Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Tolga
Tanrıseven

KizlarSoruyor.com Kurucusu

Teknoloji

İnovasyon

Yaratıcılık

Girişim

Motivasyon

Hedef Kitle Pazarlaması

Biyografi

Tolga Tanrıseven, yeni nesil girişimci. Y ve Z kuşağının en popüler sitelerinden biri KizlarSoruyor.com’un kurucusu. ABD’de GirlsAskGuys adıyla kurulan Türkçe ve İspanyolca olarak da kullanıcılarla buluşan site 5 ülkede yayın yapıyor, 20 milyondan fazla tekil ziyaretçiye sahip.

Başarılı girişimci

Tolga Tanrıseven bu başarılı girişimi bakın nasıl anlatıyor; “İçerik çok önemli ama tek yönlü değil, gerçek kişilerin ürettiği organik içerik artık kıymetli olan. Benim de KizlarSoruyor’u kurarken hedefim bir içerik sitesi oluşturmak değil, farklı konularda tutkulu, bilgili, birbirine yardım etmeye hevesli kadın ve erkekleri bir araya getiren bir topluluk oluşturmaktı. Doğru topluluk, yeni, taze ve organik içerik KizlarSoruyor’un başarısının sırrı.”

Bir milyona ulaşan üye sayısıyla girişimcilik eko sisteminin parlayan projelerinden biri olarak ün yapan KizlarSoruyor.com tamamen Tolga Tanrıseven’in imzası taşıyor. Başarıyı açıklayabileceğimiz kriter ne olabilir diye soracak olursanız: tutku!  Tutku hayatın sırrı. Bu sırrın tarifi ise Tanrıseven’in üslubu ve kelimeleriyle; “Bu dünyada hepimizin tutkuyla bağlı olduğu, ilgi duyduğumuz, bilgili olduğumuz niş bir alan ve bu tutkumuza dair söyleyeceklerimiz, paylaşmak istediklerimiz var. Ve hepimizin hayatın farklı alanlarına dair birbirimize soru sormaya, bilgi ve fikir almaya ihtiyacı var. Bu kimi zaman sevgilimizle yaşadığımız bir soruna dair karşı cinsten fikir alma ihtiyacı olabilir, kimi zaman spor, güzellik ya da seyahatle ilgili bir bilgi, tavsiye arayışı olabilir.”

Tanrıseven Bilgisayar Mühendisi. Eğitim için gittiği ABD’de çalışmaya ve tam zamanlı yaşamaya başladı. Ziyaretçi rekorları kıran GirlsAskGuys.com’u 2008’de hayata geçirdi. Site 2013 yılında O’Brien Capital’dan 800 bin dolar, diğer yatırımcılardan ise 200 bin dolar olmak üzere toplamda 1 milyon dolar, 2015 yılında ise 1.2 milyon dolar yatırım desteği almayı başardı. Tanrıseven, GirlsAskGuys.com’un İspanyolca versiyonu olan EllasSaben.com’u 2014 yılında, Portekizce versiyonu olan ElasSabem.com’u ise 2015 yılında hayata geçirdi.

Kadın ve erkeklerin ikili ilişkiler, moda, spor, alışveriş ve sağlık gibi başlıklar altında merak ettikleri konuları karşı cinse sorarak cevap almalarına, deneyim ve görüş paylaşımına olanak sağlayan KizlarSoruyor.com, GirlsAskGuys.com sitesinin Türkçe versiyonu olarak 2011 yılında internet kullanıcılarıyla buluştu.

Pazarlama stratejisi geliştirme

Günlük ortalama 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ve dünya çapında 800 bin üyeye sahip olan sitenin başarısı topluluk oluşturmasında yatıyor. Sitede yılda ortalama 2 milyon soru soruluyor ve ortalama 50 milyon görüş ve yorum paylaşılıyor. Hedef kitle bazlı pazarlama stratejisi uygulayan Tanrıseven, ürün yerleştirme konusunda kurumların gözdesi.

Söyleyeceği sözü olanla aklında sorusu olanı buluşturmak amacıyla bu yola çıktığını kaydeden Tanrıseven, St. Louis Business Journal tarafından “40 yaşın altındaki 40 iş adamı” listesine (2015) dahil edildi. Prestijli yayınlardan olan Forbes, TheNext Web, Huffington Post ve Search Engine Journal’da da yer almayı başardı.

Konuşma Konuları

  • Girişimcilik
  • Sosyal Medya
  • Pazarlamanın Yeni Kuralları
  • Teknoloji
  • İnovasyon

Videolar

Yılmaz
Argüden

ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı

Biyografi

Dr. Yılmaz Argüden iş dünyasının yakından tanıdığı başarılı bir isim. Profesyonel çalışmalarının yanı sıra gönüllü faaliyetleri, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

ARGE Danışmanlık ve dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Rothschild’ın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Dr. Argüden, yaşam kalitesini yükseltme konusundaki çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Küresel Lideri arasına seçildi. Deneyimleri özel sektörden, kamu sektörüne ve uluslararası kuruluşlara; sivil toplum örgütlerinden, akademik hayata kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Çeşitli kuruluşların yönetim kurullarında görev alan Dr. Argüden, deneyimlerini Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Koç Üniversitesi MBA programında strateji dersi vererek, kitapları ve köşe yazılarıyla paylaşıyor.

Değişimi hedeflemeden, mevcudu yenileme arzusu duymadan ilerlemenin mümkün olmadığına inanan Dr. Argüden, “Kurumsal değişimi sağlamak için öncelikle kurumu değişimin gerekliliğine ve aciliyetine inandırmak gerekiyor. Bunu sağlamanın etkili yollarından birisi de performansın kurum içindeki birimler arasında değil, kurum dışı en iyi örneklerle karşılaştırılmasını sağlamak. Bir başka deyişle kıyaslama çalışmalarını kurum kültürü haline getirmektir” diyor. Değişim için öncelikle etkileyici bir vizyonun ortaya koyulması gerektiğini belirten Dr. Argüden, etkileyici vizyonu; “Gelecekle ilgili cazip bir hayali ortaya koyan, kararlara yön gösterecek kadar amaca odaklı, ancak inisiyatif kullanmayı özendirecek kadar esnek, kolaylıkla anlatılabilen ve değişime konu olanları heyecanlandıracak kadar gerçekçi olan bir hülya” olarak tanımlıyor.

Konuşma Konuları

  • Strateji
  • Kurumsallaşma
  • Değişim Yönetimi
  • Yönetim Kurulları
  • İyi Yönetişim
  • Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetimi
  • Geleceği Şekillendirmek

Ferhat
Boratav

Gazeteci, Tarihçi

Biyografi

Ferhat Boratav, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi. Fransa’da Grenoble Üniversitesi’nde “Türk Göçmen İşçiler” üzerine master yaptı. Medya macerası Nokta dergisinde başladı. Londra’da BBC Türkçe Yayınlar Servisi’nde yapımcı, sunucu ve radyo habercisi olarak çalıştı. Türkiye’ye dönüşünde kısa süre bir televizyon yapım şirketinde çalıştı. Daha sonra haberciliğe dönen Boratav, ATV Haber’de yöneticilik, CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Üniversite yıllarında uğraştığı tiyatroyu ve Fransa yıllarında yaptığı aşçılığı kariyerinin önemli halkaları arasında yer alıyor.

Dönüşüm değişimle mümkün

Boratav, hayatın her alanında büyük dönüşümler gerçekleştiren teknoloji en çok iletişim sektörünü etkilediğine dikkat çekiyor. Türkiye’de dünyadaki kadar güçlü bir değişimin olmadığını, ancak gelişmelerin Türkiye’yi de dönüştüreceğini belirten Boratav, gerçek bir iletişim devrimi için öncelikle zihinsel değişimin gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyor. Uzun yıllar habercilik ve haber yönetişi olarak her günü ve günceli en yakından takip eden kişilerden biri olması tarihçi kimliğiyle buluştuğunda ortaya zengin yorum ve analizler çıkaran  Boratav, “İletişim ve Biz Türkler” başlıklarında aranan konuşmacı.

Farkındalık yaratma çalışmaları

Boratav sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarına özel önem ve zaman ayıran bir iletişimci. Bunların arasında “Organ bağışı” özel bir yer tutuyor. Gündemimize görece yeni giren, çok da rahat olmadığımız bir konu olan organ bağışının anlaşılması adına çalışmalar yapan Boratav, konunun  eğitime bağlı olarak daha yakın durduğumuz yeni bir başlık olduğunu düşünüyor. Boratav, organ bağışı konusunda pek çok sosyal sorumluluk kampanyasına hayat verdi. Diğer sosyal farkındalık başlığı 65+ Derneği. Sayıları giderek artan yaş almış nüfusumuzla nasıl başa çıkacağımızı, yaş almış vatandaşlarımız ise hızla değişen dünyayla nasıl başa çıkacaklarını bilemiyorlar. Boratav toplumsal kadın eşitliği konusunda da toplumsal faaliyetler yürüten önemli bir aktivist.

Konuşma Konuları

  • Tarih
  • Gündemi Nasıl Yorumlayacağız
  • Medyatik Fütürizm; Medyanın Geleceği
  • Sorumlu Vatandaşlık / Toplumsal Duyarlılık
  • Organ Bağışı Yaşlanan Nüfusla Yaşam; Yeni Toplumsal Sorunumuz
  • Kadın sorunu; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
  • Berber Sohbetleri

Şafak
Özsoy

Jeoloji Mühendisi, TULİP Sürdürülebilir Merkezi Kurucusu

Biyografi

Şafak Özsoy, uzun yıllardır sürdürülebilirlik konusuna emek veren fikir önderlerinden. Birleşmiş Milletler Risk ve Afet Ofisi Türkiye Temsilcisi. Birleşmiş Milletler (UNDRRMCR 2030 – İklim değişikliği karşında şehirler güçlendirilmesi programı) Danışmanı. Özünde yer bilimci, İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği mezunu.

36 yıllık sanayi tecrübesiyle, değişen ve dönüşen yönetsel süreçlerin tasarlanması, şirketlerin sürdürülebilirlik yol haritalarının oluşturulması odağında çözümler oluşturuyor. İklim risk ve kırılganlıklarına karşı dirençli şirketlere dönüşüm için entegre çözümler üretiyor.

Şafak Özsoy, 21. yüzyılı bir iklim yüzyılı olarak tanımlıyor ve zor bir dönüşüm süreci içinde olduğumuzu vurguluyor. “Küresel anlamda iklim değişikliğine bağlı dünyanın ısınması ve beraberindeki sistemler devam ediyor. Biz karbondioksit emisyonlarını ya da sera gazı emisyonlarını, durdurmadıkça bu etki devam edecek. Bugün bile durdursak sonuçları yine devam edecek…”

Şafak Özsoy’a göre, dünya artık “yeter” diyor. İklim değişikliğinin yaratacağı farklı durumlarla her gün karşı karşıya geleceğiz; artık “gardımızı almanın zamanı”. Özsoy, daha dayanıklı şehirler, dayanıklı bireyler, dayanıklı şirketler için araştırma geliştirmeye ve dönüşüme ihtiyacımız olduğunu ifade ediyor. Çevre ve doğa konusundaki hassasiyetin sürdürülebilirlik bakışı için yeterli olmadığını vurgularken sürdürülebilirlik denildiğine sosyal altlığı mutlaka geniş çerçevede düşünmenin, kadın, çocuk ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularının önemli olduğunun altını çiziyor.

Konuşmalarında iklim değişikliği kadar “İklim mültecileri” sorununu da dile getiriyor. “Netice itibarıyla bu iklim yüzyılının baskısı içinde hepimiz bir dönüşüm içinden geçiyoruz. Ne kadar farkındayız, bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim birey olarak evlerimizde, ülkeler nezdinde iş yapma modellerimizde, ulusal hükümetlerde ve yerel boyutta belediyeler nezdinde yapacak çok şey var…”

Özsoy’un 2002 yılında kurduğu Tulip Sürdürülebilirlik Merkezi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaya devam ediyor.

Konuşma Konuları

  • ŞİRKETLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU
    Sürdürülebilirlik yolculuklarında şirketlere yol gösteren, uzun dönemde yol haritalarına odaklı yetkinliklerin yönetimi ve sistemsel dönüşümü ele alan bütüncül bir yaklaşım

  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİLERİ
    Şirketlerin sürdürülebilirlik yolculuklarında uygunluk yükümlülükleri ile şirket yönetimlerinin 21. yy gerekliliklerine yanıt veremeyeceği gerçeğine doğru bir gidiş söz konusu. Bu bağlamda sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarda stratejik dönüşüm önemli bir nokta. Bütüncül bir bakış içinde sürdürülebilirliğe geçiş dönüşümü odaklı bir yol haritası ile yapılmalı
  • SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLERE DOĞRU
    Cazibe merkezlerine dönüşen şehirler ekonomik kalkınmanın da odağında yer alıyor. 21.yy’da iklim baskısı altında bütüncül bir dönüşümle şehir yönetimlerinin yeniden ele alınarak yönetsel süreçlerinin de dönüşümünü sağlamak gerek

  • İKLİM YÜZYILI VE DİRENÇLİLİK MEKANİZMALARI
    21.yy bir yanda azaltım taahhütlerinin giderek netleştiği diğer yanda uyum özelinde hayatın her alanında yapısal değişim ve dönüşümlere bizleri ulaştıracak nitelikte. 21.yy’da riskin dirençliliğe kayışı ve tüm süreçlerin bu doğrultuda ele alınması temel amaç. İklim yüzyılı sadece azaltım hedefleri ile değil enerjinin karbon arındırılmasını ve sistemsel bir dönüşümü de gerekli kılıyor

Şeref
Oğuz

Gazeteci, Yazar

Tüketici İçgörüsü

Karar Verme

Davranış Ekonomisi

Tutum Davranış

Pazarlama Trendleri

Akıllı Alışveriş

Biyografi

Şeref Oğuz Türkiye’nin önde gelen ekonomi yazarı ve ekonomist gazetecilerinden.

Ekonomiden teknolojiye güncel gelişmeler

Ekonomi alanına sığmayan ruhu, bilişim ve teknoloji ağırlıklı alanlarda kritik roller üstlenmesine vesile oldu. Örneğin, dünyanın ilk sanal mitingine (1996) imza atan Şeref Oğuz, “bedensiz özgürlük ve sanal kültür” üzerine sayısız makale, yazı ve söyleşi üretti. Anadolu’yu karış karış dolaşarak KOBİ’lere Yeni Ekonomi Konferansları veren Şeref Oğuz, uzun yıllar Sabah Gazetesi’nde Ekonomi Müdürü ve köşe yazarı olarak çalıştı.

Kabına sığmayan fikirlerini eğitiminde de görebilirsiniz. Oğuz, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu, aynı üniversitede yüksek lisans ve ekonomi doktorası yaptı. Londra Üniversitesi’nde “Sufficent Knowledge” konusunda araştırmalar gerçekleştirdi, gazeteciliğe Sabah Gazetesi’nde (1970) başladı. Oğuz, Tercüman Gazetesi Ekonomi Servisi Müdürlüğü, Günaydın Gazetesi Bölge Gazeteleri Yayın Sorumluluğu, Meydan Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği, Milliyet Gazetesi Ekonomi Yönetmenliği ve Kanal 6 ve Yeni Yüzyıl’da yöneticilik görevlerinde bulundu, Dünya Gazetesi’nde yazdı. Şeref Oğuz halen Nasıl Bir Ekonomi Yayın Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Eğitim projeleri

Bilgi ekonomisi, yeni ekonomi ve değişim üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Şeref Oğuz, Internet Society kurucularından. İnternetteki ilk büyük Türk gazetesi Milliyet.com projesini yöneten Şeref Oğuz, bilgisayar destekli eğitim için geliştirilen “Her Okula Internet” projesinin öncülerinden.

Yönetim danışmanlığı

Yıllar içinde cesaretle gazeteciliğe ara veren Oğuz, 1999’da Koç Holding Yeni Ekonomi danışmanlığı görevini üstlendi.  Oğuz, Koç Holding Bilgi Grubu Danışmanı olarak görev yaptı. Bilgi Üniversitesi e-MBA akademik kadrosunda Sanal Kültür dersleri verdi. Ulusal Rekabet Araştırmaları Kurumu, Türkiye Zekâ Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Oğuz, aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu, Internet Kurulu üyesi. Şeref Oğuz, Meclis Bilgi Grubu parlamento dışı üyeliğinde de bulundu.

İstanbul Sanayi Odası (ISO)’da Danışman olarak görev yapan Şeref Oğuz, TRT, Habertürk, Ekotürk, BloombergHT, NTV, Kanal24 kanallarında gündemin nabzını tutuyor.

Konuşma Konuları

  • Makro-mikro ekonomi
  • Teknoloji yönetimi
  • Türkiye’de iş yapma kültürü
  • Küresel trendler
  • Değişim-dönüşüm yönetimi
  • Eğitim

Videolar

Coşkun
Aral

Belgesel film yapımcısı

Arşiv

Belgesel

Tarih

Seyahat

Gezi

Gazetecilik

Biyografi

Coşkun Aral, deneyimli bir gazeteci, haberci, uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin, macera insanı, belgesel yapımcısı… Aral’ı anlatmak için kelimeler yeterli değil. Durmak nedir bilmeyen, Türkiye ve dünyanın dört bir yanını karış karış gezip gören, keşfeden, üreten ve paylaşan Aral, farklı projeleriyle İndeks Konuşmacı Ajansı’na çözüm ortağı olarak katılıyor.

Farklı kültürler, farklı hikayeler

Aral, 1974 yılında basın fotoğrafçılığına başladı. 1977 yılı kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflar Sipa Press aracılığı ile tüm dünyada yayımlandı. Sipa Ajansı’nın Türkiye muhabirliğini üstlendi. Bu arada Türk basınında da Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Hürriyet gazeteleri ile freelance çalıştı. 1980’den itibaren Times, Newsweek, Paris-Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına Polonya’daki ünlü Gdansk görevinde, Lübnan, İrlanda, Çad ve Uzak Doğu’daki savaşlarda fotoğraf çekti. 1980’de kaçırılan bir uçakta, ilk kez hava korsanlarıyla röportaj gerçekleştirdi. Türkiye’nin ilk bilgi ve belge kanalı İZ TV’yi kurdu. Time, Newsweek, Paris-Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına savaş fotoğrafçısı olarak mesleğini zirveye taşıdı.

Aral’ı ve kariyerini kendi sözleriyle tarif etmek belki de en doğrusu olur; “Yıllar boyunca bir belgesel fotoğrafçısı olarak dünyada seyahat ettiğim, dokularına indiğim yüzlerce ülke ve coğrafyada yaşanan anları belgelerken, hep aklımda tüm ayrıntılarıyla bilginin belgeye dönüştürülmesi için daha neler yapılabileceği vardı.”

Coşkun Aral’ın dünyasına hoş geldiniz!

Konuşma Konuları

Sayısız ülkeye seyahat etmiş, Türkiye’nin her köşesini avucunun içi gibi bilen bir gezgin Coşkun Aral. Aral, Türkiye’de ve dünyada birçok insanın bilmediği özel kentlere ve bölgelere geziler düzenliyor. Bu gezilerde gidilen yerin kendine has özelliklerini gözler önüne seriyor, katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Türkiye ve yurt dışı gezilerinde özel gruplara eşlik eden Aral ile dünyayı yeniden keşfetmeye hazır mısınız?

  • “Futbol Haricinde Astronomiden Gastronomiye Her şey”
  • Corona Sonrası Sıra Dışı Seyahat Rotaları,
  • Sıra Dışı Mimariler

İnsanın Savaşı, Savaşın İnsanı

Coşkun Aral, “İnsanın Savaşı, Savaşın İnsanı” isimli sunumunda belgeselcilik ve savaş muhabirliği kariyerinde karşılaştığı olaylar ve insanların görselleriyle, hikayelerini harmanlıyor.
Hedefler ne kadar ulaşılmaz görünürse görünsün, her zaman her şeyi başarmanın bir yolunun olduğunu vurguladığı konuşması ile dinleyenleri zoru başarmak konusunda etkileyici sunumuna ortak ediyor.

Savaşın insanından insanın savaşını dinlemek isteyenler için belirtilen tüm konular, toplantıların temasına göre şekillendiriliyor. Sunumları risk alma, zaman yönetimi, liderlik ve takım ruhu konularında ilham verici örneklerle dolu.

Sizin de bir belgeseliniz olsun!

Usta belgeselci Aral’ın çektiği belgeselleri yıllardır ilgiyle izliyoruz. Bugüne kadar oluşmuş ve bin bir emekle hazırlanmış devasa arşivi ise son derece değerli. Aral, İndeks Konuşmacı Ajansı çözüm ortağı olarak firmalara belgeseller hazırlıyor. İstenildiği takdirde zengin arşivinden de faydalanma imkanı sunan Aral, gerektiğinde firmanın hedefleri doğrultusunda yeni belgesellere imza atıyor. Neden siz de Coşkun Aral ile bir belgesel yapmıyorsunuz?

İlgi çeken konuşma başlıkları

  • Bilgi iyileştirir, bilgi kazandırır
  • Kent Kültürü, Yaşam ve Mimari
  • Sıra Dışı Seyahat Parkurları
  • Sıra Dışı Yaşamlar
  • Sıra Dışı Tedaviler
  • Sıra Dışı Giysiler/ Makyajlar/ Saçlar
  • Sıra Dışı Yemekler ve Pişirme Yöntemleri
  • Sıra Dışı İnançlar, Ayinler, Düğünler
  • Dünyanın Kadınları ve Çocukları
  • Gezi ve Macera
  • İlk İnsandan Günümüze 360 Derece Yerküre…

Fotoğraf & Video Workshop’ları

Coşkun Aral, mesleki birikimini rehber edinmek isteyen gruplar için fotoğraf çekim & belgesel çekim workshop’larına katılıyor.

Belirlenen gezi parkurlarında hem teknik bilgilendirme yapıyor hem de seyahat edilen bölgeyi “Haberci” bakışıyla tanıtıyor.

Etkinlik süresince çekilen fotoğraf ve video kayıtlar etkinlik sonrası Coşkun Aral tarafından değerlendiriliyor.

Diğer projeler…

Aral firmaların ihtiyaçlarına göre farklı çalışmalar da gerçekleştiriyor. Bu çalışmalardan bir tanesi çeşitli firma çalışanlarına yemek atölyeleri düzenlemek. Bir lezzet avcısı olan Aral, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir köşesinde tattığı farklı lezzetleri bu atölyelere taşıyor, aşçıların yardımıyla hazırlanan yemeklerin hikayesini de paylaşmayı ihmal etmiyor. Coşkun Aral’ın çeşitli kitap çalışmaları da bulunuyor. Türkçe ve yabancı dilde basılmış pek çok kitabı bulunan deneyimli gazeteci, şirketler adına da istekler doğrultusunda kitap hazırlayabiliyor.

Videolar

Sinan
Ülgen

Risk Yönetimi Uzmanı, EDAM (Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi) YKB, İstanbul Ekonomi Danışmanlık Kurucu Ortağı

Ekonomik Gelişmeler

Siyasi Analizler

Kamuoyu Araştırmaları

Türk Dış Politikası

Jeostratejik Öngörü

Biyografi

Sinan Ülgen, Brugge Avrupa Koleji’nde Avrupa Topluluğu konusunda yüksek lisans eğitimi aldı. Dışişleri Bakanlığı’nda Birleşmiş Milletler Dairesi’nde çalıştı. Brüksel’de AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev yaptı; Gümrük Birliği’yle ilgili olarak Türkiye’nin müzakere pozisyonunun belirlenmesine katkıda bulundu. 1996’da T.C. Trablus Büyükelçiliği’nde görev aldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği serüveninin en hareketli dönemlerinde, müzakere pozisyonunun belirlenmesinde görev yapmış deneyimli bir diplomat, risk yönetimi strateji uzmanı. Ülgen çalışmalarını Düşünce Kuruluşları, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) ile İstanbul Ekonomi Danışmanlık bünyesinde kurum ve kuruluşların gelecek analizleri ve pozisyon alma ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi analizleri yaparak sürdürüyor. Yerel ve çok uluslu kurumların danışmanlığını üstleniyor, fikirlerini paylaştığı platformlarda uzun ve orta vadeli öngörülerle dikkat çekiyor.

Strateji oluşturma, risk yönetimi

“Ekonomik krizden sonra kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak.” İfadeleriyle günümüz geçiş toplumuna açıklık getiren Ülgen’e göre dünya liderleri, parasını harcadıkları ve belirli bir dönem bazı sıkıntılara göğüs germesini istedikleri vatandaşlarına bugün yaşanan tipte bir krizle bundan 3-5 yıl sonra yeniden karşılaşmayacaklarının garantisini vermek zorunda. Bu tip garantilerin verilmesi ise nihayetinde uluslararası sistemin yeni ve farklı bir tasarımından geçiyor. Bu tasarım, etkinlik ile istikrar, risk ile getiri arasındaki dengeyi daha farklı kuracak. Bu açıdan bakıldığında bu krizin kapitalist sistem açısından da bir dönüm noktası olduğunu söylemek mümkün belki de. Kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilmeye devam edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak. Ülgen, AB ilişkilerinde Türkiye’nin önümüzdeki dönem yapacağı reformlar, başta bankacılık, enerji gibi kritik sektörlerde beklenen değişimler ve Türkiye’nin daha fazla yatırım çekmek için yapması gerekenler konusunda da danışmanlık veriyor.

Konuşma Konuları

  •  Dış Politika ve Ekonomide Sıcak Gelişmeler
  •  Risk Yönetimi, Jeostratejik öngörüler
  •  Türkiye ve Bölgesel İlişkiler
  •  Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınması
  •  Küresel İklim Değişikliği ve Küresel Sosyal Sorumluluk Boyutu

Videolar

Murat Yülek
Prof. Dr.

İktisatçı, Akademisyen

Biyografi

Murat Yülek, bir akademisyen, yönetici ve yazar, aynı zamanda çok yönlü bir ekonomist. Ufuk açıcı, vizyon geliştirici fikir yazılarıyla gündemin nabzını tutuyor.

Yülek, geniş spektrumda çalışma yürüten ekonomistlerden. Uluslararası finans, makroekonomi ve ekonomik kalkınma konularında önemli bir deneyime sahip olan Yülek, bugüne kadar IMF, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası gibi kurumlarda 15’ten fazla ülkede farklı görevlerde bulundu. Finans ve finans dışı şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. Üniversitede İşletme Fakültesi Dekanlığı yapan Yülek, ABD’de Georgetown ve Yale Üniversitelerinde ders verdi. Yurt içi ve dışında kitapları ve makaleleri yayımlandı. Bu geniş yelpazede farklı konular üstünde çalıştı: sanayi, teknoloji ve finans politikaları, kamu alımı politikaları, uluslararası yatırımlar, makroekonomik dengeler. Yülek’in, uluslararası saygın bilimsel yayıncı Springer tarafından yayımlanan sanayi politikaları, ekonomik kalkınma ve ekonomik planlama konularında kitapları bulunuyor.

TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi ve UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Yülek, Boston, Yale ve Bilkent üniversitelerinde işletme ve iktisat yüksek lisansları ve yine Bilkent Üniversitesi’nde doktorasını yaptı.

Brüksel’de Avrupa Topluluğu Komisyonu’nda Avrupa yapısal fonları üzerine çalışmalar, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman ve koordinasyon başkanı olarak çeşitli iktisadi raporların hazırlık süreçlerini yürüttü. Washington’da Dünya Bankası için danışmanlık, Etibank’ta Pazarlama ve Satış Dairesi Başkanlığı yaptı. Suudi Arabistan’da Islamic Development Bank’ta iktisatçı ve proje uzmanı, Islamic Corporation for the Development of Private Sector bünyesinde Asya Endüstriyel Yatırımlar Operasyonları Grup Başkanı olarak görev aldı. International Monetary Fund (IMF), Afrika departmanında para, bankacılık, ödemeler dengesi, reel sektör, yapısal reformlar (yatırım ortamı, sektörel strateji) ve finansal programların hazırlanması ile müzakeresini yürüttü. Haliç Leasing Genel Müdürlüğü, TAIB Yatırım Bank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. THK Ünivesitesi’nde İşletme Fakültesi Dekanlığı ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yülek, OSTİM Üniversitesi Rektörü.

Küresel Ekonomi Sempozyumu, Ekonomik İş birliği Teşkilatı, Dubai Ekonomik Konseyi, Enterprise Qatar, The Economist Round Table, Wirtschaftsrat gibi uluslararası kurum organizasyonlarında, Yale ve Duke Üniversiteleri’nde konuşmalar ve çalışmalar yaptı. İstanbul Finans Zirvesi’nin Danışma Kurulu Başkanlığı ve Saraybosna İş Forumu’nun Danışma Kurulu Üyeliği’ni yürüten Yülek, çeşitli uluslararası ve ulusal kurum, platform ve akademik dergilerin danışma kurullarında yer alıyor. Yülek, halen İstanbul Ticaret Üniversite’sinde ekonomi profesörü olarak dersler veriyor. Aynı zamanda uluslararası danışmanlık hizmetleri veren PGlobal Küresel Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri şirketinin ortağı ve Ostim Yatırım A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi.

Konuşma Konuları

  • Türkiye ve Dünya Ekonomisi
  • Kalkınma
  • Sanayi, Bilim ve Teknoloji Politikaları
  • Yenilikçilik ve Girişimcilik
  • Firma Değeri Belirleme

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]