[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Mete
Mordağ
Endüstriyel Ürün Tasarımcısı
İnovasyon
Sürdürülebilirlik
Teknoloji
Tasarım
Rasyonel Sanat
Fonksiyonel Ürünler

Biyografi
Mete Mordağ, yaratıcı sanatlara olan tutkusu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirerek endüstriyel tasarım dünyasına yönelmiş bir isim.
Mordağ, Edison Awards’ta ödül alan tek Türk ürünü, görme engelliler için tasarlanmış WeWalk’un (Akıllı Baston) tasarımcısı. Bu ödül bir tasarım ödülü değil, bir inovasyon teknoloji ödülü. ABD’de uzun zamandır Tesla, Apple gibi çok büyük markalara verilen ödül, Mordağ’ın da aralarında bulunduğu ekip sayesinde Türkiye’ye geldi.
Tasarım dünyasını değiştiren en önemli gelişmenin, dijital çağın mümkün kıldığı veri aktarımı teknolojileri ve mobil cihazlar olduğunu ifade eden Mordağ, ev eşyalarından su altı malzemelerine, endüstriyel ürünlerden mimari donanımlara çok farklı alanlarda estetik ve ergonomiyi birleştiren ürünler tasarlıyor.
Mordağ’a göre ikinci önemli gelişme ise ekolojik farkındalık. Yirminci yüzyılın son çeyreğinden itibaren tasarım süreçlerinin içerisine girmeye başlayan sürdürülebilirlik kavramı, günümüzde ürün geliştirme süreçlerinin “olmazsa olmaz”larının arasında yerini almış bulunuyor. Bu durum, toplumun bilinçlenmesinin ve ekolojik duyarlılığa sahip markaları tercih etmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Endüstriyel tasarımın ise ürün geliştirme süreçlerindeki rolü gereği markaları bilinçlendirme konusunda oldukça önemli bir role sahip olduğunu ifade ediyor.
Mordağ, endüstriyel tasarımın inovasyon ve etkin mühendislik ile beslenmediği sürece rekabetçi ortamda etkin bir sonuca ulaşmakta yetersiz kalacağını ifade ediyor. “İnovasyon anlamında endüstriyel tasarım gelişimi, katma değeri ve sunduğu yenilikler ile toplumu ileri taşımayı hedeflemek zorundadır. Her proje, her parça beraberinde yüklü yatırımlar ve çevreye ek-ağırlıklar getirirken, tüm bunları anlamsız bir çeşitlilik sunmak uğruna yapmaya hakkımız artık kalmadı.”
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Mete Mordağ, Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisansını tamamladı. Tasarımlarıyla inovasyonu hayatımızın merkezinde kullanılabilir ürünlere dönüştüren Mordağ, tasarıma yaklaşımını söyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”
Konuşma Konuları
- İnovasyon ve sürdürülebilirlik
- Ayrılmaz ikili: Teknoloji ve İnovasyon
- İnovasyon hayata nasıl entegre edilir?
- Tasarımda Trendler
- Form ve Fonksiyon
- Rasyonel Sanat
- Felsefe ve İlham
Videolar
Dr. Ceyhun
Emre Doğru
Danışman, Akademisyen, Konuşmacı ve Yazar
Strateji kurma ve karar verme
Kamu – paydaş ilişkileri
Uluslararası müzakere ve kriz yönetimi
Politik
Ekonomik ve jeostratejik risk analizi
Eleştirel düşünme

Biyografi
Dr. Ceyhun Emre Doğru strateji ve kurumsal ilişkiler alanında danışman ve akademisyen olarak çalışıyor. Radarında Türkiye coğrafyası bulunan uluslararası kurumlara politik ve ekonomik risk analizi, kamu ve paydaş ilişkileri yönetimi, stratejik karar verme, savunuculuk ve stratejik iletişim konularında danışmanlık veriyor.
Stratejik Danışmanlık
Dr. Doğru karar vericilerin karmaşık sorunlar üzerine düşüncelerini berraklaştırmak için çalışıyor; yüksek belirsizlik içeren durumlarda sorumlu oldukları kurum ve toplumu ilgilendiren kritik kararlar almalarında stratejik düşünmelerini kolaylaştırarak katma değer sağlıyor.
Kurumsal Danışmanlık
Uluslararası şirketlere özellikle ulusal – yerel otorite ve paydaşlarla kurumsal ilişkiler danışmanlığı veren Doğru’nun çalışma alanlarından biri süreç analizi, mevzuat değişiklikleri ve olası etkileri, kamu ile ilişkiler stratejileri geliştirmek, dış iletişim süreçlerini koordine etmek, kamu kurumları ile ilişki geliştirmek ve politika önerilerini savunmak üzerine yoğunlaşıyor.
Sivil Toplum Çalışmaları
Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Genel Sekreterliği görevini yürütmekte olan Doğru, Türkiye Etik ve İtibar Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği üyesi olarak yolsuzlukla mücadele ve iyi yönetişim alanlarında aktif görev yapıyor. Doğru, ayrıca Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu üyesi.
Akademi
Dr. Doğru, Boğaziçi Üniversitesi’nde Eleştirel Düşünme & Stratejik Karar Verme, Uluslararası Müzakere ve Piyasa Dışı Strateji: İş Dünyası, Devlet ve Toplum konularında dersler veriyor.
Kariyerine uluslararası politika analisti olarak başlayan Doğru, Birleşmiş Milletler ve NATO’da görev yaptı. TÜSİAD’ın Washington temsilciliği (2012) görevinde bulunan Doğru takiben çalışma hayatına danışman olarak devam etti.
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Université Libre de Bruxelles’de tamamlayan Doğru, yüksek lisansını European Institute, doktora derecesini ise Koç Üniversitesi’nden aldı.
Palgrave, FastCompany ve Dünya Gazetesi gibi çeşitli mecralarda makaleleri yayınlanan Dr. Ceyhun Emre Doğru, Harvard Business Review Türkiye işbirliği ile “İşin İçyüzü” isimli programı üreterek küresel düzeyde iş dünyasını ilgilendiren olayları ve fikirleri inceliyor; karar vericiler için stratejik dersler paylaşıyor.
Doğru, konuşmalarını İngilizce ve Fransızca dilinde yapabiliyor
Konuşma Konuları
- Eleştirel Düşünce ve Stratejik Karar Verme
- Kurumsal Strateji ve Yönetimi
- Kurum Kamu Stratejik İlişkileri, Paydaş Yönetimi
- Politik, Ekonomik ve Jeostratejik Risk Analizi
- Uyuşmazlık Çözümü, Müzakere ve Kriz Yönetimi
Videolar
Güler
Aras
Akademisyen, Finans ve Muhasebe Profesörü Finans, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi (CFGS) Kurucu Direktörü

Biyografi
Prof. Dr. Güler Aras, akademik çalışmaları, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği konuşmalarla dikkat çeken bir akademisyen. Sürdürülebilirlik, finans, bankacılık, sermaye piyasası, kurumsal yatırımcılar, stratejik sektör çalışmaları, kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal yönetim alanlarında uzmanlaşan Aras’ın, 11’ i uluslararası olmak üzere 20 kitabı, 200’den fazla makalesi bulunuyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Finans Ana Bilim Dalında öğretim üyesi ve “Finans, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Araştırma ve Uygulama Merkezi” Direktörü görevini sürdüren Aras, 2013 yılına kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak çalışmıştır. DeMontfort Üniversitesi’nde (İngiltere) misafir öğretim üyeliği yapan Aras, uluslararası araştırma projeleri yürütüyor.
Aras’ın konuşma konularından biri, bugün pek çok kurumun sıklıkla kullandığı “sürdürülebilirlik” kavramı. Aras, bu popüler kavrama farklı bir bakış açısı getiriyor. İşletmelerin sürdürülebilir performansa ulaşma sürecini, sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini gerçekleştirmelerinin önemini, bunun sürdürülebilir firma performansına katkısını dinleyicilerle paylaşıyor. Kısaca, her işletmenin temel hedefi olan “sürdürülebilir bir firma yaratabilmenin” ipuçlarını veriyor. Aras’ın ilgi gören konuşma başlıklarından birini de “Basel” oluşturuyor. Basel bankacılık düzenlemelerinin firmaların kredilendirme sürecinde ne tür değişiklikler getireceğini ve firmaların bu sürece ne şekilde hazırlanması gerektiğini anlattığı toplantılar, küçük ve orta ölçekli şirketlerden uluslararası kuruluşlara kadar farklı ölçekteki pek çok firmaya yol gösteriyor.
Kriz yönetimi, Aras’ın uzmanlık alanı. Krizlerde finansal yönetimi, firmaları başarısızlıktan kurtaran ve sürdürülebilir bir performansa ulaşmalarını sağlayan önemli unsurlardan biri olarak tanımlayan Aras bu alanla ilgili yaptığı konuşmalarında, firmaların kriz ortamında faaliyetlerini nasıl yöneteceklerini, finansal ve finansal olmayan önlemleri ve uygulamaları aktarıyor.
Aras, Georgetown University McDonough School Business Center for Financial Market and Policy’de misafir öğretim üyeliği görevini üstlendi. On tanesi uluslararası olmak üzere çok sayıda akademik derginin yayın kurulunda görev alıyor, uluslararası ve ulusal konferansların sürekli bilim kurulu üyeliğini gerçekleştiriyor. Uluslararası Finansal Yönetim Enstitüsü -IMA Turkish Chapter– kurucu üyeliği ve başkanlık görevini yürütmüş olan Aras, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışma komisyonu üyelikleri ile birlikte Türkiye Şeffaflık Derneği’nin de kurucu üyeliğini yürütüyor.
Konuşma Konuları
- Sürdürülebilir İşletme Performansı
- Kurumsal Sosyal Sorumluluk
- Basel ve Risk Yönetimi
- Kriz Yönetimi: Hazırlan, Tanımla, Analiz Et, Çözümle
- Ekonomi
Murat Yülek
Prof. Dr.
İktisatçı, Akademisyen

Biyografi
Murat Yülek, bir akademisyen, yönetici ve yazar, aynı zamanda çok yönlü bir ekonomist. Ufuk açıcı, vizyon geliştirici fikir yazılarıyla gündemin nabzını tutuyor.
Yülek, geniş spektrumda çalışma yürüten ekonomistlerden. Uluslararası finans, makroekonomi ve ekonomik kalkınma konularında önemli bir deneyime sahip olan Yülek, bugüne kadar IMF, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası gibi kurumlarda 15’ten fazla ülkede farklı görevlerde bulundu. Finans ve finans dışı şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. Üniversitede İşletme Fakültesi Dekanlığı yapan Yülek, ABD’de Georgetown ve Yale Üniversitelerinde ders verdi. Yurt içi ve dışında kitapları ve makaleleri yayımlandı. Bu geniş yelpazede farklı konular üstünde çalıştı: sanayi, teknoloji ve finans politikaları, kamu alımı politikaları, uluslararası yatırımlar, makroekonomik dengeler. Yülek’in, uluslararası saygın bilimsel yayıncı Springer tarafından yayımlanan sanayi politikaları, ekonomik kalkınma ve ekonomik planlama konularında kitapları bulunuyor.
TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi ve UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Yülek, Boston, Yale ve Bilkent üniversitelerinde işletme ve iktisat yüksek lisansları ve yine Bilkent Üniversitesi’nde doktorasını yaptı.
Brüksel’de Avrupa Topluluğu Komisyonu’nda Avrupa yapısal fonları üzerine çalışmalar, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman ve koordinasyon başkanı olarak çeşitli iktisadi raporların hazırlık süreçlerini yürüttü. Washington’da Dünya Bankası için danışmanlık, Etibank’ta Pazarlama ve Satış Dairesi Başkanlığı yaptı. Suudi Arabistan’da Islamic Development Bank’ta iktisatçı ve proje uzmanı, Islamic Corporation for the Development of Private Sector bünyesinde Asya Endüstriyel Yatırımlar Operasyonları Grup Başkanı olarak görev aldı. International Monetary Fund (IMF), Afrika departmanında para, bankacılık, ödemeler dengesi, reel sektör, yapısal reformlar (yatırım ortamı, sektörel strateji) ve finansal programların hazırlanması ile müzakeresini yürüttü. Haliç Leasing Genel Müdürlüğü, TAIB Yatırım Bank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. THK Ünivesitesi’nde İşletme Fakültesi Dekanlığı ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yülek, OSTİM Üniversitesi Rektörü.
Küresel Ekonomi Sempozyumu, Ekonomik İş birliği Teşkilatı, Dubai Ekonomik Konseyi, Enterprise Qatar, The Economist Round Table, Wirtschaftsrat gibi uluslararası kurum organizasyonlarında, Yale ve Duke Üniversiteleri’nde konuşmalar ve çalışmalar yaptı. İstanbul Finans Zirvesi’nin Danışma Kurulu Başkanlığı ve Saraybosna İş Forumu’nun Danışma Kurulu Üyeliği’ni yürüten Yülek, çeşitli uluslararası ve ulusal kurum, platform ve akademik dergilerin danışma kurullarında yer alıyor. Yülek, halen İstanbul Ticaret Üniversite’sinde ekonomi profesörü olarak dersler veriyor. Aynı zamanda uluslararası danışmanlık hizmetleri veren PGlobal Küresel Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri şirketinin ortağı ve Ostim Yatırım A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi.
Konuşma Konuları
- Türkiye ve Dünya Ekonomisi
- Kalkınma
- Sanayi, Bilim ve Teknoloji Politikaları
- Yenilikçilik ve Girişimcilik
- Firma Değeri Belirleme
Videolar
Wilco
Van Herpen
Aşçı, Gezgin, Gazeteci, Fotoğrafçı ve Sunucu

Biyografi
Wilco van Herpen modern bir seyyah, aşçı ve aynı zamanda usta bir fotoğrafçı. Çoğu zaman ondan “Kuzeyli Gezgin” “doyumsuz maceracı, “iflah olmaz lezzet düşkünü”, “kural tanımaz fotoğrafçı” gibi tanımlamalarla bahsediliyor.
Farklı kültüler, farklı hikayeler
Türkiye’ye uzun yıllar önce yerleşmiş bir Hollandalı, Wilco van Herpen. Tesadüfen geldiği bu ülkeye kanı kaynayınca bir daha ayrılamamış. 1999’dan bu yana Türkiye’de yaşayan ve burada çalışan van Herpen’in macera dolu bir hayat öyküsü bulunuyor. İşte bu nedenle farklı açılardan, farklı hikayeler dinlemek isteyenler için Wilco van Herpen aranan konuşmacılardan. Renkli hayat hikayeleri, seyahat maceraları, alışkanlıkları kırmanın yolları, klişesiz fotoğrafçılık anlayışı ve sıra dışı lezzet deneyimleri gibi yaşama dair birçok konu hakkında keyifli söyleşiler gerçekleştiren Wilco van Herpen, konuşmacı olarak katıldığı etkinliklerin yanı sıra televizyon programcılığına ve fotoğraf sergilerine devam ediyor.
Gezgin, fotoğrafçı, aşçı, televizyoncu…
Hollanda Bussum’da doğan Wilco baba mesleği olan aşçılık ile çocuk yaşlarda tanışıyor. 17 yıl bilfiil aşçılık ardından fotoğrafçılık eğitimi alarak, kulvar değiştiriyor. Türkiye’de fotoğraf sanatçısı olarak başladığı kariyeri kısa süre sonra TRT, TV8, TRT Avaz, İZ TV, NTV ve CNN Türk gibi kanallardan gelen tekliflerle yön değiştirdi. Uzun süre Coşkun Aral önderliğindeki “Haberci” ekibinde yapım ve kamera asistanlığı yaptıktan sonra, TRT2’de “Kaçış Planı” adlı programı hazırladı. TV8 “Wilco’nun Gözü”, IZ TV “Wilco’nun Karavanı”, NTV “Wilco’nun Seçimi”, TRT Avaz “Yabancı Değil” gibi programlarla Türk seyircisiyle arasında kurduğu samimi bağ öylesine görünür oldu ki, yaptığı belgesel ve gezi programlarıyla 2011 yılında “Modern Evliya Çelebi” ödülünü aldı.
Herpen belgeselci, aşçı, fotoğrafçı ve gazeteci olarak çalışmalarına devam ediyor; sergi ve slayt gösterileri yanı sıra seminerler veriyor.
Konuşma Konuları
Alışkanlıkları kırmanın dayanılmaz hafifliği
(Seyahat etmenin, kişinin konfor alanından çıkıp farklı kültürleri keşfetmenin, onların sosyo kültürel çevrelerine girip, gündelik alışkanlıklarını uygulamalarına şahit olmanın kişiler üzerindeki şaşırtıcı etkileri. Kişisel gelişim ve ikili ilişkilerde seyahat etmenin öngörülemeyen çarpıcı etkileri. Kendi fiziksel sınırlarından uzaklaştıkça, ruhsal sınırlarının sınırsızlığını keşfetmeleri.)
Sıra dışı lezzet deneyimleri: Farklı tatlar, lezzetler için ön yargılarınızı kıracak deneyimler
(Son zamanlarda çokça moda olan gurme turlarından farklı olarak, belirli, bilinen lezzet duraklarının, neredeyse ezberlenmiş monotonluğunu kırıp, gidilen coğrafyanın yerlisi gibi kabuk değiştirmek, ve turist kimliğinden çıkıp, sıradan insanın izinden, sokaklarda, küçük dükkanlarda, pazar yerlerinde lezzetin izini sürmek.)
Klişesiz fotoğrafçılık: Yaşamın ortasından çarpıcı & silik kareler
( En doğru ışığın, hava şartının, derinliğin, kadrajın, malzemenin, modelin peşine düşmek yerine, iç sesini dinleyip yola koyulmak isteyenlere; sıradanlığın ve sadeliğin içinde sizi bekleyen sıradışı fotoğrafları çekmek isteyen maceracılara özel yolculuklar.)
Zamanı durdurmanın kuralsız yolculuğu: Fotoğraf
( Profesyonel fotoğraf sanatçısı Wilco Van Herpen’in 80’lerden günümüze fotoğraf sanatı. Tanıştığı unutulmaz sanatçılar, çıktıkları onlarca fotoğraf gezisi… Gelişen teknolojiyle herkesin hayatına giren digital patlamanın neredeyse en çok etkilediği ve ilham verdiği sanat dalı olan fotoğrafın yolculuğu. Herkesin içinden çıkıveren fotoğraf merakının sebepleri ve sonuçları.
Memleketim: Doğmadığım ülke Türkiye
(Kuzeyli bir gezginin gözünden Türkiye. Burada yaşayan, aşık olan, çalışan, çocuk sahibi olan bir genç, bir aşık, bir baba, bir sanatçı, bir gezgin, bir fotoğrafçı, bir gazeteci, bir aşçı… En sevdikleri, nefret ettikleri, hoş görüldükleri, sevildikleri, suçlandıkları, dışlandıkları… 20 yıllık Türkiye macerasının bilinmeyenleri…)
Videolar
Ebru Baybara
Demir
Sosyal Gastronomi Şefi, Sosyal Girişimci
Sosyal girişim
Sosyal gastronomi
İlham veren kadınlar
Başarı hikayeleri
Toplumsal sorumluluk

Biyografi
Şef Ebru Baybara Demir, sosyal gastronomi alanında 20 yıldır çalışıyor. Baybara Demir, hayata geçirdiği projelerinde özellikle iklim değişikliğinin toprağın yenilenmesi üzerindeki etkisi ve yerel kalkınma ile toplumsal ihtiyaçlara ürettiği çözümlerle tanınıyor.
Baybara,Demir Gastronomi dünyasının Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize (BCWP) (2023) ödülünü aldı. Bu ödülü Türkiye’ye taşıyan ilk şef olan Baybara.Demir ödülün maddi değerini depremden etkilenen Hatay’da öğrenciler için hazırlanan kahvaltı projesine bağışladı. Baybara Demir Amerikan online içerik platformu HBO Max tarafından “Dünyanın 12 Sıfır Atık Şefi” belgeseline konu olan tek Türk şef oldu. Aynı zamanda Ocak 2023’te düzenlenen DLD Münih Konferansında Aenne Burda Yaratıcı Liderlik Ödülü’ne layık görüldü. Baybara Demir, 2006 yılından bu yana cesur, iyimser, yenilikçi, yaratıcı ve ilham veren niteliklere sahip kadınlara takdim edilen bu ödülü de Türkiye’de alan ilk şef.
Sosyal gastronomi projesi
Baybara Demir, Marmara Üniversitesi Turizm Rehberlik Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından Mardin’e yerleşti(1999). Mardin’i turizmle tanıştırma hayaliyle yola çıkan Baybara Demir, yarattığı değişimle şehrin ilk turistik işletmesi olan Cercis Murat Konağı’nı kendisine inanan 21 kadınla beraber açtı. Anadolu mutfağı üzerine 15 yıldan fazla geniş çaplı araştırmalar yürüten Baybara Demir, “sofraya konan yemeğin lezzeti, gücünü aldığı topraktan ve fayda sağladığı hayatlardan gelir” felsefesiyle bir şef olmanın ötesinde, Mardin ve bölgede birçok sosyal gastronomi projesini hayata geçirdi. Bu süreçte, projeleriyle ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi oldu.
Sürdürülebilir yerel ekonomi
Sosyal gastronomi alanında ölçülebilir sonuçlar elde eden Baybara Demir, projelerinde tohumun, toprağın ve suyun doğal dengesinin korunmasından sürdürülebilir yerel ekonomilerin yaratılmasına özen gösteriyor. Ürünün topraktan tüketiciye ulaştığı süreçten emek veren herkese geçim kaynağı yaratabilmesine dikkat çekiyor.
Baybara Demir, kurucuları arasında yer aldığı Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çatısı altında Mezopotamya’nın en eski buğdaylarından Sorgül Buğdayı’nın çoğaltımı, Şemim Sabunları, El Ele Elden Ele Mağazası ve online satış platformunun yanı sıra kısa süre içerisinde hayata geçecek yeni girişimlerle yerel ürün, yerel mutfak ve yerel insan kaynağını bir araya getiren ideal kooperatif modelinin ulusal ve uluslararası arenada rol model oluşturabilmesi için çalışıyor.
Baybara Demir “Yaşamı İyileştiriyoruz” sloganıyla ülkenin birçok iline yayılan Biyobozunur Atık Projesini hayata geçirdi. “Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi”, pazar yerlerinde ortaya çıkan sebze meyveden oluşan biyobozunur gıda atığının komposta dönüştürülüp kullanılmasıyla toprağın iyileştirilmesini, çiftçiye destek olmayı ve sağlıklı gıda üretimine katkı sağlamayı içeren rejeneratif (onarıcı) tarım projesi.
Konuşma Konuları
- Sosyal gastronomi
- Sürdürülebilirlik: Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi
- Sosyal girişimcilik: Yerele saygı
- Üreten kadınlar
- Başarı hikayesi
- Ekip çalışması ve liderlik
Prof. Dr.
Acar Baltaş
Psikolog, Baltaş Grubu Kurucusu
Biyografi
Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biri.
Stresi yönetmek, beden dilini kullanmak
Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıtan isim. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Acar Baltaş, doktora çalışmasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda “yüksek beyin fonksiyonları” konusunda yaptı. 1981’de klinik nörofizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru (M. Sc. Dr.), 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında da Profesör unvanını aldı. 1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda çalıştı.
Liderlik ve ekip çalışması seminerleri
1983’ten bu yana tıbbi ve örgütsel psikoloji alanındaki bilgilerini iş hayatının ihtiyaçlarıyla bağdaştırarak liderlik ve ekip çalışması konusunda seminerler vermekte, uygulamalar yapmakta, kitaplar yazmakta ve insan kaynakları alanında hizmet veren Baltaş Grubu’nu yönetmektedir.
1996-1999 yılları arasında Türk A Milli Futbol Takımı’nın, 2002-2003 sezonunda Galatasaray Futbol Takımı’nın psikolojik danışmanlığını yapan Baltaş, bu görevi 2005 yılında Türk A Milli Futbol Takımı’yla sürdürdü. Ayrıca, 2009-2016 yılları arasında Harp Akademileri’nde kurmay subay adaylarına ve her rütbede terfi eden generallere kişilik bilimi ve liderlik eğitimleri verdi.
Hayatın farklı alanlarında
Çocukluk ve gençlik yıllarında yüzme, su topu ve futbol sporlarıyla ilgilenen Baltaş; onyedi yaşında Veliefendi Hipodromu’nda çalışmaya başlamış; otel resepsiyonistliği, takdimcilik, disc jockey’lik, turizm rehberliği ve öğretmenlik yaparak hayatın farklı cephelerini tanıyarak sıradan gibi gözüken işleri yapanların emeğine saygı göstermeyi öğrenmiştir.
Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la evli ve iki çocuk babasıdır.
Konuşma Konuları
Değerlerle Yaşamak Ve Yönetmek
İş hayatı doğru işleri, doğru yöntemle yapmayı gerektirir. Bunun devamlı olabilmesi, sürdürülebilirliğe, iyi hizmete ve kurumun ruhunun özgürleştirilmesine ihtiyaç gösterir. Bunun için de her düzeydeki yöneticinin ve bütün çalışanların kararlarını yürekten inandıkları değerlere dayanarak vermeleri gerekir. Her karar kişilerin ve kurumun sahip olduğu değerle ilişkilendirilmezse değerlerin yaşaması ve hayata geçmesi mümkün olmaz.
Yürekten Adanma
Başarı, sağlık ve mutluluk, enerjinin doğru bir şekilde kullanılmasına bağlıdır. En değerli kaynağımız zannedildiği gibi zaman değil, enerjidir. Zaman enerjiye dönüştüğünde anlam kazanır. Kişi hayata yansıttığı enerjiyle ilgili ne kadar sorumluluk alırsa o kadar güçlü ve verimli olur. Bütün başarılı sanatçı, sporcu ve iş hayatındaki girişimci ve yöneticilerin ortak özelliği yaptıkları işe kendilerini yürekten adamalarıdır.
Bedensel, zihinsel, duygusal ve ruhsal enerjinin hayata yansıtılması.
İçinizdeki Zirveye Çıkın
Çalışanların performanslarının yöneticileri ve iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu biliyoruz. Olumlu ilişki ortamı kişiye topluluk kültürünün oluşturduğu, ait olma ve korunma duygusu verir. Her çalışan yeterli ücretin yanı sıra, iş liderinin kendisini değerli hissettirmesine ve yaptığı işi anlamlı bulmasına ihtiyacı vardır. Hangi düzeyde olursa olsun etkili liderler bu duyguları çalışanlarına verirler.
Kişilik psikolojisinin bilimsel temellerine aşina olmak, insanların farklılıklarını fark etmeye ve bunu kabullenmeye imkân verir. Böylece de her bireyi kişiselleştirerek ve özelleştirerek yaklaşarak yönetir.
Türk Kültüründe Yönetmek
Batı dillerinde “vefa”, “hatır”, “gönül” kelimelerinin karşılığı yoktur. Çünkü bu dillere kaynaklık eden kültürlerde bu kavramlar yoktur. Buna karşılık “vizyon”, “misyon”, “strateji”, “plan” kavramlarının karşılığı da bizim dilimizde bulunmaz. Bizim geleneğimize göre “kervan yolda düzülür, istimi arkadan gelir”.
Bir kültürün düşünme biçimi yansıtan dil psikolojisi, bu tür kavramların oluşmasının ya da oluşmamasın nedenlerini ve bu günkü hayata olan izdüşümlerini ortaya koymaktadır. Bu seminer, aynı dil psikolojisi gibi Türk iş dünyasının kendi kültür değerlerinden nasıl etkilendiğini ve bu değerleri dikkate alan bir liderin hem ülke çapında hem de dünyada nasıl başarılı olabileceğine dair ipuçları vermektedir.
Videolar
Ercan Altuğ
Yılmaz
Eğitmen, Yazar, Oyunlaştırma Uzmanı, Gamfed Türkiye & Oyun Akademisi Kurucu
Biyografi
Ercan Altuğ Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunu. Dijital eğitim teknolojileri üzerine uzun yıllar Netron, Bilgeadam ve Turkcell Akademi’de çalıştı. Oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok ödüllü eğitim projesini de bu süreçte hayata geçirdi.
Gamification Meetup ve Gamification Hackathon isimli oyunlaştırma etkinliklerini düzenleyen Yılmaz, girişim merkezleri Startershub, Workinton, KWORKS, Impact Hub ve İTÜ Magnet gibi kuluçka merkezlerinde mentorluk yapıyor.
Dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi konularda eğitim ve seminerler veriyor, danışmanlık yapıyor.
Yılmaz, dünyaca ünlü oyun tasarımcısı ve oyunlaştırma uzmanlarının yer aldığı GamFed Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu’nun Türkiye temsilcisi. GWC16 Gamification World Congress Madrid, Gamification Europe Brighton UK, Gamicon New Orleans USA ve Gamilearn Barcelona gibi oyunlaştırma konferanslarından davet alarak sunum yapan Türkiye’den ilk ve tek isim.
Yılmaz halen Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve ITUSEM, BAUSEM gibi kurumlarda Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma dersleri veriyor.
Konuşma Konuları
- Yeni Nesil İçin Geleceğin İş Modeli: Oyunlaştırma
- İnsan Odaklı Deneyim Tasarımı: Hikayeleştirme ve Oyunlaştırma
- Uzaktan Eğitimde Etkileşim ve Oyunlaştırma
- Oyun Trendleri: Metaverse, NFT, Kripto Oyun, DeFi,F antoken, XR Genişletilmiş Gerçeklik.
- İşini Oyuna, Oyunu İşe Çevirme Sanatı
- Dijitalleşen Nesil için Dijital Liderlik
- Oyunun Yeni Nesil Hali: Espor, Gaming ve Gamification
- Bağımlılık Yapan Müşteri ve Çalışan Deneyimleri Tasarlamak
- Şirket Olarak Takdir Kültürü ve Geribildirim ile Yeni Alışkanlık Kazanma
Videolar
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]