Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Soner
Çağaptay

Tarihçi, Araştırmacı, Yazar, Türk Amerika İlişkileri Uzmanı

Biyografi

Soner Çağaptay, Türkiye-ABD ilişkileri ve Türk iç politikası üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınıyor.

ABD’de Türk araştırmacı

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü “Beyer Ailesi Kürsüsü”nde Kıdemli Uzman ve Türkiye Araştırmaları Programı’nın direktörü olan Türkiye-ABD ilişkileri, Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği konularında kapsamlı çalışmaları bulunan Çağaptay, akademik yayınlarda ve Wall Street Journal, Washington Post, New York Times, Foreign Affairs ve The Atlantic gibi uluslararası basın kuruluşlarında yayınlanan yorumlarıyla dikkat çekiyor. CNN, NPR, Amerika’nın Sesi ve BBC kanallarının programlarında düzenli olarak konuk edilmektedir.

Tarih, politika, milliyetçilik

Tarih eğitimi alan Dr. Çağaptay, doktora tezini Yale Üniversitesi’nde Türk milliyetçiliği üzerine yazdı. Dr. Çağaptay Yale, Princeton, Georgetown ve Smith üniversitelerinde Orta Doğu, Akdeniz ve Doğu Avrupa üzerine dersler verdi. Princeton Üniversitesi’nin Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde Ahmet Ertegün Kürsüsü Profesörü olarak görev aldı.

Dr. Çağaptay birçok unvan, burs ve kürsü başkanlığına layık görüldü;  Smith‐Richardson, Mellon, Rice ve Leylan bursları ve Princeton’da Ertegün kürsüsü. ABD Dışişleri Bakanlığı Hariciye Enstitüsü’nün İleri Derece Türkiye Araştırmaları Enstitüsü’ne başkanlık yapan Çağaptay,  Amerikan Türk Cemiyeti tarafından Genç Cemiyet Lideri seçildi (2012).

Konuşma Konuları

  • Modern Türkiye’de İslam, Laiklik ve Milliyetçilik
  • Türkiye’nin Yükselişi: Yirmi Birinci Yüzyılın İlk Müslüman Gücü
  • Türkiye-ABD ilişkileri,
  • Türk iç politikası ve Türk milliyetçiliği

Ferhat
Boratav

Gazeteci, Tarihçi

Biyografi

Ferhat Boratav, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi. Fransa’da Grenoble Üniversitesi’nde “Türk Göçmen İşçiler” üzerine master yaptı. Medya macerası Nokta dergisinde başladı. Londra’da BBC Türkçe Yayınlar Servisi’nde yapımcı, sunucu ve radyo habercisi olarak çalıştı. Türkiye’ye dönüşünde kısa süre bir televizyon yapım şirketinde çalıştı. Daha sonra haberciliğe dönen Boratav, ATV Haber’de yöneticilik, CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Üniversite yıllarında uğraştığı tiyatroyu ve Fransa yıllarında yaptığı aşçılığı kariyerinin önemli halkaları arasında yer alıyor.

Dönüşüm değişimle mümkün

Boratav, hayatın her alanında büyük dönüşümler gerçekleştiren teknoloji en çok iletişim sektörünü etkilediğine dikkat çekiyor. Türkiye’de dünyadaki kadar güçlü bir değişimin olmadığını, ancak gelişmelerin Türkiye’yi de dönüştüreceğini belirten Boratav, gerçek bir iletişim devrimi için öncelikle zihinsel değişimin gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyor. Uzun yıllar habercilik ve haber yönetişi olarak her günü ve günceli en yakından takip eden kişilerden biri olması tarihçi kimliğiyle buluştuğunda ortaya zengin yorum ve analizler çıkaran  Boratav, “İletişim ve Biz Türkler” başlıklarında aranan konuşmacı.

Farkındalık yaratma çalışmaları

Boratav sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarına özel önem ve zaman ayıran bir iletişimci. Bunların arasında “Organ bağışı” özel bir yer tutuyor. Gündemimize görece yeni giren, çok da rahat olmadığımız bir konu olan organ bağışının anlaşılması adına çalışmalar yapan Boratav, konunun  eğitime bağlı olarak daha yakın durduğumuz yeni bir başlık olduğunu düşünüyor. Boratav, organ bağışı konusunda pek çok sosyal sorumluluk kampanyasına hayat verdi. Diğer sosyal farkındalık başlığı 65+ Derneği. Sayıları giderek artan yaş almış nüfusumuzla nasıl başa çıkacağımızı, yaş almış vatandaşlarımız ise hızla değişen dünyayla nasıl başa çıkacaklarını bilemiyorlar. Boratav toplumsal kadın eşitliği konusunda da toplumsal faaliyetler yürüten önemli bir aktivist.

Konuşma Konuları

  • Tarih
  • Gündemi Nasıl Yorumlayacağız
  • Medyatik Fütürizm; Medyanın Geleceği
  • Sorumlu Vatandaşlık / Toplumsal Duyarlılık
  • Organ Bağışı Yaşlanan Nüfusla Yaşam; Yeni Toplumsal Sorunumuz
  • Kadın sorunu; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
  • Berber Sohbetleri

Gül
İrepoğlu

Mimar, Sanat Tarihçisi, Yazar

Osmanlı Sanatı

Mücevher Tasarımı

Lale Kültürü

Sanat Tarihi

Harem Mücevherleri

Padişah Hazinesi

Biyografi

Gül İrepoğlu yazar, tarihçi, tasarımcı, kimlikleriyle çok yakın ama bir o kadar uzak durduğumuz sanat alanlarından sesleniyor. Kaleme aldığı romanlar aşk kadar yakın, tanımadığımız hikayeler kadar uzak… Mücevher sanata katkısı, gerdanımız kadar yakın bilgimiz kadar uzak… Renklerdeki ustalığı hayatımız kadar yakın, kullanımımız kadar uzak.. Bir bilmece mi hayır değil; Gül İrepoğlu yakın dönem önemli ve üretken sanatçılardan biri.

Mimarlık, sanat tarihi, edebiyat

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde akademik kariyerine başlayan Gül İrepoğlu, 26 yıllık kariyerini yazmaya daha fazla vakit ayırmak için noktaladı.

2005-2007 ve 2012’de TRT; 2014’de NTV kanallarında kültür, sanat ve tarih konulu TV programları hazırlayıp sundu.

2006-2012 yıllarında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Kültürel Miras Komitesi Başkanı olarak; 2007-2008’de ise TAÇ Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Başkanı olarak görev yaptı.

İrepoğlu, Avrupa ve Osmanlı Sanatı, Osmanlı Padişah Portreleri, Lâle Devri ve 18. Yüzyıl, tarihten günümüze Lâle Kültürü, tarihten günümüze Gül Kültürü, Doğu ile Batının sanatsal ilişkileri ile Turkuazın anlamı-tarihi ve Osmanlı mücevher tarihi alanlarında eserler verdi.

15 dile çevrilen kitapların yazarı

Tarihte yaşanmış hikayelerle İstanbul’un çeşitli dönemleri ve Topkapı Sarayı’ndaki yaşam üzerine kurguladığı romanları İngilizce, Arapça, Azerice, Arnavutça, Bulgarca, Hint-Malayalam dili, Hint-Marathi dili, Pakistan-Urduca, İtalyanca, Macarca, Portekizce, Romence, Rusça, Sırpça, Yunanca olmak üzere 15 yabancı dile çevrildi.

Tasarım danışmanlığı

Farklı sektörlerden markalara Osmanlı esinli ürünler için tasarım danışmanlığı yapmaya devam eden Gül İrepoğlu, edebiyat ve sanat tarihi çalışmalarıyla yurt içi-yurt dışı konferanslarını Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde sürdürmektedir.

Konuşma Konuları

Osmanlı Mücevheri, Mücevher Üzerinden Tarihi Okumak

Avrupa Mücevheri; Avrupa Tarihine Mücevherle Bakış

Harem ve Mücevher

Padişahın Hazinesi

TURKUAZ: Tarihle Sanatı Birleştiren

GÜL, Aşkın ve Sanatın Çiçeği

Tarihte ve Sanatta Lalenin Hikayesi

Lale ve İstanbul

Lale Devri Deyince…

Geçmiş Düğünlerden Yansıyan (İstanbul) Yaşamı

Cariye Romanı Işığında Topkapı Sarayı ve Aşk

Edebiyata İlham Veren Tarih

Bir Empresyonistin İstanbulu: (Ressam) Feyhaman Duran

İstanbul Nostaljisi: Fiyonklu İstanbul Dürbünü

Bu Topraklardaki Kültür ve Estetik

Geçmişin Ağız Tadı: Osmanlıda Yeme-İçme ve Sofra

Mete
Mordağ

Endüstriyel Ürün Tasarımcısı

İnovasyon

Sürdürülebilirlik

Teknoloji

Tasarım

Rasyonel Sanat

Fonksiyonel Ürünler

Biyografi

Mete Mordağ, yaratıcı sanatlara olan tutkusu ve pozitif bilimlere olan yatkınlığını birleştirerek endüstriyel tasarım dünyasına yönelmiş bir isim.

Mordağ, Edison Awards’ta ödül alan tek Türk ürünü, görme engelliler için tasarlanmış WeWalk’un (Akıllı Baston) tasarımcısı. Bu ödül bir tasarım ödülü değil, bir inovasyon teknoloji ödülü. ABD’de uzun zamandır Tesla, Apple gibi çok büyük markalara verilen ödül, Mordağ’ın da aralarında bulunduğu ekip sayesinde Türkiye’ye geldi.

Tasarım dünyasını değiştiren en önemli gelişmenin, dijital çağın mümkün kıldığı veri aktarımı teknolojileri ve mobil cihazlar olduğunu ifade eden Mordağ, ev eşyalarından su altı malzemelerine, endüstriyel ürünlerden mimari donanımlara çok farklı alanlarda estetik ve ergonomiyi birleştiren ürünler tasarlıyor.

Mordağ’a göre ikinci önemli gelişme ise ekolojik farkındalık. Yirminci yüzyılın son çeyreğinden itibaren tasarım süreçlerinin içerisine girmeye başlayan sürdürülebilirlik kavramı, günümüzde ürün geliştirme süreçlerinin “olmazsa olmaz”larının arasında yerini almış bulunuyor. Bu durum, toplumun bilinçlenmesinin ve ekolojik duyarlılığa sahip markaları tercih etmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Endüstriyel tasarımın ise ürün geliştirme süreçlerindeki rolü gereği markaları bilinçlendirme konusunda oldukça önemli bir role sahip olduğunu ifade ediyor.

Mordağ, endüstriyel tasarımın inovasyon ve etkin mühendislik ile beslenmediği sürece rekabetçi ortamda etkin bir sonuca ulaşmakta yetersiz kalacağını ifade ediyor.  “İnovasyon anlamında endüstriyel tasarım gelişimi, katma değeri ve sunduğu yenilikler ile toplumu ileri taşımayı hedeflemek zorundadır. Her proje, her parça beraberinde yüklü yatırımlar ve çevreye ek-ağırlıklar getirirken, tüm bunları anlamsız bir çeşitlilik sunmak uğruna yapmaya hakkımız artık kalmadı.”

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Mete Mordağ, Sydney New South Wales Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım yüksek lisansını tamamladı. Tasarımlarıyla inovasyonu hayatımızın merkezinde kullanılabilir ürünlere dönüştüren Mordağ, tasarıma yaklaşımını söyle özetliyor: “Evren estetikteki büyük uzmanlığını kanıtlamıştır, çünkü yaradılışa olan mantıksal yaklaşımı kusursuzdur. Ortaya koyduğu “istisnasız güzelliğin” ardındaki her bir kıvrımın, bağlantının, ölçünün çok net sebepleri vardır. Müziğin, rengin, formun, her birinin doğruya ve güzele yönlendiren bir matematiği vardır. Tasarım kendi özgün alanında bu matematiği öğrenmek ve bunu icra etmekle yükümlüdür. Bu anlamda o, rasyonel sanat olarak tanımladığı bu yaklaşım üzerinden “istisnasız güzelliği” hedeflemektedir.”

Konuşma Konuları

  • İnovasyon ve sürdürülebilirlik
  • Ayrılmaz ikili: Teknoloji ve İnovasyon
  • İnovasyon hayata nasıl entegre edilir?
  • Tasarımda Trendler
  • Form ve Fonksiyon
  • Rasyonel Sanat
  • Felsefe ve İlham

Videolar

Bülent
Şenver

Ekonomist, Stratejik Yönetim Danışmanı, Kitap Vakfı Kurucusu

Biyografi

Bülent Şenver, Türkiye’nin duayen bankacılarından biri. Türkiye’nin yakın tarihinde ekonomi icraatlarında görev alan Şenver, finans, ekonomi, liderlik, etik değerler, bilanço yönetimi, risk yönetimi ve kurumsal yönetim konularında aranan bir konuşmacı. Şenver’e göre bir bankanın gücünden söz edebilmek için her konuda güçlü olması büyük önem taşıyor. Ölçümü tek kriter üzerinden yapmanın aldatıcı olacağını belirtiyor. Başarının sürdürülebilir olmasının önemini vurguluyor.

“Dünün ekonomi modelleriyle bugünün ekonomisini, dünün bankacılık araçlarıyla bugünün bankacılığını yönetmek mümkün değildir. Değişime ayak uydurmalıyız.”

Şenver, bankacılık ve ekonomi deneyiminin yanı sıra uzun yıllara dayanan akademik çalışmalarında etik liderlik ve genç liderler yetiştirme konularına vurgu yapıyor. Şenver, milyonları arkasından sürükleyen büyük liderler olabileceği gibi her konuda ve her meslekte lider olunabileceğini vurguluyor ve şöyle diyor: “Her konuda, her alanda genç liderler yetiştirmeliyiz. Türkiye’nin genç liderlere ihtiyacı var.”

Bülent Şenver, resimli kredi kartı uygulaması, varlığa dayalı menkul kıymet ihracı, telefon bankacılığı uygulaması, kredili mevduat, sigortalı mevduat, euro mevduat, konut kredisi gibi birçok yeni bankacılık ürün ve hizmetini gerçekleştirerek, bankacılıkta birçok ilke imzasını attı.

Bülent Şenver kimdir?

Duayen bankacı Bülent Şenver, Türk bankacılık sistemine birçok yenilik getirdi. Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) Genel Başkanı, Amerikan Ticaret Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İcra Komitesi Üyesi ve aynı dönemde ECACC Hazine Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı’nı ve Derneğini kurdu. Türklider Merkezi Kurucu Başkanlığını yapan Şenver, Boğaziçi ve Bilgi Üniversitelerinde “Elektronik Bankacılık”, “Bankalarda Aktif/Pasif Yönetimi”, “Yatırım Bankacılığı”, “Ticari Bankacılık” ve ”İşletme Etiği” derslerini veriyor.

Konuşma Konuları

  • Bankacılık ve Finans
  • Kurumsal yönetim
  • Risk yönetimi
  • Takım yönetimi
  • Başarılı yönetim teknikleri
  • Etik liderlik
  • Girişimcilik

Videolar

Ongun
Tan

İnovasyon Danışmanı, Makers Türkiye Kurucusu

Biyografi

Ongun Tan, fizik mühendisliği eğitimi sonrasında kariyerine yazılım geliştirme yaparak başladı. Türkiye’de ve dünyada birçok şirkete teknoloji ve strateji danışmanlığı verdi. 2012’de Londra’dan döndükten sonra, Turkcell’de stratejik pazarlama bölümünde çalıştı ve Internet of Things (IoT) ekibinin yöneticiliğini yaptı.

Strateji danışmanlığı, inovasyon servisleri

2014’ten beri, kendi girişimi olan Türkiye’nin ilk inovasyon inisiyatifi Makers Türkiye ile danışman, profesyonel konuşmacı ve moderatör olarak hizmet verdiği kurumlara, farklı strateji danışmanlığı, inovasyon servisleri ve etki yaratan öğrenme kurguları kurguları sağlıyor. Makers Türkiye danışmanlık ve öğrenme kurguları hizmetlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Dijital dönüşüm, Geleceğin Çalışanı

Dijital dönüşümü hızlandırmak, lanse etmek, çalışanlarını inovatif metotlarla hızlandırmak ve geleceğe hazırlamak isteyen kurumlara ufuk açan konuşmalar yapan Ongun Tan, yeni dünyaya adapte olabilmek için girişimci gibi düşünmenin önemine vurgu yapıyor. Esnek, çevik, çıktı odaklı bir işgücü  için zihniyet – araç değişiminin ve dönüşümünün bugünden başlayarak nasıl yapılabileceğini aktarıyor.

Moderasyon,  workshop

Ongun Tan ayrıca, yönetim toplantıları, yıllık toplantılar, terfi ve yeni işe giriş etkinliklerinde etkin bir başlangıç için moderatörlük yapıyor, workshop’lar düzenliyor. Sunduğu hızlı reçeteler ve yaratıcı fikirlerle kurumların hedefledikleri noktaya ulaşmasına rehberlik eden Tan, HR teknolojisi konusunda yenilikçi projeler yürütüyor.

2014 yılında American Turkish Society, Young Society Leaders arasına seçilen Ongun Tan, Amerika Büyükelçiliği’nin resmi teknoloji mentoru olarak da görev yaptı. Teknoloji ve pazarlama konusunda 20 yıla yakın deneyime sahip Tan, onlarca zirve ve etkinlikte yaptığı konuşma ve workshoplarla inovasyon ve girişimcilik kültürünün gerçek çıktıya dönüşmesi adına kurumlara yüksek etki ve memnuniyet sağlayan servisler sunuyor.

Konuşma Konuları

  • Çevik İşgücünü Tasarlamak
  • Tasarım Odaklı Zihniyet Dönüşümü
  • Dijital Dönüşüm ve Girişimci Gibi Düşünmek
  • “Future Ready” Çalışma ve Çalışan; İnovasyon Metodolojisi

Saffet Emre
Tonguç

Tarihçi, Seyahat Yazarı, Profesyonel Rehber

Turizm

Butik Oteller

Büyük Oteller

Boğaz Turu

Gezilecek Yerler

İlginç Rotalar

Biyografi

Saffet Emre Tonguç tarihçi, gezgin, yazar. Türkiye’nin en ünlü rehberi. Duygularını, “Gitme tutkusu kişinin genetik kodlamasında var. Bu istek benim açımdan vizyonumu açan, ufkumu genişleten bir unsur oldu. Çoğu insan hayatı, çalışıp mal edinmek olarak görüyor. Oysa önemli olanın beyinsel anlamda bir zenginliğe ulaşabilmek olduğunu düşünüyorum” sözleriyle açıklıyor.

Bugüne kadar yüzden fazla ülkeye birçok kez giden Tonguç, Türkiye’nin dünyada görülmesi gereken ilk yerlerden biri olduğunu ancak tanıtımına yönelik önemli eksikliklerin bulunduğunu söylüyor. “A ile B arasındaki en kestirme yol Türkiye. Bu nedenle de inanılamayacak kadar çok sayıda uygarlık izlerini Türkiye’de bırakmış. En güvenilir rehber kitaplardan ‘Lonely Planet’ın Türkiye bölümünde; ‘Yunan kalıntılarını görmek istiyorsanız Yunanistan’a değil Türkiye’ye; Roma kalıntılarını görmek istiyorsanız İtalya’ya değil Türkiye’ye gidin’ diyor. Bu çok doğru bir tespit. Ancak bunun farkında değiliz ve değerini bilmiyoruz. 100’ün üzerinde ülkeye gittim, ancak hala en çok etkilendiğim yerlerden biri Anadolu” diyor.

Turizm Bölümü öğrencisiyken profesyonel rehberliğe adım attı. Amatör fotoğraf çalışmaları, ABD ve Avustralya başta olmak üzere, çeşitli uluslararası yayınlarda yer aldı. ABC Televizyonu’nun “Good Morning America” programında sunuculuk yaptı. Türkiye Turist Rehberleri Birliği tarafından  “Türkiye’nin En Çok Seyahat Eden Rehberi” seçildi, “Yılın Seyahat Yazarı” olarak ödüllendirildi.

Konuşma Konuları

  • Görülecek 101 Yer; Dünyada, Avrupa’da, Amerika’da, Türkiye’de…
  • Istanbul ve gece
  • Türkiye’nin zenginlikleri
  • Ayrıcalıklı rotalar

Videolar

Can Fuat
Gürlesel

Strateji Uzmanı, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı

Jeopolitik

Global Ekonomi

Toplumsal Siyasi Değişimler

Ekonomi Yorumları

Sektör Analizleri

Rekabet Analizleri

Biyografi

Can Fuat Gürlesel, deneyimli stratejist, araştırmacı ve ekonomist.

Ekonomi ve Sektör Danışmanlığı

Kurucusu ve yöneticisi olduğu Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri şirketi ile reel ve mali sektör kurumlarına, iş örgütlerine, yerel yönetimlere, kamu kurumlarına, yabancı kurumlara yönelik ekonomik ve sektörel danışmanlık ve araştırma hizmetleri sunuyor. Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün kurucu başkanı. Enstitü stratejik araştırmalar ve gelecek çalışmaları yapıyor. Kitap, makale, rapor ve benzeri nitelikte çok sayıda yazılı eseri bulunuyor. Gündemi farklı perspektiflerden irdeleyen Gürlesel, kutu dışında düşünmeye ve çözüm önerileri getirmeye odaklanan çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Küresel ve yerel gelişmeler

Gürlesel, ekonomik ve siyasi konjonktürü içinden geçtiğimiz dinamik gelişmeler üzerinden yorumlarken, öngörüleri spesifik sektör, belli bir kurum ve tarih dönemini ele alması açısından hem kıymetli hem özgün. Küresel ve yerel gelişmelerin anlık röntgenini çekerek talep edilen sorunsal ya da fırsat alanını güncel rakamlarla harmanlıyor.

Farklı bakış açısı

Gürlesel’in konuşmaları şablona sığmıyor, dinamik gündemin şartlara göre farklı zaman perspektiflerinde yorumlanması anlamına geliyor. İçinde bulunduğumuz dönem global güç kayması ve çok taraflı denge arayışlarına işaret ediyor. Bu dönemden geçerken kuşkusuz klişe bakış yol göstermekte yetersiz kalacak.

Can Fuat Gürlesel, Türkiye’nin de yeni dönemin çok taraflı dengesinden etkileneceğini söylerken Türkiye’nin  belki de ilk kez yeni dengenin kurulmasında bölgesel bir aktör olabileceğine inancını dile getiriyor. Bölgesel aktör olma potansiyelinin kullanılmasının idealizm ile realizm arasındaki dengenin sağlıklı kurulması ile mümkün olacağını da gizlemiyor.

Konuşma Konuları

  • Global Ekonomik Kriz ve Sonrası
  • Global Güç Kayması ve Çok Taraflı Denge Arayışı
  • Yeni Güç Dengesi için Jeopolitik Seçenekler
  • Türkiye’nin Yeni Çok Taraflı Dış Politikası ve Olası Sonuçları
  • Türkiye’de Kurumsal, Toplumsal ve Siyasi Değişim İle Sonuçları


[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]