[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Yasemin
Bradley
Tıp Doktoru, Beslenme Danışmanı

Biyografi
Dr. Yasemin Bradley 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, İngiltere’de Avrupa’nın en önemli alternatif terapi okulu ITEC’te “Beslenme ve Diyet” alanında eğitim görüp, diploma aldı. TRT spikerlik sınavlarını kazanınca bir dönem görsel medyada çalıştı. Kanal D’de ana haber bültenini sundu. 1996’da Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri” seçildi. Londra BBC Türkçe Servisi’nde prodüktörlük eğitimi gördü. Bradley; kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti ve eğitimi veriyor. TRT Haber’de “Dr. Yasemin Bradley ile Reçetesiz Hayat” programı unutulmayan çalışmalarından biri.
Dr. Bradley sağlıklı ve güzel kalmanın keyifli olabileceğini öğretiyor. Esas olanın, diyete başlamak değil, bir yaşam stiline başlamak. Bradley moda diyetlerin çoğunun yanlış bilgilerle dolu olduğunu söylüyor. “Önemli olan kişinin doğru beslenmesi ve egzersiz yapması. Zaten doğru beslenen kişi kilo vermeye başlıyor” diyor. Erkeklerin kas yoğunluğunun daha fazla olması nedeniyle kilo vermek konusunda kadınlardan daha avantajlı olduğunu söyleyen Bradley, kas hücrelerinin yoğunluğunun kalorinin daha hızlı yakılmasında etkili olduğunu belirtiyor. Kilo verme amacıyla diyet yapmanın işe yaramayacağını vurgulayan Bradley sözlerini şöyle sürdürüyor: “Londra’da derse giren hocalarımızın söylediği ilk söz; ‘Diyetler işe yaramaz!’ olmuştu. Gerçekten de diyetler işe yaramıyor. Çünkü bir anda normal beslenme biçiminizden çıkıp yiyecekleri aşırı derecede kıstığınız zaman, vücut bunu bir kıtlık tehlikesi olarak algılıyor. Metabolizmanızı birden bire düşürmeye başlıyor. İki, üç ay diyete devam ettikten sonra normal beslenme biçiminize geri döndüğünüzde, artık azalan metabolizmanız öğütmekte güçlük çekiyor ve daha çok kilo almaya başlıyorsunuz. Onun için yiyeceği aşırı kısan, çabuk kilo verdiren diyetler doğru değil.”
Konuşma Konuları
- Hastalıklara Karşı beslenme
- Kadın Nasıl Beslenmeli?
- Erkek Nasıl Beslenmeli?
- Bir Şirketi Zayıflatmak; Birlikte Hafifleyelim
- Örnek Menü
Videolar
Soner
Çağaptay
Tarihçi, Araştırmacı, Yazar, Türk Amerika İlişkileri Uzmanı

Biyografi
Soner Çağaptay, Türkiye-ABD ilişkileri ve Türk iç politikası üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınıyor.
ABD’de Türk araştırmacı
Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü “Beyer Ailesi Kürsüsü”nde Kıdemli Uzman ve Türkiye Araştırmaları Programı’nın direktörü olan Türkiye-ABD ilişkileri, Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği konularında kapsamlı çalışmaları bulunan Çağaptay, akademik yayınlarda ve Wall Street Journal, Washington Post, New York Times, Foreign Affairs ve The Atlantic gibi uluslararası basın kuruluşlarında yayınlanan yorumlarıyla dikkat çekiyor. CNN, NPR, Amerika’nın Sesi ve BBC kanallarının programlarında düzenli olarak konuk edilmektedir.
Tarih, politika, milliyetçilik
Tarih eğitimi alan Dr. Çağaptay, doktora tezini Yale Üniversitesi’nde Türk milliyetçiliği üzerine yazdı. Dr. Çağaptay Yale, Princeton, Georgetown ve Smith üniversitelerinde Orta Doğu, Akdeniz ve Doğu Avrupa üzerine dersler verdi. Princeton Üniversitesi’nin Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde Ahmet Ertegün Kürsüsü Profesörü olarak görev aldı.
Dr. Çağaptay birçok unvan, burs ve kürsü başkanlığına layık görüldü; Smith‐Richardson, Mellon, Rice ve Leylan bursları ve Princeton’da Ertegün kürsüsü. ABD Dışişleri Bakanlığı Hariciye Enstitüsü’nün İleri Derece Türkiye Araştırmaları Enstitüsü’ne başkanlık yapan Çağaptay, Amerikan Türk Cemiyeti tarafından Genç Cemiyet Lideri seçildi (2012).
Konuşma Konuları
- Modern Türkiye’de İslam, Laiklik ve Milliyetçilik
- Türkiye’nin Yükselişi: Yirmi Birinci Yüzyılın İlk Müslüman Gücü
- Türkiye-ABD ilişkileri,
- Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği
Başak
Özer
Teknoloji Yöneticisi, Girişimci, Melek Yatırımcı, Strateji Danışmanı
İnovasyon
Tasarım
Pazarlama
Teknoloji
Girişim
İnsansız Araç

Biyografi
Başak Özer, temel eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra geleceği yurt dışında inovasyon merkezlerinde arayan maceracı profesyonel girişimcilerden. Özer’in arayışı, küresel anlamda bütün dünya için somut başarılarla dolu. Başarıyı kutu dışı bir yaklaşımla tariflerken girişimci ve yönetici olarak deneyimlerini birleştirdiğini görüyoruz; “Egolardan arınmış takım ruhu – sağlıklı rekabet – merak – inovasyon tutkusu – yaratıcılığı alkışlamak – hata yapmaktan korkmamak – pazar ve çözüm odaklı olmak – agile ürün geliştirmek.”
Pazarlamadan teknolojiye farklı bir serüven
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Başak Özer, Michigan Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. ABD’de sensor ve mikroişlemci alanında isim yapan Honeywell’de Küresel Ürün Yöneticisi olarak iş hayatına başladı. Dünyanın ilk iki GPS-Big Data yazılım şirketlerinden biri olan Tele Atlas’ta Ürün ve Pazarlama Küresel Başkan Yardımcısı, Dünyanın ilk zeki mobil reklam platformu Quattro Wireless’te Ürün ve Pazarlama Başkan Yardımcısı pozisyonlarında görev aldı. MIT’nin bir start-up’ı olan Superpedestrian’a yatırım yapan Özer, Nokia Sosyal ve Konum Tabanlı Uygulamalar Küresel Yöneticisi olarak çalısmaya başladı. Nokia Pulse’ın mimarlarından biri olarak Berlin merkezli şirkette, Boston – San Francisco ekiplerini yönetti. Nokia’nın satışını takiben, kurucusu olduğu Boston merkezli danışmalık kurumu SpicaPartners’la mobil teknoloji tecrübesiyle inovasyon ve ürün stratejisi konularında danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Yurt dışında başarılı kariyer
ABD-Boston’da yerleşik olan Özer, halen dünyanın en önemli insansız araç üretimi yapan şirketi Motional’de Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. Motional, Hyundai Motor Group’un otomobil parçaları tedarikçisi Aptiv ile otonom araçlar yapmak için kurduğu ortak girişim, her iki şirkette küresel otonom sürüş ekosistemindeki konumlarını güçlendirmek için 2’şer milyar dolar yatırımla Motional’ı kurdu. Şirket dünyanın ilk ticari robotaksisi veya Seviye 4 otonom sürüşü başlatmak üzere çalışmalar yapıyor.
Melek yatırımcı ve girişimci kimliği
Özer, “start-up” dünyasının ikinci kalbi sayılan coğrafyada gerek girişimci gerekse melek yatırımcı olarak da aktif rol alıyor. Bir dönem, Türkiye’nin en büyük telekom ağı Turkcell’e IOT (internet of things) şemsiyesi altında sağlık (connected health), evde yaşam (connected home), ve eğitim (connected education) danışmanlıkları verdi.
Özer, danışmanlık çalışmalarına dünyanın en yaratıcı ve heyecanlı projelerinden birinde üst düzey yönetici olmak üzere ara verdi; insansız araç teknolojisini geliştiren girişim takımında, Güney Kore’den yatırım alarak Google’ın en büyük rakibi olarak geleceğe koşuyor. Boston – SanFrancisco ve Güney Kore’de yerleşik ekipleri yönetiyor.
Konuşma Konuları
- Çözüm odaklı kullanılabilir inovasyon
- Seri Girişimci olarak başarıyı yakalamak
- Dünya nereye koşuyor; Teknolojide yeni trendler
Tolga
Tanrıseven
KizlarSoruyor.com Kurucusu
Teknoloji
İnovasyon
Yaratıcılık
Girişim
Motivasyon
Hedef Kitle Pazarlaması

Biyografi
Tolga Tanrıseven, yeni nesil girişimci. Y ve Z kuşağının en popüler sitelerinden biri KizlarSoruyor.com’un kurucusu. ABD’de GirlsAskGuys adıyla kurulan Türkçe ve İspanyolca olarak da kullanıcılarla buluşan site 5 ülkede yayın yapıyor, 20 milyondan fazla tekil ziyaretçiye sahip.
Başarılı girişimci
Tolga Tanrıseven bu başarılı girişimi bakın nasıl anlatıyor; “İçerik çok önemli ama tek yönlü değil, gerçek kişilerin ürettiği organik içerik artık kıymetli olan. Benim de KizlarSoruyor’u kurarken hedefim bir içerik sitesi oluşturmak değil, farklı konularda tutkulu, bilgili, birbirine yardım etmeye hevesli kadın ve erkekleri bir araya getiren bir topluluk oluşturmaktı. Doğru topluluk, yeni, taze ve organik içerik KizlarSoruyor’un başarısının sırrı.”
Bir milyona ulaşan üye sayısıyla girişimcilik eko sisteminin parlayan projelerinden biri olarak ün yapan KizlarSoruyor.com tamamen Tolga Tanrıseven’in imzası taşıyor. Başarıyı açıklayabileceğimiz kriter ne olabilir diye soracak olursanız: tutku! Tutku hayatın sırrı. Bu sırrın tarifi ise Tanrıseven’in üslubu ve kelimeleriyle; “Bu dünyada hepimizin tutkuyla bağlı olduğu, ilgi duyduğumuz, bilgili olduğumuz niş bir alan ve bu tutkumuza dair söyleyeceklerimiz, paylaşmak istediklerimiz var. Ve hepimizin hayatın farklı alanlarına dair birbirimize soru sormaya, bilgi ve fikir almaya ihtiyacı var. Bu kimi zaman sevgilimizle yaşadığımız bir soruna dair karşı cinsten fikir alma ihtiyacı olabilir, kimi zaman spor, güzellik ya da seyahatle ilgili bir bilgi, tavsiye arayışı olabilir.”
Tanrıseven Bilgisayar Mühendisi. Eğitim için gittiği ABD’de çalışmaya ve tam zamanlı yaşamaya başladı. Ziyaretçi rekorları kıran GirlsAskGuys.com’u 2008’de hayata geçirdi. Site 2013 yılında O’Brien Capital’dan 800 bin dolar, diğer yatırımcılardan ise 200 bin dolar olmak üzere toplamda 1 milyon dolar, 2015 yılında ise 1.2 milyon dolar yatırım desteği almayı başardı. Tanrıseven, GirlsAskGuys.com’un İspanyolca versiyonu olan EllasSaben.com’u 2014 yılında, Portekizce versiyonu olan ElasSabem.com’u ise 2015 yılında hayata geçirdi.
Kadın ve erkeklerin ikili ilişkiler, moda, spor, alışveriş ve sağlık gibi başlıklar altında merak ettikleri konuları karşı cinse sorarak cevap almalarına, deneyim ve görüş paylaşımına olanak sağlayan KizlarSoruyor.com, GirlsAskGuys.com sitesinin Türkçe versiyonu olarak 2011 yılında internet kullanıcılarıyla buluştu.
Pazarlama stratejisi geliştirme
Günlük ortalama 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ve dünya çapında 800 bin üyeye sahip olan sitenin başarısı topluluk oluşturmasında yatıyor. Sitede yılda ortalama 2 milyon soru soruluyor ve ortalama 50 milyon görüş ve yorum paylaşılıyor. Hedef kitle bazlı pazarlama stratejisi uygulayan Tanrıseven, ürün yerleştirme konusunda kurumların gözdesi.
Söyleyeceği sözü olanla aklında sorusu olanı buluşturmak amacıyla bu yola çıktığını kaydeden Tanrıseven, St. Louis Business Journal tarafından “40 yaşın altındaki 40 iş adamı” listesine (2015) dahil edildi. Prestijli yayınlardan olan Forbes, TheNext Web, Huffington Post ve Search Engine Journal’da da yer almayı başardı.
Konuşma Konuları
- Girişimcilik
- Sosyal Medya
- Pazarlamanın Yeni Kuralları
- Teknoloji
- İnovasyon
Videolar
Mete
Mordağ
Endüstriyel Ürün Tasarımcısı
İnovasyon
Sürdürülebilirlik
Teknoloji
Tasarım
Rasyonel Sanat
Fonksiyonel Ürünler

Biyografi
Mete Mordağ, yaratıcı sanatlara olan tutkusu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirerek endüstriyel tasarım dünyasına yönelmiş bir isim.
Mordağ, Edison Awards’ta ödül alan tek Türk ürünü, görme engelliler için tasarlanmış WeWalk’un (Akıllı Baston) tasarımcısı. Bu ödül bir tasarım ödülü değil, bir inovasyon teknoloji ödülü. ABD’de uzun zamandır Tesla, Apple gibi çok büyük markalara verilen ödül, Mordağ’ın da aralarında bulunduğu ekip sayesinde Türkiye’ye geldi.
Tasarım dünyasını değiştiren en önemli gelişmenin, dijital çağın mümkün kıldığı veri aktarımı teknolojileri ve mobil cihazlar olduğunu ifade eden Mordağ, ev eşyalarından su altı malzemelerine, endüstriyel ürünlerden mimari donanımlara çok farklı alanlarda estetik ve ergonomiyi birleştiren ürünler tasarlıyor.
Mordağ’a göre ikinci önemli gelişme ise ekolojik farkındalık. Yirminci yüzyılın son çeyreğinden itibaren tasarım süreçlerinin içerisine girmeye başlayan sürdürülebilirlik kavramı, günümüzde ürün geliştirme süreçlerinin “olmazsa olmaz”larının arasında yerini almış bulunuyor. Bu durum, toplumun bilinçlenmesinin ve ekolojik duyarlılığa sahip markaları tercih etmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Endüstriyel tasarımın ise ürün geliştirme süreçlerindeki rolü gereği markaları bilinçlendirme konusunda oldukça önemli bir role sahip olduğunu ifade ediyor.
Mordağ, endüstriyel tasarımın inovasyon ve etkin mühendislik ile beslenmediği sürece rekabetçi ortamda etkin bir sonuca ulaşmakta yetersiz kalacağını ifade ediyor. “İnovasyon anlamında endüstriyel tasarım gelişimi, katma değeri ve sunduğu yenilikler ile toplumu ileri taşımayı hedeflemek zorundadır. Her proje, her parça beraberinde yüklü yatırımlar ve çevreye ek-ağırlıklar getirirken, tüm bunları anlamsız bir çeşitlilik sunmak uğruna yapmaya hakkımız artık kalmadı.”
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Mete Mordağ, Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisansını tamamladı. Tasarımlarıyla inovasyonu hayatımızın merkezinde kullanılabilir ürünlere dönüştüren Mordağ, tasarıma yaklaşımını söyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”
Konuşma Konuları
- İnovasyon ve sürdürülebilirlik
- Ayrılmaz ikili: Teknoloji ve İnovasyon
- İnovasyon hayata nasıl entegre edilir?
- Tasarımda Trendler
- Form ve Fonksiyon
- Rasyonel Sanat
- Felsefe ve İlham
Videolar
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]