Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Mert
Aydıner

İletişim Uzmanı, Sinergolog ve Yazar

Biyografi

Mert Aydıner, İstanbul Üniversitesi Moleküler Genetik bölümü mezunu; kararlarımızın ve davranışlarımızın altında yatan fizyolojik ve psikolojik nedenleri tanımlamak üzere çalışmalar gerçekleştiriyor. Doğruluğu tıp dünyası tarafından da kabul edilmiş çıktıları profesyonel iş dünyasına adapte eden Aydıner, ekonomik karşılığı olan iş süreçleri yazıyor ve eğitim programları tasarlıyor.

Satış ve pazarlama eğitimleri

Duyusal pazarlama ve duyusal satış konularında beynin karar verme mekanizmalarının işleyiş biçimine dair çalışmalar gerçekleştiren Mert Aydıner, aynı zamanda Academy Neuro kurucusu ve yönetici ortağıdır. Halihazırda Academy Neuro bünyesinde eğitim danışmanı olarak da hizmet veren Aydıner, uzun yıllar boyunca çalışmalarından elde ettiği verileri, uygulanabilir formatlara dönüştürerek satış ve pazarlama dünyası profesyonellerinin hizmetine sunuyor.

İnsanları çıplak gözle okumak üzere iletişim kanalları “beden dili, yüz ifadeleri, ses, söz ve tarz” üzerinden yayılan sinyallerin tanımlanmasını sağlayan Sinergoloji (Synergologie) tekniğini Türkiye’de uygulayan ilk kişi olan Mert Aydıner, farklı kültürlere özgü davranışların analizinden elde ettiği ortak çıktıları bir araya getirerek evrensel bir dil oluşturmayı amaçlıyor.

Bilim temelli yaklaşım

Çalışmalarında sinergoloji dışında nöroanatomi ve nöropsikolojiden de yararlanıyor. Otomatik düşünce ve davranış kalıplarımızı tanımlamak üzere ortaya koyduğu “Uyaran>Düşünce>Duygu>Davranış>Hafıza” modelini iki yönlü işleterek uyaranların tetikleyici etkisine maruz kalmadan, davranışlarımızı bilinçli olarak düzenleyebileceğimizi ve buna göre arzu edilen duygu ve düşünce durumuna geçiş yapılabileceğini kanıtlıyor.

Beden dili ve iletişim

Bu alandaki çalışmaları sonucunda elde ettiği verileri Nöro Satış – Müşteri Mıknatısı Olmanın Formülü ve Beden Dili (Maskeli Balo “Maskeleri Düşürme Zamanı”) kitaplarında okuyucularıyla paylaşan Aydıner, politikacılar, sporcular ve magazin dünyasının tanınmış isimlerinin davranış kodları ve iletişim üzerine de pek çok platformda ufuk açıcı yazılarını okuyucularla buluşturmaya devam ediyor.

Mert Aydıner, aynı zamanda yazdığı kitaplar, makaleler ve verdiği seminerlerle kitlelerin kendi duygularını doğru tanımlayarak içsel keşiflerini yapmalarına da aracı oluyor.

Konuşma Konuları

  • Kişisel imaj / Davranış kodları
  • Sunum teknikleri
  • Müzakere yönetimi
  • İkili ilişkilerde ve iş yaşamında duygusal zekanızı kullanmanın avantajları nelerdir?
  • Muhatabınızın sizin ve mevcut durum hakkındaki düşüncelerini beden dilini okuyarak nasıl anlarsınız?
  • İlk karşılaşma anında karşı tarafta olumlu bir izlenim yaratmak için duruş, bakış, mimik ve jestler nasıl kullanılmalıdır? Aktif ve etkin dinleme nasıl olmalıdır? Aynalama tekniği nedir ve nasıl kullanılır?
  • Beden dilini etkili kullanma, beden dilini doğru okuma, iş yaşamında beden dili, kadın ve erkek ilişkilerinde beden dilinin önemi

Sercan
Çelebi

Oy ve Ötesi Kurucusu, Sivil Toplum Gönüllüsü

Biyografi

Sercan Çelebi, Oy ve Ötesi Derneği’nin kurucusu, adından sıkça söz ettiren bir sivil toplum gönüllüsü… Liderlik, takım çalışması, strateji gibi yönetim ve iş konularının yanı sıra sürdürülebilirlik, gönüllülük, sivil toplum ve örgütlenme ile koordinasyon gibi yönetişim başlıklarında konuşmalarıyla etkili oluyor. Konuşma konuları bu saydığımız konu başlıklarından daha zengin. Aralarında kitle iletişimi ve alt başlıkları olduğu gibi ekoloji ve ekolojik tarım hatta çiftçi olmak üzerine birebir deneyimlediği konular da bulunuyor.

Toplumsal farkındalık yaratmak

Çelebi unutamadığımız sloganlar ve beraberinde hayat tarzı bıraktı.  “Oy benim, saymak da benim hakkım” diyen Çelebi, on binlerce kişiyi harekete geçirmeyi başaran bir oluşumun öncüsü oldu. Bu deneyimi ona liderliği, hedef kitle iletişimini, motivasyonu yeniden tanımlama fırsatını verdi. Başarı kadar başarısızlığı tattığı anlar, soru işaretleri, karar vermenin dayanılmaz ağırlığı yönetim becerilerinde başarıyla yürümek adeta executive MBA programı diye tarif bulabilir. Çelebi’nin şu sözlerine kulak vermek gerek. “Toplumlar ve onları oluşturan bireyler olarak biz, öncelikle ve en fazla bilmediklerimizden korkarız. Hakim olan bu korku eyleme geçmeye engel olurken, eylemsizlik de doğru bilgiye ulaşmanın yollarını tıkadığında içinden çıkılması güç bir sarmalla karşı karşıya kalırız.”

Liderlik, strateji geliştirme

İş hayatında uluslararası birçok şirkette görev alan ve proje geliştiren Çelebi, Türkiye’nin mevcut siyasi hayatına bir vatandaş olarak önemli katkılar sundu. Kısa sürede örgütlenme, sivil toplum, liderlik, strateji gibi konuların aranan konuşmacılarından biri haline gelen Çelebi, binlerce gönüllünün sandık başında görev almasını sağladı. Yardımlaşmayı bireyler olarak üst düzeyde uygulamaya alsak da sivil toplum hareketlerinde, barışçıl aktivizmde tarihimiz yeni. Çelebi, dönemin genç yaşlı, kadın erkek fark etmez herkese dinlemeyi, bağırmadan konuşmayı, barış içinde mücadele etmeyi, tarafsız durabilmeyi, sakin kalmayı, bilimsel değerlerle konuşmanın mümkün olabildiğini gösterdi. Eğer bir kazanan olduysa, siyasi partilerin yarıştığı süreçte o ve ekip arkadaşları ipi göğüsledi diyebiliriz.

Türkiye’nin her alanda demokrasi penceresinden başarılı bir sınav vermesi için çalışan Çelebi, demokrasi süreçlerinin – başta vatandaşlar ve sivil toplum olmak üzere – tüm paydaşlar tarafından doğru anlaşılması gerektiğini savunuyor. Çelebi’ye göre bu süreçlerin doğru aktarılması ve paydaşların mümkün olan her noktada sürece katkı sağlamaları da büyük önem taşıyor. Bu nedenle Oy ve Ötesi hareketini başlatan Çelebi, 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen beş seçimde aktif olarak görev aldı ve birbirinden başarılı bilinçlendirme kampanyaları yürüttü.

Çelebi’nin liderliği “ortak değerler altında ortak bilinçle hareket etme” olarak yorumluyor. Sahada edindiği ve çok az sayıda kişinin kazanabildiği deneyimi ve liderlik becerisini, motivasyon çalışması, ekip iletişimi olduğu kadar yığınlarla anlaşılır iletişim yetkinliklerine dönüştürebilme becerisiyle eğitimlerinde kullanıyor.

Alman Lisesi’nden mezun olan Çelebi, Yale Üniversitesi’ni bitirdi. Kariyeri boyunca tarımdan enerjiye birçok sektörde görev alan Çelebi, özellikle çok uluslu şirketler ve kamu ihtiyaçlarına yönelik kapasite geliştirme ve optimizasyon konularında stratejik çözümler geliştirdi.

İzmir’de domates/biber çiftçiliğinden enerji sektörüne, İstanbul’da sosyal medya ve büyük veri analizinden New York’da yönetim danışmanlığına farklı alan ve coğrafyalarda yöneticilik yapan Çelebi, McKinsey & Company ile uzun süre dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı alanlarda büyük kapsamlı projeler yürüttü. Çelebi, İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor ve dövüş sanatlarıyla uğraşıyor.

Konuşma Konuları

  • Liderlik

.        Liderlik nedir?

.        İnsanların hayatında değer yaratmak

  • Strateji
  • Ekip Çalışması

.        Ekip Oluşturmak

.        Ekip Koordinasyonu / Sistem Kurgusu

.        Ekip Motivasyonu

  • Sivil Toplum

.        Gönüllü Organizasyonu

.        Gönüllü Motivasyonu

.        Toplum İçin Değer Yaratmak

.        Sürdürülebilir Sivil Toplum Örgütü Olmak

.        Türkiye’de “grassroot” hareketlerin kimyası

    • Kitle İletişimi

    .        Etkili kitle iletişim stratejisi tasarımı

    .        Kitleleri amaç-odaklı pazarlama kampanyalarıyla harekete geçirmek

    • Ekolojik Girişimcilik / Tarım

    .        Ekolojik Girişimcilik

    .        Çiftçi Olmak Hakkında

    • Start-Up’lar

    .        Kendi işinizi kurmaya hazır mısınız?

    .        İyi bir fikirden iyi bir organizasyona giden süreç

    .        Start-Up’lar paranızdan başka neye ihtiyaç duyar?

Videolar

Doğan
Taşkent

Elektrik – Elektrofizik Mühendisi, İnovasyon Danışmanı

Teknoloji Anlatıcısı

Patent

Endüstri 4:0

İlaç Sektöründe Gelişmeler

Yapay Zeka

İnovasyon

Biyografi

Teknoloji anlatıcısı ve danışmanı Doğan Taşkent, Türkiye’nin hızlı ilerleme kaydedebilmesi için biyoteknoloji, nanoteknoloji ve yeşil teknoloji gibi alanlarda öne çıkması gerektiğini söylüyor. Bu gelişim dizgesinde atlanmaması gereken en önemli unsurlar ise teknoloji yaratmak ve Endüstri 4.0’a entegrasyon.

İnovasyon, teknoloji

Taşkent, girişimcilik, inovasyon, rekabet ve start-up ekosistemi gibi konularda “model sunan” bir konuşmacı, teknoloji anlatıcısı; kariyerinin önemli yıllarını teknoloji üretimi alanında geçirdiği için konuşmalarında geleceği ve inovasyonu merkezine alıyor. Kariyerine adım attığı Lucent Technologies Bell Laboratories’de (New Jersey) fiberoptik ağ sistemleri gurubunda Ar-Ge mühendisi, uzman danışman ve uzman eğitimci olarak 1998-2005 yıllarında görev alan Taşkent, bu süre zarfında Verizon, BT, Telia, Deutsche Telekom, Global Crossing, Qwest ve UPC şirketlerinin değişiklik kıtalardaki elektro-optik ağ altyapılarının kurulumlarını üstlendi.

Bugün Taşkent’in bir “teknoloji misyoneri” olarak tanımlanmasında, o dönemde edindiği tecrübenin önemli rolü bulunuyor. New York’taki Lucent Worldwide Services grubunda “Knowledge Management”, “Competency Management” ve “Telekom Teknolojileri” alanlarında danışmanlık yapan Taşkent, telekomünikasyon, yenilenebilir enerji ve girişimcilik ekosistemi içinde şirket yapılandırma danışmanı olarak çalıştı. Taşkent, son yıllarda birçok iş planı yarışması ve startup şirketinin hayata geçmesinde rol oynadı.

Start-up’lara mentörlük

Bugüne kadar 2000+ start-up dinlemiş, 200+ start-up’a mentörlük vermiş, 100+ start-up şirketinin hayata geçmesinde rol oynamış olan Taşkent, 50 teknoloji transfer ofisiyle çalıştı. Taşkent, yalnızca Türkiye’nin değil küresel anlamda insanlığın en önemli gelişme ve yaşam ekseni olan sağlık sektöründe çalışmalarını yoğunlaştırmayı seçti. Rekabetçi sağlık çalışmaları için patent-inovasyon ve insan kaynağı üçgeninde sağlık politikaları geliştirmenin peşinde koşuyor.

Girişimciliğe dair güncel gelişmeleri konuşmacı olarak katıldığı toplantılarda dile getiren Taşkent eskiden de girişimcilik olduğunu ancak “eksik” olduğunu ifade ediyor. Taşkent’e göre sürdürülebilir bir ekosistemin oluşması için tüm dünyanın kullandığı Finans, Pazar, İnsan Kaynakları, Kültür, Kanunlar ve Destekleyici unsurları barındıran modelleme benimsenmeli.

Taşkent’in fütüristik kariyer yolculuğunu temel ve yüksek eğitiminde de görmek mümkün. Kariyeri Eidgenösische Technische Hochschule Zürich (ETH) Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olmasının ardından başlayan Taşkent, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Polytechnic Institue of NYU Üniversitesi’nde doktora programına girdi, elektrofizik dalında özellikle lazerler üzerine araştırma yapmaya başladı. Elektrofizik ve teknoloji MBA konularında yüksek lisans derecesi alarak mezun oldu. MIT Enterprise Forum Türkiye Kurucu Başkanlığını, Ege Üniversitesi Teknopark Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Teknoloji Transferi Profesyonelleri Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Endeavor Türkiye Danışma Kurulu Üyeliği, İsviçre Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, DEİK İsviçre Konseyi Başkan Vekilliğini yaptı. Çalışma hayatını bireysel kariyerin ötesinde geniş bir yelpazede yorumlayan Taşkent, toplumsal fayda ve farkındalık yaratabileceğini düşündüğü teknoloji ve inovasyon konularında başrolde olmaktan ve zaman harcamaktan asla çekinmeden yoğun çalışmalar yapıyor.  Taşkent, konuşma ve sunumlarını ana dili Türkçe dışında İngilizce ve Almanca olarak da yapıyor.

Konuşma Konuları

  • Yapay zeka
  • Teknoloji nasıl geliştirilir?
  • Endüstri 4:0 Türkiye’nin işine yarar mı?
  • Teknoloji bizi nerede ayrıştıracak?
  • Operasyonel verimlilik İsviçre modeli endüstri Türkiye’ye uyar mı?
  • Girişimci gladyatör olmalı
  • Türkiye’den Elon Musk çıkarmanın formülü
  • Burası Silikon Vadisi değil, İstanbul’da Mahmutpaşa
  • Teknoloji-yaşam döngüsü
  • Satranç üzerinden stratejik düşünce
  • Darwin, feminizm, Çarşı; aralarındaki inovasyon bağı nedir?

Videolar

Mete
Mordağ

Endüstriyel Ürün Tasarımcısı

İnovasyon

Sürdürülebilirlik

Teknoloji

Tasarım

Rasyonel Sanat

Fonksiyonel Ürünler

Biyografi

Mete Mordağ, yaratıcı sanatlara olan tutkusu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirerek endüstriyel tasarım dünyasına yönelmiş bir isim.

Mordağ, Edison Awards’ta ödül alan tek Türk ürünü, görme engelliler için tasarlanmış WeWalk’un (Akıllı Baston) tasarımcısı. Bu ödül bir tasarım ödülü değil, bir inovasyon teknoloji ödülü. ABD’de uzun zamandır Tesla, Apple gibi çok büyük markalara verilen ödül, Mordağ’ın da aralarında bulunduğu ekip sayesinde Türkiye’ye geldi.

Tasarım dünyasını değiştiren en önemli gelişmenin, dijital çağın mümkün kıldığı veri aktarımı teknolojileri ve mobil cihazlar olduğunu ifade eden Mordağ, ev eşyalarından su altı malzemelerine, endüstriyel ürünlerden mimari donanımlara çok farklı alanlarda estetik ve ergonomiyi birleştiren ürünler tasarlıyor.

Mordağ’a göre ikinci önemli gelişme ise ekolojik farkındalık. Yirminci yüzyılın son çeyreğinden itibaren tasarım süreçlerinin içerisine girmeye başlayan sürdürülebilirlik kavramı, günümüzde ürün geliştirme süreçlerinin “olmazsa olmaz”larının arasında yerini almış bulunuyor. Bu durum, toplumun bilinçlenmesinin ve ekolojik duyarlılığa sahip markaları tercih etmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Endüstriyel tasarımın ise ürün geliştirme süreçlerindeki rolü gereği markaları bilinçlendirme konusunda oldukça önemli bir role sahip olduğunu ifade ediyor.

Mordağ, endüstriyel tasarımın inovasyon ve etkin mühendislik ile beslenmediği sürece rekabetçi ortamda etkin bir sonuca ulaşmakta yetersiz kalacağını ifade ediyor.  “İnovasyon anlamında endüstriyel tasarım gelişimi, katma değeri ve sunduğu yenilikler ile toplumu ileri taşımayı hedeflemek zorundadır. Her proje, her parça beraberinde yüklü yatırımlar ve çevreye ek-ağırlıklar getirirken, tüm bunları anlamsız bir çeşitlilik sunmak uğruna yapmaya hakkımız artık kalmadı.”

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Mete Mordağ, Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisansını tamamladı. Tasarımlarıyla inovasyonu hayatımızın merkezinde kullanılabilir ürünlere dönüştüren Mordağ, tasarıma yaklaşımını söyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”

Konuşma Konuları

  • İnovasyon ve sürdürülebilirlik
  • Ayrılmaz ikili: Teknoloji ve İnovasyon
  • İnovasyon hayata nasıl entegre edilir?
  • Tasarımda Trendler
  • Form ve Fonksiyon
  • Rasyonel Sanat
  • Felsefe ve İlham

Videolar

Ercan Altuğ
Yılmaz

Eğitmen, Yazar, Oyunlaştırma Uzmanı, Gamfed Türkiye & Oyun Akademisi Kurucu

Biyografi

Ercan Altuğ Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunu. Dijital eğitim teknolojileri üzerine uzun yıllar Netron, Bilgeadam ve Turkcell Akademi’de çalıştı. Oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok ödüllü eğitim projesini de bu süreçte hayata geçirdi.
Gamification Meetup ve Gamification Hackathon isimli oyunlaştırma etkinliklerini düzenleyen Yılmaz, girişim merkezleri Startershub, Workinton, KWORKS, Impact Hub ve İTÜ Magnet gibi kuluçka merkezlerinde mentorluk yapıyor.

Dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi konularda eğitim ve seminerler veriyor, danışmanlık yapıyor.

Yılmaz, dünyaca ünlü oyun tasarımcısı ve oyunlaştırma uzmanlarının yer aldığı GamFed Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu’nun Türkiye temsilcisi. GWC16 Gamification World Congress Madrid, Gamification Europe Brighton UK, Gamicon New Orleans USA ve Gamilearn Barcelona gibi oyunlaştırma konferanslarından davet alarak sunum yapan Türkiye’den ilk ve tek isim.
Yılmaz halen Bahçeşehir Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve ITUSEM, BAUSEM gibi kurumlarda Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma dersleri veriyor.

Konuşma Konuları

  • Yeni Nesil İçin Geleceğin İş Modeli: Oyunlaştırma
  • İnsan Odaklı Deneyim Tasarımı: Hikayeleştirme ve Oyunlaştırma
  • Uzaktan Eğitimde Etkileşim ve Oyunlaştırma
  • Oyun Trendleri: Metaverse, NFT, Kripto Oyun, DeFi,F antoken, XR Genişletilmiş Gerçeklik.
  • İşini Oyuna, Oyunu İşe Çevirme Sanatı
  • Dijitalleşen Nesil için Dijital Liderlik
  • Oyunun Yeni Nesil Hali: Espor, Gaming ve Gamification
  • Bağımlılık Yapan Müşteri ve Çalışan Deneyimleri Tasarlamak
  • Şirket Olarak Takdir Kültürü ve Geribildirim ile Yeni Alışkanlık Kazanma

Videolar

Gülsen
Çeliker

Innov’Coat A.Ş Kurucu Ortak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, CTO

Biyografi

Gülsen Çeliker, nanoteknoloji konusunda Türkiye’deki en yetkin ve en deneyimli isimlerden biri. Türkiye’de ilkleri teşkil eden çalışmaları nedeniyle uluslararası basında büyük ilgi görüyor, Avrupa’daki pek çok konferansa konuşmacı olarak katılıyor.

Kurucu ortağı olduğu firma Türkiye’de seramik, beyaz eşya, cam, alüminyum, halı sektörleri için projeler yapıyor. Pek çok yerli ve yabancı firma, Innov’coat’un geliştirdiği malzeme ve kaplamaları uygulayarak inovatif, çok fonksiyonlu ürünler sunuyor.

Nanoteknoloji hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çeliker, projelerini nanoteknolojiyle ilgili çalışmalar yapan üniversitelerle birlikte yürüterek, üniversite-sanayi iş birliği konusunda da önemli bir örnek sergiliyor. Çeliker, üniversite, devlet ve özel sektör üçlüsünün “nanoteknoloji stratejisi” etrafında buluşması gerektiğine dikkat çekiyor. İleri teknolojinin gelecekte hayatımızı fazlasıyla değiştireceğini belirten Çeliker birkaç örnekle ufkumuzu açıyor: “Arabalarımızın malzemeleri ileri teknoloji olacak ve çarpmaya karşı dayanıklılık kazanacak. Ortam havasının temizliği kontrol altına alınacak. Giysilerimizi bir UV lambadan geçirdiğimizde temizlenecekler. Böylece temizlik için zararlı kimyasalları kullanmayacağız. Aslında işin özü şu; nanoteknoloji hayatımızı değiştirecek. Bugün görebildiklerimiz, duyduklarımız ve yaşadıklarımız yalnızca ilk çalışmalar. Dünyada çok sayıda Ar-Ge çalışması yapılıyor; ileri teknolojiye ciddi bütçeler ayrılıyor.” Çeliker gibi araştırmacılar bize geleceğin kapılarını aralıyorlar.

İnovatif  projeler

Çeliker ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun. Aynı bölümde yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı. ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akzo Nobel’de araştırma uzmanı olarak sanayideki ilk görevine başladı. DYO’ya geçti. Önce otomotiv ve sanayi boyalarında yöneticilik, ardından Yaşar BASF’da Genel Müdür Yardımcılığı yaptı, Ar-Ge ve Kalite ekibini kurdu.

Yaşar Boya ve Kimya Grubu Ar-Ge Koordinatörlük görevini üstlenen Çeliker, 2009’da Avrupa’nın üçüncü büyük boya firması Materis ile ortaklık yaparak nanoteknolojik kaplama ve malzemeler geliştirmek, üretmek ve satmak üzere kendi şirketini kurdu. Çeliker, halen, her biri kendi sektöründe öncü sanayi firmalarına projeler yapıyor, inovatif ürünler geliştiriyor.

Konuşma Konuları

  • Türkiye’de Nanoteknoloji
  • Gelecek Ne Getirecek?
  • Yeni Fonksiyonlar ve Yeni Pazarlar
  • Yeni Teknolojiler, İnovasyon ve Girişimcilik
  • Nanoteknoloji Uygulamaları – Sektörel Fırsatlar

Videolar

Olcay
Silahlı

Sosyal Girişimci, Fazla Gıda CEO’su, Whole Surplus CEO’su

Biyografi

İndeks Konuşmacı Ajansı Üyesi Olcay Silahlı, bir sosyal teknoloji girişimi olan Fazla Gıda’nın kurucu ortaklarından ve aynı zamanda bu yapının CEO’su. Henüz 28 yaşındayken bu platformun kurulmasına öncülük eden genç girişimci aynı zamanda Whole Surplus’ın da kurucularından biri ve CEO’su.

Whole Surplus markasıyla Almanya’ya açılan Fazla Gıda girişimi, Techstars Berlin hızlandırma programından 120 bin Euro tutarında bir yatırım almayı başardı. Ayrıca Accelerate 2030 programına seçilen tek Türk proje oldu. Sosyal teknoloji girişimi olarak The Good Kitchen programına da kabul edilen Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedeflerinden “Açlığa Son” ve “İklim Eylemi” konularında çalışıyor.

72 ton gıda atığı kurtarıldı

Kısa bir süre içinde 72 ton gıda atığını önleyen Fazla Gıda, sunduğu kurumsal çözüm kapsamında iş ortaklarına sosyal etki yaratan projeler hazırlıyor. Bu sayede raf ömrü dolmak üzere olan gıdalar israf edilmiyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İhtiyaç sahipleri ile kurumlar arasında sanal bir köprü gibi çalışan bu yapı, sosyal etki odaklı iş yapış biçimlerini perakende ve gıda sektöründe bir norm haline getirmekte kararlı. Fazla Gıda platformunda kalite ve muhasebe raporlamaları, platform üzerinden süreç ve dokümantasyon takibi, sosyal metrik raporlama, veri analizi ve saha danışmanlığı hizmetleri sunuluyor. Böylelikle yapı, gerçekleştirilen bağışları ve toplam atık gıda ile mücadeleyi, ölçülebilir bir olgu hale getiriyor.

Paydaşlar elini taşın altına koyarsa sorunlar çözülür

Fazla Gıda CEO’su Silahlı “Doğru mekanizmalar ve koordinasyonla, gıda atığı gibi tarladan tabağa her aşamada herkesin ürettiği küresel bir sorun karşısında bile etkili çözümler üretmek mümkün. Fazla Gıda’nın sağladığı teknolojik alt yapı sayesinde büyük, küçük tüm perakendeciler ve gıda üreticileri gıda bankalarına sistematik ve sürdürülebilir şekilde gıda bağışında bulunabilirler. Üstelik artık bu hizmetimizi gıda tedarik zincirinin her aşamasında gıda atığı üreten her ölçekte işletme için ücretsiz sağlıyoruz. Bu mücadele hepimizi ilgilendiren bir sorun. Gıda israfını çözmek için tüm paydaşların bir araya gelmesi, emek ve kaynak harcamayı göze alması, gıda bankacılığı ya da geri dönüşüm inisiyatiflerini desteklemesi ve sorumluluk alması gerekiyor” diyor.

Olcay Silahlı kimdir?

1988’de Çorlu – Tekirdağ’da dünyaya gelen Olcay Silahlı 2001’de girdiği Kuleli Askeri Lisesi’nin ardından 2005’te Kara Harp Okulu’na devam etti. Silahlı, okul üçüncüsü olduğu Harbiye’den ayrılarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliğine devam etti. Bu okulu ise üç yılda bitirerek 2011’de iş hayatına atıldı. Deloitte Consulting’te İş Analisti, Unilever’de Marka Yöneticisi ve Akbank’ta Think Tank Koordinatörü gibi pozisyonlarda çalışan Olcay Silahlı, 2017’de, ortağı Arda Eren ile beraber, web tabanlı bir B2B atık yönetim platformu olan Fazla Gıda’yı kurdu.

Konuşma Konuları

  • Atık gıda yönetimi
  • Açlık ve yoksullukla mücadele
  • Sosyal teknoloji girişimi nasıl kurulur?
  • Sosyal girişimcilere öneriler

Videolar

Ercüment
Büyükşener

Dijital İletişim Danışmanı, Öğretim Görevlisi

Biyografi

Ercüment Büyükşener profesyonel kariyerini dijital iletişim üzerine inşa etmiş bir uzman. Büyükşener’in tabiriyle şirketler ve markalar için bu dünyanın kodlarını anlamak ve iş süreçlerine entegre etmek kaçınılmaz. En büyük zenginlik ise sahip olunan veri ve bu veriyi doğru okuyup doğru analiz ederek proaktif adımlar atabilmek. Büyükşener, kurumlar için dijital iletişim stratejisi kurgularken aynı zamanda kitlesel iletişimden birey iletişimine dijital bir yolculuk tasarlıyor.

Dijital iletişim stratejileri, yeni medyaya entegre olmak

Dijital yerlilerden de dijital göçmenlerden de olsak dijital vatandaş olmanın, dijital iletişimin, dijital düşünmenin, dijital ekosistem ve istatistiklerin inovasyona etkilerinin olmazsa olmazlarını paylaşan Büyükşener, medya okuryazarlığının yeni medyayla entegre olmasının önemine de dikkat çekiyor.

Bugün iş dünyasında fırsatların şekli de zemini de hızla değişiyor. Ercüment Büyükşener, yeni dünyanın bir parçası olmak ve yeni nesil bir marka yapısına kavuşmak için fiziksel tedbirler ve aksiyonlardan daha çok fikirlerin yenilendiği ve kabul gördüğü kurumsal bir ortak akıl yaratabilmek gerektiğini savunuyor. Büyükşener kurumlara büyük veriye değil, küçük iç görülere odaklanmaları, yapıcı değil, yıkıcı bir değişimi başlatmaları ve insanlara sadece ürün ve hizmet değil, ilham vermeleri gerektiğini anlatıyor.

Dijital Dönüşüm Danışmanlığı

Büyükşener, 2005 yılına kadar sektöründe öncü firmalara dijital iletişim alanında proje danışmanlığı yaptı. İnternet girişimciliğine 2006 yılında başlayan Büyükşener, SONY markasından bağımsız olarak oluşturduğu Kulüp VAIO Türkiye markasını, 2007 yılında SONY Avrupa’ya kabul ettirerek, projesiyle 21 ülkeye örnek gösterildi. Girişimcilik serüveninin yanı sıra Büyükşener, dijital iletişim alanında PR, reklam ajanslarına ve markalara Dijital İletişim, Dijital Dönüşüm, Dijital Verimlilik Danışmanlığı hizmeti veriyor.

Büyükşener’in bugüne kadar Dijital İletişim Danışmanı ya da Direktörü olarak görev aldığı pek çok proje uluslararası ödüllerle buluştu.

Ercüment Büyükşener 2011 – 2020 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde Sosyal Medya ve Dijital İletişim konularında eğitim vermiştir. Şu an aktif olarak Boğaziçi Üniversitesi BÜYEM bünyesinde gerçekleştirilen IAB Dijital Pazarlama Sertifika Programında öğretim görevlisi olarak yer almaktadır. Danışmanlık kapsamında ise Dijital Pazarlama – Dijital Marka – NFT – Blockchain Projeleri gibi güncel konular bulunmaktadır. Ercüment Büyükşener, mobil ofis anlayışıyla, hizmet veren Hayal Akademisi şirketinin de kurucu ortağıdır.

Konuşma Konuları

DİJİTAL VATANDAŞ OLMAK VE DİJİTAL VATANDAŞLIK

* Dijital Vatandaşlığı Nasıl Boyutlandırmalıyız?

  • Dijital Erişim Boyutu
  • Dijital Ticaret Boyutu
  • Dijital İletişim Boyutu
  • Dijital Okur – Yazarlık Boyutu
  • Dijital Etik Boyutu
  • Dijital Kanun Boyutu
  • Dijital Hak & Sorumluluklar
  • Dijital Sağlık Boyutu
  • Dijital Güvenlik Boyutu

DİJİTAL İNOVASYON & DİJİTAL DÜŞÜNMEK

  • Dijital Ekosistem ve İstatistiklerin İnovasyona Etkileri
  • Dijital Dönüşüm, Veri, İnovasyon
  • Dijital Vatandaşlık / Dijital Yerliler ve Dijital Göçmenler
  • Dijital İş Kültürü ve Ayak İzlerimiz
  • Dijital İnovasyonun Dünyanın Üretim (Kültür) Süreçlerine Etkileri
  • Dijital İnovasyonun Dünyanın Dağıtım (Network) Süreçlerine Etkileri
  • Dijital İnovasyonun Dünyanın Yönetim (Veri) Süreçlerine Etkileri
  • Bugün ve Gelecekte Dijital Cihaz Ekosistemi
  • Toplum 5.0 İnşası ve Dijital Yıkım

DİJİTAL PAZARLAMA İLETİŞİMİ

  • Dijital İletişimin Evrimi Nasıl Gerçekleşti?
  • Dijital Vatandaşın Tanımlanması
  • Dijital Müşterinin Tanımlanması ve Takibi
  • Kitleden İletişimden Birey İletişimine Dijital Yolculuk
  • Dijital İletişim Stratejisi Nasıl Oluşturulmalı
  • Dijital İçerik Stratejisinin Kriterleri
  • Dijital İletişim Kanalları Stratejisinin Belirlenmesi
  • Online İtibar Yönetimi
  • Dijital İletişimin Yönetim Döngüsü

YENİ NESİL MARKA OLMAK!

Konuşmaya Ara Verin, Dinleyin

  • Karmaşadan Uzaklaşın, Sadeleşin
  • Markanıza Avukatlar Değil, Havariler Yaratın
  • Büyük Veriye Değil, Küçük İç Görülere Odaklanın
  • Yapıcı Değil, Yıkıcı Bir Değişimi Yönetin
  • İnsanlara Sadece Ürün ve Hizmet Değil, İlham Verin
  • Kurum Kültürünü Sabitleştirmeyin, Zenginleştirin
  • Sanayi Ekonomisinden Bilgi Ekonomisine Geçin
  • İyi Fikirlere Hemen Âşık Olmayın, Önce Onları Öldürün
  • Sosyal Bir Medya Değil Sosyal Bir Marka Yaratın

 

KURUMSAL DİJİTAL REHBERLİK KOALİSYONU & DİJİTAL PAZARLAMA CASE’LERİ

  • Bu Koalisyonu Kim Kurmalı?
  • Bu Koalisyonu Kim Yönetmeli?
  • Bu Koalisyonda Kimler, Nasıl Yer Almalı?
  • Bu İş Birliği Sürecinden Nasıl Bir Çıktı Elde Edilmeli?
  • Bir Dizi Nasıl İzletilir?
  • Bir Üniversite Nasıl Doldurulur?
  • Lokalleşme & Bireyselleşme
  • Müşteriyi Dinleme
  • Context – Content
  • Online Satış
  • Veri
  • Hikaye


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]