları, yiyecek ve içecek yönetimi, yiyecek ve içecek satış pazarlama alanlarında dersler vermeye devam ediyor. Gıda Türk dergisinde Gıda Hijyeni ve Gıda ekonomisi köşelerinde yazılar yazıyor.

Konuşma Konuları

  • Gıda Güvenliği
  • Beslenme
  • Coğrafi Etiketli Ürünler
  • Tüketici Davranışları
  • Bir girişim öyküsü

Videolar

Göksal
İzci

Yaratıcı Platform Kurucusu, kahvengelsin.com, baristaol.com

Tüketici İçgörüsü

Karar Verme

Davranış Ekonomisi

Tutum Davranış

Pazarlama trendleri

Akıllı Alışveriş

Biyografi

Göksal İzci, dünyaya Barista ihraç eden girişimci. İzci, kahvengelsin.com, baristaol.com gibi yaratıcı platformların kurucusu. Dünyaya açılan yenilikçi bakış açısıyla Türk Kahvesi cennetinde  Barista mesleğini  yarattı. Eğittiği Baristalar bileklerine altın bileziği dünyanın her yerinde iş buluyorlar.

İzci, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde aldı. Viyana Üniversitesi’nde Almanca dil eğitimi ve yüksek lisans dersleri alan Göksal İzci, İstanbul Üniversitesi’nde “E-memnuniyetin E-sadakate etkisi” konulu Tedarik Zinciri Yönetimi yüksek lisansını tamamladı.

Girişimcilik, Yenilikçi Markalar

Girişimci ruhu, eğitimini aldığı konulardan esinlenmesine neden olsa da icraat kısmında gönlünden başka işler geçirmeye başladı, farklı dünyalar olduğunu kendisinin yaratıcı fikirlerle oralara yelken açabileceğini gördü. Gizci Bilişim ve Eğitim Hizmetleri’ni kurup bünyesinde Barista OL, kahvengelsin.com, The Barista Center gibi yenilikçi markalar oluşturdu. Göksal İzci’nin uzmanı olduğu, eğitimini ve danışmanlığını verdiği alanlar: Tedarik zinciri yönetimi, e-ticaret, e-memnuniyet,  online itibar yönetimi, markalaşma ve franchising yönetimi.

İşletme kuruluşu ve yönetimi

Kurucusu ve program koordinatörü olduğu Barista OL aracılığıyla profesyonel baristalık, aşçılık ve pastacılık, kahve dükkanı lezzetleri ve sıfırdan işletme kuruluşu ve yönetimi eğitimleri vermeye devam ediyor. Ayrıca, şirketler için düzenlediği atölye programlarıyla kahveyi harmanlayarak “Entegrasyon ve İletişim” konularında keyifli programlar gerçekleştiriyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın da servis sağlayıcısı olan Barista OL tarafından düzenlenen profesyonel barista eğitimleri, istihdama katkıda bulunacak şekilde farklı illerde yapılmaya devam ediliyor.

Tamamen bir Türk markası olarak yurt dışında kabul görme misyonuyla hareket eden Barista OL, verdiği eğitimler ve uluslararası alanda geçerliliği olan sertifikasıyla İngiltere’den ABD’ye, İsviçre’den Somali’ye kadar uzanıyor.

İmza attığı başarılı işler ve kurduğu markalarla, birçok kez ulusal ve uluslararası basında yer alan İzci, son olarak Güney Kore üniversitesi KUMA tarafından çekilen ve National Geography için hazırlanan bir belgesele Barista OL markasıyla konu oldu.

Konuşma Konuları

  • Başarı Hikayesi; Barista Olmak
  • Baristalık nasıl en popüler meslek oldu?
  • E-ticaret E-memnuniyet E-sadakat
  • Online İtibar Yönetimi
  • Online Pazarlama
  • Markalaşma ve Franchising
  • Tedarik Zinciri Yönetimi

Videolar

Tunç
Fındık

Profesyonel Dağcı, Eğitmen

Biyografi

Tunç Fındık, dağcı. Böyle bir spor insanını tek kelimeyle anlatmak tabii ki mümkün değil, zaten büyük bir haksızlık. O ömrünü dağlara ve tırmanışa vakfetmiş uluslararası başarısı olan dağcı.

Dünyamızdaki toplam 14 adet 8000 metrelik dağların tümüne çıkmayı içeren 14×8000 projesi ile ilgilenen Tunç Fındık, 2019 yılı sonu itibarıyla 13 adet 8000 metrelik zirveye tırmandı ve Everest’e iki kere, farklı rotalardan çıkan ilk Türk oldu. Bilkent Üniversitesi’nde ünlü dağcı ve konuşmacı Nasuh Mahruki ile Dost Dağcılık Kulübü’nü kurdu. AKUT Arama Kurtarma Derneği üyesi.

Tunç Fındık, “Dağların hepsi çok güzel ve büyüleyici. Karlısı da taşlısı da ayrı güzel” diyerek tanımladığı dağlara tutkun. Her tırmanışta türlü zorluk ve engelden geçse de neredeyse her yıl Türk bayrağımızı yeni bir zirveye dikmeyi başarıyor.

Biz uzaktan izleyenler için dağa tırmanmak asıl mesele gibi duruyor, oysa Fındık, “Çıkmayı da bileceksin, inmeyi de…” diyor. Bir tırmanıştan sağ salim dönebilmenin dağcılık açısından başarının tanımı olduğunu söylüyor: “Dağcılıkta zirveye varmak önemlidir. Tıpkı cümle sonundaki nokta gibidir ama en önemli şey değildir. Başarılı bir tırmanış için zirveye çıkmak kadar inmek de önemli.” Pek çok engelle karşılaşılan tırmanışlarda, sorunları çözebilmek ve yola devam edebilmek için belli bir plan, hedef, liderlik, takım çalışması, lojistik, motivasyon ve tüm bun unsurların başarılı biçimde yönetimi gerekiyor.

Fındık’ın konuşmaları görsel bir şölen. Sunumları, dağa tırmanmanın keyfini, korku ve cesaretini, soğukların esaretini inişlerin tehlikesini… Unutulmaz karar anlarının zorluğunu, bayrağı dikerken yaşanan zafer sarhoşluğunu olduğu gibi dinleyene geçiriyor. Yaklaşık 35 bin adet dia ve dijital fotoğraftan oluşan bir arşivi bulunuyor. Tunç Fındık özellikle Orta/Batı Toroslar ve Doğu Karadeniz Kaçkar Dağları’nda 150 kadar yeni rotanın ilk tırmanışlarını gerçekleştirdi. Ayrıca Nepal, Tibet/Çin, Pakistan, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Arjantin, Tanzanya, Kenya, Rusya Federasyonu ve İskoçya’da tırmanışlar yaptı.

Tunç Fındık, ‘Dağcılık- Zirvelerin Özgürlüğü’ olmak üzere, toplamı 2500 sayfayı bulan, dağcılıkla ilgili beş kitabın İngilizce’den Türkçe’ye çevirisini yaptı ayrıca kendine ait 10 adet özgün kitabı bulunuyor.

Konuşma Konuları

  • Zirveye Yolculuk
  • Tanrıların Tahtına Yolculuk/Everest,
  • Karakurum’da 80 Zorlu Gün,
  • Turkuvaz Tanrıça’nın Zirvesinde,
  • Zirveden Bakınca,
  • Himalaya Günlüğü,
  • Dağcının Gözünden Kafkasya’nın Yalçın Doruğu: Ushba

Videolar

Haluk
Gürgen

Akademisyen

İletişim Yönetimi

Algı Yönetimi

İtibar Yönetimi

Biyografi

Prof. Dr. Haluk Gürgen, yıllardır çok sayıda özel ve kamu kuruluşu için başarılı iletişim kampanyaları kurguluyor.  Prof. Gürgen, çağdaş pazarlamanın niteliklerini şu sözlerle anlatıyor: “Hayatın yaşanma hızı, toplumsal değişimi tetikleyen dinamiklerin başında geliyor. Her geçen gün ihtiyaçlarımızı daha hızlı bir şekilde belirlemek, karşılamak, tüketmek ve yeni ihtiyaçları keşfederek, tüketerek hayatın döngüsü içinde var olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle pazarlamada başarılı olmanın yolu, baş döndürücü hıza ayak uydurabilen markaların yaratılmasından geçiyor. Bu da güçlü markalar yaratmak demek. Kurumsal marka, kurumsal iletişim ve itibarın doğru bir şekilde yönetilmesi sonucunda yaratılır. Güçlü ürün markalarının yaratılmasında ve geliştirilmesinde ise ait oldukları kurumsal markaların gücünden beslenmesinin gerekliliği önemli oluyor.”

Prof. Dr. Haluk Gürgen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı. Gürgen bugüne kadar Çevre Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Vakıfbank, Mesa, Coşkunöz Holding ve Erciyas Biracılık adına iletişim projeleri çalışmalarında bulundu. Gürgen çok uluslu kurumlara, yerli kuruluşlara, bankalara eğitimler veriyor. Gürgen, Yüksek Öğretim Kurumu “Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu” kurucu üyesi olarak görev yapıyor.

Konuşma Konuları

  • Kurumsal İletişim
  • Kriz İletişimi
  • İtibar Yönetimi
  • Kişilerarası İletişim
  • Varolmak ve İletişim
  • Paylaşmak, Sorumluluk ve İletişim

Videolar

Erkan
Yıldırım

Dijital Transformasyon ve İnovasyon, Alwiser Kurucusu ve CEO

Biyografi

Erkan Yıldırım lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden, yüksek lisansını, Pittsburgh Üniversitesi ve Berkeley’deki California Üniversitesi’nde tamamladı.

Akademik çalışmalarının ardından, Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Danone Türkiye bünyesinde yönetici olarak başladığı kariyerini, perakende, e-ticaret ve teknoloji ağırlıklı start-uplar’da kurucu, üst düzey yönetici ve danışman olarak sürdürdü.

Dijital Dönüşüm, Yeni İş Modelleri Tasarımı

2016 yılında Dijital Dönüşüm, Yeni Nesil Eğitim – Gelişim – İnovasyon Programları ve Yeni İş Modelleri Tasarımı konusunda uzmanlaşan alwiser Yönetim Danışmanlığı şirketini kurdu. Yurt içi ve yurt dışında farklı sektör ve büyüklüklerdeki birçok şirket ve kurumlara, dönüşüm stratejilerini kurgulama, yeni değer vaatleri tasarlama, bunları başarılı iş modellerine dönüştürme, farkındalık yaratma ve icra planını oluşturma amaçlı hizmetler vermektedir.

Seminerler, Atölye Çalışmaları

Erkan Yıldırım, dijital dönüşümü sadece bir dijital ve teknoloji meselesi olarak görmeyip, bu dönüşümün aynı zamanda liderlik, kültür, yetkinlik, yetenek, tasarım işi olduğunu anlattığı seminer ve konuşmalar yapıyor.

Kurumlara özel uygulamalı mini-atölyeler tasarlayan Erkan Yıldırım, bu dönüşüm hareketini tetikleyen bir inovasyon programına dönüştüren kurumsal inovasyon programları yürütüyor.

Konuşma Konuları

  • Dijital dönüşüm,
  • Şirket dönüşüm stratejileri,
  • İş modelleri yaratma,
  • Liderlik

Videolar

Sinan
Ülgen

Risk Yönetimi Uzmanı, EDAM (Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi) YKB, İstanbul Ekonomi Danışmanlık Kurucu Ortağı

Ekonomik Gelişmeler

Siyasi Analizler

Kamuoyu Araştırmaları

Türk Dış Politikası

Jeostratejik Öngörü

Biyografi

Sinan Ülgen, Brugge Avrupa Koleji’nde Avrupa Topluluğu konusunda yüksek lisans eğitimi aldı. Dışişleri Bakanlığı’nda Birleşmiş Milletler Dairesi’nde çalıştı. Brüksel’de AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev yaptı; Gümrük Birliği’yle ilgili olarak Türkiye’nin müzakere pozisyonunun belirlenmesine katkıda bulundu. 1996’da T.C. Trablus Büyükelçiliği’nde görev aldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği serüveninin en hareketli dönemlerinde, müzakere pozisyonunun belirlenmesinde görev yapmış deneyimli bir diplomat, risk yönetimi strateji uzmanı. Ülgen çalışmalarını Düşünce Kuruluşları, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) ile İstanbul Ekonomi Danışmanlık bünyesinde kurum ve kuruluşların gelecek analizleri ve pozisyon alma ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi analizleri yaparak sürdürüyor. Yerel ve çok uluslu kurumların danışmanlığını üstleniyor, fikirlerini paylaştığı platformlarda uzun ve orta vadeli öngörülerle dikkat çekiyor.

Strateji oluşturma, risk yönetimi

“Ekonomik krizden sonra kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak.” İfadeleriyle günümüz geçiş toplumuna açıklık getiren Ülgen’e göre dünya liderleri, parasını harcadıkları ve belirli bir dönem bazı sıkıntılara göğüs germesini istedikleri vatandaşlarına bugün yaşanan tipte bir krizle bundan 3-5 yıl sonra yeniden karşılaşmayacaklarının garantisini vermek zorunda. Bu tip garantilerin verilmesi ise nihayetinde uluslararası sistemin yeni ve farklı bir tasarımından geçiyor. Bu tasarım, etkinlik ile istikrar, risk ile getiri arasındaki dengeyi daha farklı kuracak. Bu açıdan bakıldığında bu krizin kapitalist sistem açısından da bir dönüm noktası olduğunu söylemek mümkün belki de. Kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilmeye devam edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak. Ülgen, AB ilişkilerinde Türkiye’nin önümüzdeki dönem yapacağı reformlar, başta bankacılık, enerji gibi kritik sektörlerde beklenen değişimler ve Türkiye’nin daha fazla yatırım çekmek için yapması gerekenler konusunda da danışmanlık veriyor.

Konuşma Konuları

  •  Dış Politika ve Ekonomide Sıcak Gelişmeler
  •  Risk Yönetimi, Jeostratejik öngörüler
  •  Türkiye ve Bölgesel İlişkiler
  •  Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınması
  •  Küresel İklim Değişikliği ve Küresel Sosyal Sorumluluk Boyutu

Videolar

Ebru Baybara
Demir

Sosyal Gastronomi Şefi, Sosyal Girişimci

Sosyal girişim

Sosyal gastronomi

İlham veren kadınlar

Başarı hikayeleri

Toplumsal sorumluluk

Biyografi

Şef Ebru Baybara Demir, sosyal gastronomi alanında 20 yıldır çalışıyor. Baybara Demir, hayata geçirdiği projelerinde özellikle iklim değişikliğinin toprağın yenilenmesi üzerindeki etkisi ve yerel kalkınma ile  toplumsal ihtiyaçlara ürettiği çözümlerle tanınıyor.

Baybara,Demir Gastronomi dünyasının Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize (BCWP) (2023) ödülünü aldı. Bu ödülü Türkiye’ye taşıyan ilk şef olan Baybara.Demir ödülün maddi değerini depremden etkilenen Hatay’da öğrenciler için hazırlanan kahvaltı projesine bağışladı.  Baybara Demir Amerikan online içerik platformu HBO Max tarafından “Dünyanın 12 Sıfır Atık Şefi” belgeseline konu olan tek Türk şef oldu. Aynı zamanda Ocak 2023’te düzenlenen DLD Münih Konferansında Aenne Burda Yaratıcı Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. Baybara Demir, 2006 yılından bu yana cesur, iyimser, yenilikçi, yaratıcı ve ilham veren niteliklere sahip kadınlara takdim edilen bu ödülü de Türkiye’de alan ilk şef.

Sosyal gastronomi projesi

Baybara Demir, Marmara Üniversitesi Turizm Rehberlik Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından Mardin’e yerleşti(1999). Mardin’i turizmle tanıştırma hayaliyle yola çıkan Baybara Demir, yarattığı değişimle şehrin ilk turistik işletmesi olan Cercis Murat Konağı’nı kendisine inanan 21 kadınla beraber açtı. Anadolu mutfağı üzerine 15 yıldan fazla geniş çaplı araştırmalar yürüten Baybara Demir, “sofraya konan yemeğin lezzeti, gücünü aldığı topraktan ve fayda sağladığı hayatlardan gelir” felsefesiyle bir şef olmanın ötesinde, Mardin ve  bölgede birçok sosyal gastronomi projesini hayata geçirdi. Bu süreçte, projeleriyle ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi oldu.

Sürdürülebilir yerel ekonomi

Sosyal gastronomi alanında ölçülebilir sonuçlar elde eden  Baybara Demir, projelerinde tohumun, toprağın ve suyun doğal dengesinin korunmasından sürdürülebilir yerel ekonomilerin yaratılmasına özen gösteriyor. Ürünün topraktan tüketiciye ulaştığı süreçten emek veren herkese geçim kaynağı yaratabilmesine dikkat çekiyor.

Baybara Demir, kurucuları arasında yer aldığı Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında Mezopotamya’nın en eski buğdaylarından Sorgül Buğdayı’nın çoğaltımı, Şemim Sabunları, El Ele Elden Ele Mağazası ve online satış platformunun yanı sıra kısa süre içerisinde hayata geçecek yeni girişimlerle yerel ürün, yerel mutfak ve yerel insan kaynağını bir araya getiren ideal kooperatif modelinin ulusal ve uluslararası arenada rol model oluşturabilmesi için çalışıyor.

Baybara Demir “Yaşamı İyileştiriyoruz” sloganıyla ülkenin birçok iline yayılan Biyobozunur Atık Projesini hayata geçirdi. “Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi”, pazar yerlerinde ortaya çıkan sebze meyveden oluşan biyobozunur gıda atığının komposta dönüştürülüp kullanılmasıyla toprağın iyileştirilmesini, çiftçiye destek olmayı ve sağlıklı gıda üretimine katkı sağlamayı içeren rejeneratif (onarıcı) tarım projesi.

Konuşma Konuları

  • Sosyal gastronomi
  • Sürdürülebilirlik: Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi
  • Sosyal girişimcilik: Yerele saygı
  • Üreten kadınlar
  • Başarı hikayesi
  • Ekip çalışması ve liderlik

Yasemin
Bradley

Tıp Doktoru, Beslenme Danışmanı

Biyografi

Dr. Yasemin Bradley 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, İngiltere’de Avrupa’nın en önemli alternatif terapi okulu ITEC’te “Beslenme ve Diyet” alanında eğitim görüp, diploma aldı. TRT spikerlik sınavlarını kazanınca bir dönem görsel medyada çalıştı. Kanal D’de ana haber bültenini sundu. 1996’da Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri” seçildi. Londra BBC Türkçe Servisi’nde prodüktörlük eğitimi gördü. Bradley; kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti ve eğitimi veriyor. TRT Haber’de “Dr. Yasemin Bradley ile Reçetesiz Hayat” programı unutulmayan çalışmalarından biri.

Dr. Bradley sağlıklı ve güzel kalmanın keyifli olabileceğini öğretiyor. Esas olanın,  diyete başlamak değil, bir yaşam stiline başlamak. Bradley moda diyetlerin çoğunun yanlış bilgilerle dolu olduğunu söylüyor. “Önemli olan kişinin doğru beslenmesi ve egzersiz yapması. Zaten doğru beslenen kişi kilo vermeye başlıyor” diyor. Erkeklerin kas yoğunluğunun daha fazla olması nedeniyle kilo vermek konusunda kadınlardan daha avantajlı olduğunu söyleyen Bradley, kas hücrelerinin yoğunluğunun kalorinin daha hızlı yakılmasında etkili olduğunu belirtiyor. Kilo verme amacıyla diyet yapmanın işe yaramayacağını vurgulayan Bradley sözlerini şöyle sürdürüyor: “Londra’da derse giren hocalarımızın söylediği ilk söz; ‘Diyetler işe yaramaz!’ olmuştu. Gerçekten de diyetler işe yaramıyor. Çünkü bir anda normal beslenme biçiminizden çıkıp yiyecekleri aşırı derecede kıstığınız zaman, vücut bunu bir kıtlık tehlikesi olarak algılıyor. Metabolizmanızı birden bire düşürmeye başlıyor. İki, üç ay diyete devam ettikten sonra normal beslenme biçiminize geri döndüğünüzde, artık azalan metabolizmanız öğütmekte güçlük çekiyor ve daha çok kilo almaya başlıyorsunuz. Onun için yiyeceği aşırı kısan, çabuk kilo verdiren diyetler doğru değil.”

Konuşma Konuları

  • Hastalıklara Karşı beslenme
  • Kadın Nasıl Beslenmeli?
  • Erkek Nasıl Beslenmeli?
  • Bir Şirketi Zayıflatmak; Birlikte Hafifleyelim
  • Örnek Menü

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]