Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Itır
Erhart

Akademisyen, Sosyal Girişimci

Adım Adım Hareketi

Sosyal Farkındalık

Sivil Vatandaş

Takım Olmak

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Sivil Toplum

Biyografi

Itır Erhart, Chicago’da (2004) bir otobüs durağında “Koşmak zor mu geliyor, kemoterapiyi dene!” sloganını görünce hayatını değiştirecek farklı bir yönelime girdi;  sivil toplum kuruluşları için kaynak ve farkındalık yaratmak. Sosyal Aktivizmin fitilini  sekiz maraton, 20 yarı maraton koşarak ateşledi. Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşu oluşumu Adım Adım’ın kurucuları arasında yer aldı. Şirket takımları oluşturup bir STK yararına koşmanın şirket içi iletişim, aidiyet, motivasyon üzerindeki etkileri üzerine ufuk açıcı konuşmalar yapan Erhart bu ve benzeri kampanyaların iletişim çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini ve medya yansımalarını dinleyicileriyle paylaşıyor. Konuşmalarında takım olmanın önemine vurgu yapan Erhart spor yoluyla kaynak yaratmak ve farkındalık yaratmak için neler yapılabileceğini de dinleyicilerine aktarıyor.

Doç. Dr. Itır Erhart, Lisans ve Lisansüstü eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili Edebiyatı (BA) ve Felsefe (BA & MA & Phd) bölümünde, tamamladı. Cambridge Üniversitesi Felsefe Bölümünde  M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine ders vermeye başladı. Itır Erhart, sivil toplum alanında yaptığı çalışmalardan dolayı “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu (2009) ve Ten Outstanding Young Persons (2010) jüri özel ödülünü aldı, Ashoka Fellow seçildi (2014).

Onbinlerce üyeye ulaşan Adım Adım, bir yandan dayanıklılık artırıcı sporlar aracılığıyla bireyleri toplumsal sorunların çözümü için harekete geçirirken, öte yandan da sivil toplum kuruluşlarını şeffaf ve hesap verebilir olmaya teşvik ediyor. Adım Adım’a katılan bireyler ve kurumsal koşucular spor yaparak destekledikleri STK’lar için kaynak yaratıyor. Dünyada “charity run” olarak bilinen bu model, etki alanını artırarak büyüyor. Bağışçılar pek çok ihtiyaç sahibinin hayatına dokunuyor.  Sistem içinde yer alan her koşucu yaklaşık 200 kişiye mesaj atıp desteklediği projeyi anlatıyor. Böylece hem bağış toplanmasına yardım ediyor hem de farkındalık yaratıyor.

Konuşma Konuları

  •  Spor yoluyla kaynak ve farkındalık yaratmak ve birleştirici güç olarak spor
  •  Adım Adım Hareketi
  •  Takım olmak
  •  Toplumsal Cinsiyet 101
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği; “Kadınlar ofsayttan anlar mı?”
  • Sivil Toplum ve Hesap Verebilirlik

Videolar

Bülent
Şenver

Ekonomist, Stratejik Yönetim Danışmanı, Kitap Vakfı Kurucusu

Biyografi

Bülent Şenver, Türkiye’nin duayen bankacılarından biri. Türkiye’nin yakın tarihinde ekonomi icraatlarında görev alan Şenver, finans, ekonomi, liderlik, etik değerler, bilanço yönetimi, risk yönetimi ve kurumsal yönetim konularında aranan bir konuşmacı. Şenver’e göre bir bankanın gücünden söz edebilmek için her konuda güçlü olması büyük önem taşıyor. Ölçümü tek kriter üzerinden yapmanın aldatıcı olacağını belirtiyor. Başarının sürdürülebilir olmasının önemini vurguluyor.

“Dünün ekonomi modelleriyle bugünün ekonomisini, dünün bankacılık araçlarıyla bugünün bankacılığını yönetmek mümkün değildir. Değişime ayak uydurmalıyız.”

Şenver, bankacılık ve ekonomi deneyiminin yanı sıra uzun yıllara dayanan akademik çalışmalarında etik liderlik ve genç liderler yetiştirme konularına vurgu yapıyor. Şenver, milyonları arkasından sürükleyen büyük liderler olabileceği gibi her konuda ve her meslekte lider olunabileceğini vurguluyor ve şöyle diyor: “Her konuda, her alanda genç liderler yetiştirmeliyiz. Türkiye’nin genç liderlere ihtiyacı var.”

Bülent Şenver, resimli kredi kartı uygulaması, varlığa dayalı menkul kıymet ihracı, telefon bankacılığı uygulaması, kredili mevduat, sigortalı mevduat, euro mevduat, konut kredisi gibi birçok yeni bankacılık ürün ve hizmetini gerçekleştirerek, bankacılıkta birçok ilke imzasını attı.

Bülent Şenver kimdir?

Duayen bankacı Bülent Şenver, Türk bankacılık sistemine birçok yenilik getirdi. Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) Genel Başkanı, Amerikan Ticaret Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İcra Komitesi Üyesi ve aynı dönemde ECACC Hazine Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı’nı ve Derneğini kurdu. Türklider Merkezi Kurucu Başkanlığını yapan Şenver, Boğaziçi ve Bilgi Üniversitelerinde “Elektronik Bankacılık”, “Bankalarda Aktif/Pasif Yönetimi”, “Yatırım Bankacılığı”, “Ticari Bankacılık” ve ”İşletme Etiği” derslerini veriyor.

Konuşma Konuları

  • Bankacılık ve Finans
  • Kurumsal yönetim
  • Risk yönetimi
  • Takım yönetimi
  • Başarılı yönetim teknikleri
  • Etik liderlik
  • Girişimcilik

Videolar

Gülden
Türktan

W20 Türkiye Başkanı, KAGİDER Kurucu Üyesi, OECD, BIAC-ELSA Başkan Yardımcısı

Tüketici İçgörüsü

Karar Verme

Davranış Ekonomisi

Tutum Davranış

Pazarlama Trendleri

Akıllı Alışveriş

Biyografi

Dr. Gülden Türktan, kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmeyi misyon edinen bir isim. Türktan, profesyonel hayatında denetim, insan kaynakları, kalite ve hukuk işleri fonksiyonlarının kendisine bağlı olduğu üst düzey pozisyonlarda çalıştı ve tepe yöneticilik görevleri üstlendi. Çalışma hayatının neredeyse tamamında sivil toplum kuruluşlarına aktif katılım sağladı.

Lider danışmanlığı

Türktan, kariyerinin önemli bir bölümünde dünyanın en saygın şirketlerin biri kabul edilen ABB Elektrik Sanayi şirketinde, çeşitli üst düzey yöneticilik görevinin yanı sıra şirketin yönetim kurulunda tek kadın üye ve yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Şirketin 14 milyon dolardan 350 milyon dolara giden yolculuğundaki pek çok kararda imzası bulunan Türktan, “şirket içerisinde daha fazla lider yetiştirme” strateji ve misyonuyla “liderliğe davet” programı bünyesinde uluslararası eğitimler verdi, yurt içinde ve yurt dışında başarılı liderler yetiştirilmesinde etkin rol oynadı.

İş hayatında kadın olmak

Türktan, girişimcilik konusundaki cesareti, öngörüleri, satın alma ve satış süreçlerindeki doğru zamanlaması, etkinlik analizleri yapması ve “kazan-kazan” yatırım teknikleri ile çalışmasıyla kariyerinde önemli başarılara imza attı. İş dünyasından sürpriz bir şekilde ayrılıp, Bodrum’da otel işletmeye başladı. İş dünyasından kopamadı, TÜSİAD’ın İstihdam ve Sosyal Güvenlik Çalışma Grubu Başkanlığı ve Kadın Girişimcileri Derneği KAGİDER’in kurucuları arasında yer aldı ve derneğin başkanlığını üstlendi. Dernek, Türktan döneminde olgunluk çağına ulaşarak, en fazla proje ve en yüksek geliri yakalamayı başardı. Girişimcilik ve çalışma hayatında başarı için gereken temel ekonomik esaslar üzerine muhtelif eğitimler verdi, konuşmalar yaptı, sürdürülebilirlik konusunda Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı UNDP adına tebliğler sundu. Türktan, G20’nin altında “Woman” W20’nin Kurucu Başkanı sıfatıyla Türk kadınını uluslararası platformlarda temsil ediyor, aynı zamanda International Women Foundation (IWF) Türkiye Başkanı.

Türktan’ın dikkat çeken eğitimi Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans ve master eğitimiyle başlıyor. New York Üniversitesi’nde master ve doktora çalışması, MBA ve M. Phil derecesiyle sürüyor. Marmara Üniversitesi’nden doktora derecesi aldı ve New York Üniversitesi’nde araştırma görevlisi ve eğitmen olarak çalıştı.

Konuşma Konuları

  • Lider Kim?
  • Yukarı Doğru Yönet
  • Kendi Liderini Kendin Yarat
  • Kadın hareketinde kaç arpa boyu yol gittik? Kaç km. yol kaldı?

Videolar

James
Dorsey

Gazeteci, Araştırmacı

Biyografi

James Dorsey tanınmış bir gazeteci, aranan bir Orta Doğu uzmanı. Yıllarca Türkiye’den haber geçen Dorsey, araştırmacı gazeteciliğin başarılı örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Orta Doğu konusunda uzman

Orta Doğu’da tanınmış bir gazeteci kimliğine sahip olan Dorsey, Wuerzburg Üniversitesi’nde “Institute of Fan Culture”ın eş başkanlığını yürütüyor. Dorsey aynı zamanda Singapur S. Rajaratnam, Uluslararası Çalışmalar Okulu Nanyang  Teknik Üniversitesi’nin Batı Asya kıdemli üyesi. Dorsey’nin haber analizleri, dünyanın farklı coğrafyalarında medya kuruluşlarında yayınlanıyor.

Dorsey, aktif gazetecilik yaptığı yıllarda Orta Doğu bölgesinde en çok tanınan simalardan biri oldu. Tanınmış gazeteci; Orta Doğu’da futbol sporu ve endüstrisini gündeme getirdiği blog’uyla da büyük ses getiriyor. 1995-2004 yıllarında “Dünya Ekonomik Forumu”nun Kazablanka, Amman ve Kahire’de gerçekleşen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Zirveleri’nde Başkan Klaus Schwab’ın danışmanlığını yaptı. Aralarında Bosna-Hersek Dış Ticaret Bakanı ve üst düzey personeli, Dünya Su Forumu ile Dünya Bankası Enstitüsü sponsorluğundaki gruplarda üst düzey yöneticilere medya eğitimleri verdi. Ürdün, Irak, BAE, Mısır, Fas, Türkiye, Güney Afrika, Etiyopya, Mali, Kenya, Hindistan, Bangladeş, Nepal, Fransa, Venezuela, Brezilya, Peru ve Arjantin’in de aralarında bulunduğu birçok ülkede seminerler düzenledi. Dikkat çeken çalışmaları arasında 2011’de “Singapur Uluslararası Toplum Katılımı Konferansı”nda moderatörlük,  2012’de Danimarka Aalborg’da düzenlenen “20. Spor Yönetimi için Avrupa Birliği Konferansı”nda açılış konuşması sıralanabilir.

Gazetecilik ve danışmanlık kariyeri

Dorsey,  Amsterdam Üniversitesi’nde ekonomi, Wageningen Tarım Üniversitesi’nde tropikal tarım eğitimleri aldı. Gazetecilik ve danışmanlık kariyerini farklı kıtalarda sürdürdü. 1983 – 1987 yıllarında United Press International   için Atina, Ankara, Kudüs’te büro şefliği ve Orta Doğu ve Londra ofislerinde kıdemli muhabirlik,  Washington Times için 1987 – 1991 yıllarında diplomatik ve ulusal güvenlik muhabirliği yaptı. 1993 – 2003 yılları arasında The Wall Street Journal için Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlar, İstanbul, Amsterdam ve Riyad merkezli kıdemli muhabir olarak görev aldı. Dorsey  uzun bir süre İstanbul’da yaşadı. İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Hollandaca konuşuyor. Teorik Arapça, Türkçe, Fransızca, İbranice dilbilgisine sahip.

Konuşma Konuları

  • Orta Doğu’da Yaşam, Türkiye – Orta Doğu ilişkileri
  • Siyasette ve Sporda “Fun Club” Yönetimi
  • Güvenlik – Asker ve Sivil İlişkileri
  • Siyaset ve Ekonomi Analizleri
  • Spor ve Sporun Ekonomisi
  • Spor ve Siyaset İlişkisi
  • Sporda Cinsiyetçilik
  • Uluslararası Siyaset ve İlişkiler
  • Kitlesel Hareketlerin Makro Yorumu
  • Olimpiyatlar, F1 -Mega Events ve Ülkelere Etkisi
  • Medya İlişkileri

Medya İlişkileri Eğitimi

James Dorsey, gazeteci ve iletişim uzmanı olarak uluslararası platformda etkin bir isim.

İndeks Konuşmacı Ajansı’nın ve İndeks Medya İlişkileri Eğitimi’nin değerli bir üyesi. Birikim ve deneyimlerini uzmanlık alanlarıyla buluşturuyor, paha biçilmez eğitimlere imza atıyor.

Medya İlişkileri Eğitimlerinde Dorsey’den yararlanabileceğiniz başlıklar:

  • Güncel Siyasi ve Ekonomi Yorumları
  • Orta Doğu ve Kuzey Afrika
  • Mega Organizasyonlar
  • İlişki Ağları ve Yönetimi
  • Sosyal Mecrada Star Olmak
  • Medya ve Silahlı Kuvvetler

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri deyim yerindeyse kaynayan bir kazan.  Halkın nabzını tutmuş, bölgeye hakim ve bölgenin ruhunu çok iyi bilen bir gazeteciden; güç dengesi, ilişki dengesi ve algı yönetimine dair ipuçları…

“Mega events”; küresel ve bölgesel çaplı büyük etkinliklerde, çoklu taraf yönetimi, iletişim yönetimi, sonuç yönetimi…

Yabancı Medya ile İlişkiler

Medya iletişiminin kurulması ve yönetilmesi konusunda, yabancı bir gazetecinin bakış açısıyla değerlendirme yapabilen Dorsey, uzun süre The Wall Street Journal için dünyanın birçok farklı noktasında bulunarak, iletişim platformlarında hayatın ritmini tuttu. Türkiye’den bakıldığında haber değeri olan ya da tam tersine olmayan konuların nasıl yönetilebileceği ve algı yönetiminde strateji desteği sunuyor.

Silahlı Kuvvetler ve Medya

Yakın coğrafyamız silahlı kuvvetlerin görev tarifi ve tarihsel doku nedeniyle silahlı kuvvetler tarifinin Batı’ya kıyasla farklı noktalara ulaştığı bir alan. Anlaşılması çoğu zaman zor. Gelecek adımların bir yabancı gözüyle öngörülebilmesi çoğunlukla imkansız. Dorsey, bu bölgede en az silahlı kuvvetler kadar farklı dokuya sahip olan medya olgusunu da iyi teşhis etmiş bir gazeteci.

Akademik Platform

Dorsey uzun yıllar aktif gazetecilik yaptı… Birikimini akademik platformda da değerlendiriyor. İlginç ve etkin projelerde imzası bulunuyor.

İlişkiler

Bu dönem bir tek kelimeyle ifade edilecek tarihte: İlişki! Dorsey halen farklı coğrafyalarda iki akademik yapılanmayı yönetiyor. Bu yapılar “fan club” diye adlandırılsa da ekonomiden siyasete, sosyal dokudan fırsata uzanan değişik bir yelpazede kendisini gösteriyor.

Blog

Dorsey, kitabı yayınlanmadan Amazon.com’da çok satanlar arasına giren az sayıdaki yazardan biri. Son aktivitesi kurduğu blog. Bloğu futbol teması üzerine. Başta Orta Doğu olmak üzere dünyayı futbol üzerinden yorumluyor. Aktif bir blogger ve blogger’lar arasında en popüler isimlerden…

Özetle James Dorsey’nin iletişim üzerine anlatacak çok şeyi var!

Wilco
Van Herpen

Aşçı, Gezgin, Gazeteci, Fotoğrafçı ve Sunucu

Biyografi

Wilco van Herpen modern bir seyyah, aşçı ve aynı zamanda usta bir fotoğrafçı. Çoğu zaman ondan “Kuzeyli Gezgin” “doyumsuz maceracı, “iflah olmaz lezzet düşkünü”, “kural tanımaz fotoğrafçı” gibi tanımlamalarla bahsediliyor.

Farklı kültüler, farklı hikayeler

Türkiye’ye uzun yıllar önce yerleşmiş bir Hollandalı, Wilco van Herpen. Tesadüfen geldiği bu ülkeye kanı kaynayınca bir daha ayrılamamış. 1999’dan bu yana Türkiye’de yaşayan ve burada çalışan van Herpen’in macera dolu bir hayat öyküsü bulunuyor. İşte bu nedenle farklı açılardan, farklı hikayeler dinlemek isteyenler için Wilco van Herpen aranan konuşmacılardan.  Renkli hayat hikayeleri, seyahat maceraları, alışkanlıkları kırmanın yolları, klişesiz fotoğrafçılık anlayışı ve sıra dışı lezzet deneyimleri gibi yaşama dair birçok konu hakkında keyifli söyleşiler gerçekleştiren Wilco van Herpen, konuşmacı olarak katıldığı etkinliklerin yanı sıra televizyon programcılığına ve fotoğraf sergilerine devam ediyor.

Gezgin, fotoğrafçı, aşçı, televizyoncu…

Hollanda Bussum’da doğan Wilco baba mesleği olan aşçılık ile çocuk yaşlarda tanışıyor. 17 yıl bilfiil aşçılık ardından  fotoğrafçılık eğitimi alarak, kulvar değiştiriyor. Türkiye’de fotoğraf sanatçısı olarak başladığı kariyeri kısa süre sonra TRT, TV8, TRT Avaz, İZ TV, NTV ve CNN Türk gibi kanallardan gelen tekliflerle yön değiştirdi. Uzun süre Coşkun Aral önderliğindeki “Haberci” ekibinde yapım ve kamera asistanlığı yaptıktan sonra, TRT2’de “Kaçış Planı” adlı programı hazırladı. TV8 “Wilco’nun Gözü”, IZ TV “Wilco’nun Karavanı”, NTV “Wilco’nun Seçimi”, TRT Avaz “Yabancı Değil” gibi programlarla Türk seyircisiyle arasında kurduğu samimi bağ öylesine görünür oldu ki, yaptığı belgesel ve gezi programlarıyla 2011 yılında “Modern Evliya Çelebi” ödülünü aldı.

Herpen belgeselci, aşçı, fotoğrafçı ve gazeteci olarak çalışmalarına devam ediyor; sergi ve slayt gösterileri yanı sıra seminerler veriyor.

Konuşma Konuları

Alışkanlıkları kırmanın dayanılmaz hafifliği


(Seyahat etmenin, kişinin konfor alanından çıkıp farklı kültürleri keşfetmenin, onların sosyo kültürel çevrelerine girip, gündelik alışkanlıklarını uygulamalarına şahit olmanın kişiler üzerindeki şaşırtıcı etkileri. Kişisel gelişim ve ikili ilişkilerde seyahat etmenin öngörülemeyen çarpıcı etkileri. Kendi fiziksel sınırlarından uzaklaştıkça, ruhsal sınırlarının sınırsızlığını keşfetmeleri.)

Sıra dışı lezzet deneyimleri: Farklı tatlar, lezzetler için ön yargılarınızı kıracak deneyimler


(Son zamanlarda çokça moda olan gurme turlarından farklı olarak, belirli, bilinen lezzet duraklarının, neredeyse ezberlenmiş monotonluğunu kırıp, gidilen coğrafyanın yerlisi gibi kabuk değiştirmek, ve turist kimliğinden çıkıp, sıradan insanın izinden, sokaklarda, küçük dükkanlarda, pazar yerlerinde lezzetin izini sürmek.)

Klişesiz fotoğrafçılık: Yaşamın ortasından çarpıcı & silik kareler


( En doğru ışığın, hava şartının, derinliğin, kadrajın, malzemenin, modelin peşine düşmek yerine, iç sesini dinleyip yola koyulmak isteyenlere; sıradanlığın ve sadeliğin içinde sizi bekleyen sıradışı fotoğrafları çekmek isteyen maceracılara özel yolculuklar.)

Zamanı durdurmanın kuralsız yolculuğu: Fotoğraf


( Profesyonel fotoğraf sanatçısı Wilco Van Herpen’in  80’lerden günümüze fotoğraf sanatı. Tanıştığı unutulmaz sanatçılar, çıktıkları onlarca fotoğraf gezisi…  Gelişen teknolojiyle herkesin hayatına giren digital patlamanın neredeyse en çok etkilediği ve ilham verdiği sanat dalı olan fotoğrafın yolculuğu. Herkesin içinden çıkıveren fotoğraf merakının sebepleri ve sonuçları.

Memleketim: Doğmadığım ülke Türkiye


(Kuzeyli bir gezginin gözünden Türkiye. Burada yaşayan, aşık olan, çalışan, çocuk sahibi olan bir genç, bir aşık, bir baba, bir sanatçı, bir gezgin, bir fotoğrafçı, bir gazeteci, bir aşçı… En sevdikleri, nefret ettikleri, hoş görüldükleri, sevildikleri, suçlandıkları, dışlandıkları… 20 yıllık Türkiye macerasının bilinmeyenleri…)

Videolar

Soner
Çağaptay

Tarihçi, Araştırmacı, Yazar, Türk Amerika İlişkileri Uzmanı

Biyografi

Soner Çağaptay, Türkiye-ABD ilişkileri ve Türk iç politikası üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınıyor.

ABD’de Türk araştırmacı

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü “Beyer Ailesi Kürsüsü”nde Kıdemli Uzman ve Türkiye Araştırmaları Programı’nın direktörü olan Türkiye-ABD ilişkileri, Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği konularında kapsamlı çalışmaları bulunan Çağaptay, akademik yayınlarda ve Wall Street Journal, Washington Post, New York Times, Foreign Affairs ve The Atlantic gibi uluslararası basın kuruluşlarında yayınlanan yorumlarıyla dikkat çekiyor. CNN, NPR, Amerika’nın Sesi ve BBC kanallarının programlarında düzenli olarak konuk edilmektedir.

Tarih, politika, milliyetçilik

Tarih eğitimi alan Dr. Çağaptay, doktora tezini Yale Üniversitesi’nde Türk milliyetçiliği üzerine yazdı. Dr. Çağaptay Yale, Princeton, Georgetown ve Smith üniversitelerinde Orta Doğu, Akdeniz ve Doğu Avrupa üzerine dersler verdi. Princeton Üniversitesi’nin Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde Ahmet Ertegün Kürsüsü Profesörü olarak görev aldı.

Dr. Çağaptay birçok unvan, burs ve kürsü başkanlığına layık görüldü;  Smith‐Richardson, Mellon, Rice ve Leylan bursları ve Princeton’da Ertegün kürsüsü. ABD Dışişleri Bakanlığı Hariciye Enstitüsü’nün İleri Derece Türkiye Araştırmaları Enstitüsü’ne başkanlık yapan Çağaptay,  Amerikan Türk Cemiyeti tarafından Genç Cemiyet Lideri seçildi (2012).

Konuşma Konuları

  • Modern Türkiye’de İslam, Laiklik ve Milliyetçilik
  • Türkiye’nin Yükselişi: Yirmi Birinci Yüzyılın İlk Müslüman Gücü
  • Türkiye-ABD ilişkileri,
  • Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği

Erkan
Yıldırım

Dijital Transformasyon ve İnovasyon, Alwiser Kurucusu ve CEO

Biyografi

Erkan Yıldırım lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden, yüksek lisansını, Pittsburgh Üniversitesi ve Berkeley’deki California Üniversitesi’nde tamamladı.

Akademik çalışmalarının ardından, Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Danone Türkiye bünyesinde yönetici olarak başladığı kariyerini, perakende, e-ticaret ve teknoloji ağırlıklı start-uplar’da kurucu, üst düzey yönetici ve danışman olarak sürdürdü.

Dijital Dönüşüm, Yeni İş Modelleri Tasarımı

2016 yılında Dijital Dönüşüm, Yeni Nesil Eğitim – Gelişim – İnovasyon Programları ve Yeni İş Modelleri Tasarımı konusunda uzmanlaşan alwiser Yönetim Danışmanlığı şirketini kurdu. Yurt içi ve yurt dışında farklı sektör ve büyüklüklerdeki birçok şirket ve kurumlara, dönüşüm stratejilerini kurgulama, yeni değer vaatleri tasarlama, bunları başarılı iş modellerine dönüştürme, farkındalık yaratma ve icra planını oluşturma amaçlı hizmetler vermektedir.

Seminerler, Atölye Çalışmaları

Erkan Yıldırım, dijital dönüşümü sadece bir dijital ve teknoloji meselesi olarak görmeyip, bu dönüşümün aynı zamanda liderlik, kültür, yetkinlik, yetenek, tasarım işi olduğunu anlattığı seminer ve konuşmalar yapıyor.

Kurumlara özel uygulamalı mini-atölyeler tasarlayan Erkan Yıldırım, bu dönüşüm hareketini tetikleyen bir inovasyon programına dönüştüren kurumsal inovasyon programları yürütüyor.

Konuşma Konuları

  • Dijital dönüşüm,
  • Şirket dönüşüm stratejileri,
  • İş modelleri yaratma,
  • Liderlik

Videolar

Tolga
Tanrıseven

KizlarSoruyor.com Kurucusu

Teknoloji

İnovasyon

Yaratıcılık

Girişim

Motivasyon

Hedef Kitle Pazarlaması

Biyografi

Tolga Tanrıseven, yeni nesil girişimci. Y ve Z kuşağının en popüler sitelerinden biri KizlarSoruyor.com’un kurucusu. ABD’de GirlsAskGuys adıyla kurulan Türkçe ve İspanyolca olarak da kullanıcılarla buluşan site 5 ülkede yayın yapıyor, 20 milyondan fazla tekil ziyaretçiye sahip.

Başarılı girişimci

Tolga Tanrıseven bu başarılı girişimi bakın nasıl anlatıyor; “İçerik çok önemli ama tek yönlü değil, gerçek kişilerin ürettiği organik içerik artık kıymetli olan. Benim de KizlarSoruyor’u kurarken hedefim bir içerik sitesi oluşturmak değil, farklı konularda tutkulu, bilgili, birbirine yardım etmeye hevesli kadın ve erkekleri bir araya getiren bir topluluk oluşturmaktı. Doğru topluluk, yeni, taze ve organik içerik KizlarSoruyor’un başarısının sırrı.”

Bir milyona ulaşan üye sayısıyla girişimcilik eko sisteminin parlayan projelerinden biri olarak ün yapan KizlarSoruyor.com tamamen Tolga Tanrıseven’in imzası taşıyor. Başarıyı açıklayabileceğimiz kriter ne olabilir diye soracak olursanız: tutku!  Tutku hayatın sırrı. Bu sırrın tarifi ise Tanrıseven’in üslubu ve kelimeleriyle; “Bu dünyada hepimizin tutkuyla bağlı olduğu, ilgi duyduğumuz, bilgili olduğumuz niş bir alan ve bu tutkumuza dair söyleyeceklerimiz, paylaşmak istediklerimiz var. Ve hepimizin hayatın farklı alanlarına dair birbirimize soru sormaya, bilgi ve fikir almaya ihtiyacı var. Bu kimi zaman sevgilimizle yaşadığımız bir soruna dair karşı cinsten fikir alma ihtiyacı olabilir, kimi zaman spor, güzellik ya da seyahatle ilgili bir bilgi, tavsiye arayışı olabilir.”

Tanrıseven Bilgisayar Mühendisi. Eğitim için gittiği ABD’de çalışmaya ve tam zamanlı yaşamaya başladı. Ziyaretçi rekorları kıran GirlsAskGuys.com’u 2008’de hayata geçirdi. Site 2013 yılında O’Brien Capital’dan 800 bin dolar, diğer yatırımcılardan ise 200 bin dolar olmak üzere toplamda 1 milyon dolar, 2015 yılında ise 1.2 milyon dolar yatırım desteği almayı başardı. Tanrıseven, GirlsAskGuys.com’un İspanyolca versiyonu olan EllasSaben.com’u 2014 yılında, Portekizce versiyonu olan ElasSabem.com’u ise 2015 yılında hayata geçirdi.

Kadın ve erkeklerin ikili ilişkiler, moda, spor, alışveriş ve sağlık gibi başlıklar altında merak ettikleri konuları karşı cinse sorarak cevap almalarına, deneyim ve görüş paylaşımına olanak sağlayan KizlarSoruyor.com, GirlsAskGuys.com sitesinin Türkçe versiyonu olarak 2011 yılında internet kullanıcılarıyla buluştu.

Pazarlama stratejisi geliştirme

Günlük ortalama 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ve dünya çapında 800 bin üyeye sahip olan sitenin başarısı topluluk oluşturmasında yatıyor. Sitede yılda ortalama 2 milyon soru soruluyor ve ortalama 50 milyon görüş ve yorum paylaşılıyor. Hedef kitle bazlı pazarlama stratejisi uygulayan Tanrıseven, ürün yerleştirme konusunda kurumların gözdesi.

Söyleyeceği sözü olanla aklında sorusu olanı buluşturmak amacıyla bu yola çıktığını kaydeden Tanrıseven, St. Louis Business Journal tarafından “40 yaşın altındaki 40 iş adamı” listesine (2015) dahil edildi. Prestijli yayınlardan olan Forbes, TheNext Web, Huffington Post ve Search Engine Journal’da da yer almayı başardı.

Konuşma Konuları

  • Girişimcilik
  • Sosyal Medya
  • Pazarlamanın Yeni Kuralları
  • Teknoloji
  • İnovasyon

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]