Skip to content

Keynote

[vc_row css=”.vc_custom_1585140294563{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Profesyonel konuşmacılarımız haklı şöhretleriyle dünyanın her köşesinden talep görüyor. Geniş kitleleri harekete geçirecek konuşma performanslarına bu adresten ulaşabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1585169686613{margin-top: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Keynote Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Alphan
Manas

Seri ve İnovatif Girişimci, Fütürist ve Türkiye Fütüristler Derneği Onursal Başkanı

İnovasyon

Girişim

Melek Yatırım

Yaratıcı Düşünce

Mega Trendler

Biyografi

Alphan Manas, Türkiye’de girişimcilik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden, bir fütürist, çünkü kelimenin tam anlamıyla ilklerden.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun olan Manas, New York Eyalet Üniversitesi’nden (SUNY) Üretim Yönetimi konusunda lisansüstü diplomasını aldı. Bir süre Tenba firmasının New York fabrikasında Üretim Müdürü olarak çalışan Manas, 1987’de Fortune 500’e dahil Vicks Corp.’a bağlı, Sears, K-Mart ve JC Penny gibi zincir devlere dünya çapında hazır giyim üretimi yapan Colonial Corp.’un Ülke Müdürü olarak Türkiye’ye döndü.

Girişimci kimliği

1988’de Exim’in ve takiben Planet ve Teknoser’in kurucu ortağı oldu. 2005 yılında Deloitte Fast 50 programı ile, Türkiye’nin son beş yılda en hızlı büyüyen 39 teknoloji şirketinden biri olan Exim, aynı yıl Fast 500 EMEA programında sıralamaya katılan 500 uluslararası şirket arasında 185. sırada yer aldı. Manas, kurucu ortak ve Yönetim Kurulu Eş Başkanı olarak 18 yıl grubun “İş ve Pazar Geliştirme” faaliyetlerini bizzat yürüttü. 2006’da 7 şirketi bünyesine alarak ayrıldı ve merkezi Hollanda’da bulunan Brightwell Holdings BV’yi kurdu.

Birçok yenilikçi fikir ve ürünü ülkemize tanıtan Manas’ın imzasını attığı projeler arasında “İddia”, fenomen oyun “Hugo”, “Deniz Taksi” bulunuyor. Alphan Manas’ın Türkiye ile tanıştırdığı ilkler bunlarla sınırlı kalmadı. Türkiye’de hükümet düzeyindeki birçok altyapı projesine öncülük eden ilgili kuruluşlarca hazırlanan kanun, tebliğ ve kararname düzenlenmesine destek oldu. Alphan Manas’ın bu kapsamdaki projelerinden bazıları şunlar: İlaçlarda Üretim Esnasında Barkod Uygulaması, Köprü ve Otoyollarda Otomatik Geçiş Sistemi, 1997 Nüfus Sayım Projesi, Uzaktan Otomatik Sayaç Okuma (AMR) ve Sabit Bayilik, GSM, ITV, Internet ve IVR platformlarından yararlanan “Spor Toto ve At Yarışları” Bahis Sistemi.

İnovasyon ve mega trendler

Alphan Manas, özel sektöre de projeler geliştirmeye aralıksız devam etti. Bu projelerden bazıları; Migros yazar kasa ve barkod uygulaması, süpermarket soğuk-sıcak zincir otomasyonu ve patentini 2002 yılında aldığı motorlu market arabası projesi. İnovasyon ve mega trendler konusunda dünya çapında birikiminin yanında Alphan Manas’ın Türkiye’de süpermarket satın almalarının nasıl yönetileceği ve organize perakende de izlenecek yollar ile ilgili stratejik çalışmaları da mevcut.

Bugüne kadar onlarca şirket birleşme/evlilik görüşmesini bizzat yürüten Alphan Manas’ın kurduğu veya iş modellerini oluşturduğu şirketlerin değerleri 1 milyar USD’ye ulaşırken, yıllık ciroları toplam 4 milyar USD’yi geçti.

Patent konusu ondan sorulur

Teknoloji ve inovasyon konularında sahip olduğu onlarca patent nedeniyle “mucit” olarak da adlandırılan Alphan Manas, Twitter’da Takip Edilmesi Gereken 100 Teknoloji Uzmanı (Top 100 Technology Experts To Follow On Twitter) Listesi’nde yer almayı başardı.

Manas, gelişmekte olan ülkelere yönelik projeler gerçekleştirebilmek amacıyla, Türkiye ve Amerika’da bulunan “Üniversite Teknoloji Transfer Merkezleri ve Dernekler” ile de iş birliği yapıyor. Kente göçü azaltmak için tarım, üretim ve yerleşime yönelik çözümler üreten, ABD merkezli “Institute of Ecolonomics”in Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Alphan Manas, TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesi, TİM ve İHKİB İnovasyon ve Girişimcilik Danışmanı olarak da görev aldı. Manas, ‘Girişimcilik, İnovasyon ve Gelecek’ konularında kurumlara ve üniversitelere konferanslar veriyor. World Future Society (Dünya Fütüristler Derneği) Türkiye Başkanı olan Manas, bu organizasyonun bir uzantısı olan Türkiye Fütüristler Derneği’nin kurucusu ve onursal başkanı.

Birçok yayında köşe yazıları da yayınlanmış olan Manas’ın www.alphanmanas.com adlı blog’unu incelemenizi öneriyoruz.

Konuşma Konuları

  • Gelecek Stratejileri ve Sektör Yansımaları
  • “Nerede Hata Yaptım” Şirketlerin Geleceklerini Etkileyen Hatalar
  • Gelecek Yaşam Biçimleri
  • Teknolojinin Yaşamımıza Etkisi
  • Girişimcilik
  • Geleceğin Şirketleri
  • Şirketlerin Sürdürülebilir Gelecek Senaryoları
  • Şirketler Oyunu Oynamak Yerine Nasıl Değiştirmeliler?
  • Başkalarının Vizyonu ile Geleceğe Hazırlanmamak
  • Geleceği Tasarlamak için Değişime Hazır Olmak

Videolar

Barış
Özcan

Abak.us Kreatif Medya Ajansı Başkanı, YouTube İçerik Yapımcısı

Teknoloji Trendleri

Hikaye Anlatıcılığı

İçerik Üreticisi

Prodüksiyon

Tasarım

Mobil Uygulama

Biyografi

Barış Özcan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve profesyonel iş yaşamına gazeteci olarak başladı. 2008-2014 yılları arasında kreatif tasarım yazılımları üreten Adobe’de, Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürü olarak çalışan Özcan, ardından tasarım öncelikli bir yaklaşımla işlevsel çözümler üretmek amacıyla İstanbul ve New York’ta da ofisleri olan Abak.us Kreatif Medya Ajansı’nı kurdu. Youtube’da yayınladığı videolarla fenomen olan Barış Özcan, YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 “Değişim Elçisi”nden biri.

İçerik üreticisi

“İçerik esastır, az fazladır” mottosuyla Abak.us çatısı altında video prodüksiyon, tasarım, mobil uygulamalar, seslendirme, metin yazımı, canlı yayın, sunum gibi başlıklar altında içerikler üreten Barış Özcan, başta THY, LC Waikiki, Türk Telekom, NYMag, TimeOut New York olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarına hizmet veriyor. Barış Özcan, Apple, Adobe ve LinkedIn gibi uluslararası yazılım firmalarına da danışmanlık ve sosyal medya hizmeti sağlıyor.

Sanat, tasarım ve teknoloji hikayeleri

Belgesel yapımcılığı ve yönetmenliği de yapan Barış Özcan’ın imza attığı belgeseller TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlandı. Belgesel çalışmalarını YouTube’da yapmaya devam eden Özcan’ın sanat, tasarım ve teknoloji hikayelerini bugüne kadar milyonlarca kişi yüz milyonlarca kez izledi. Net rakam vermek doğru değil, Özcan’ın izlenme grafiği yerinde duramıyor. #CreatorsforChange adlı program için uluslararası projeler üreten Özcan, bu kapsamda ürettiği bir web dizisi ve kısa film olan Scarecrow (Korkuluk) toplamda 2 milyondan fazla  kez izlendi.

Barış Özcan çok iyi bir konuşmacı. Akıcı ve anlaşılır üslubu, konuların özünü kavrayan ve teknoloji marifetiyle kolayca yansıtan Özcan, çeşitli platformlarda yüzlerce kez konuşma gerçekleştirdi. Özcan, dijital iletişim metodunu konuşmalarında da uyguluyor. Zaman mekan gibi kısıtlamaları ortadan kaldırmak üzere, konuşmalarını dijital olarak talebe paralel banttan ya da canlı ve hibrid gerçekleştiriyor.

Konuşma Konuları

  • Hikâye anlatıcılığı (Sunum teknikleri)
  • Zinciri Kırma (Alışkanlık yönetimi)
  • Zamanı ve hayatı yönetmenin Japoncası: Kanban Tekniği (Zaman yönetimi)
  • Yeniden Düşün (Değişim, bakış açısı)
  • Mavi Hap mı? Kırmızı Hap mı? (Seçim yapmak)
  • Çok çalışmak mı, derin çalışmak mı? (Verimlilik)
  • Hayat gibi Oyun (Oyun teorisi, satranç)
  • Newton’un Beşiği (Fizik kurallarının hayata uygulanması)
  • Daha iyi hissetmek için şu düğmeye basın (Plasebo etkisi)
  • Bruce Lee’den özgüven konusunda neler öğrenebiliriz? (Başarı hikayeleri, özgüven)
  • Kim ulan bu Elon Musk? (Başarı hikayeleri, motivasyon)
  • Teknoloji bizi ölümsüzleştirecek mi? (Fütürizm, gelecek)
  • Sherlock’un zihin sarayı (Hafıza teknikleri)
  • Mr. Robot’tan güvenlik dersleri (Online güvenlik)
  • Daha etkili öğrenmek için ne yapmak gerek? Feynman ve Ötesi (Etkili öğrenme teknikleri)
  • Öğrenmeyi öğrenme (Etkili öğrenme teknikleri)
  • Kalem Klavyeden Keskindir (İş verimliliği ve not alma)
  • 117 yıldır yanan ampul (Planlı eskitme)
  • Hibrit düşünebilir misiniz? (Düşünme becerileri)
  • Kodlayarak nasıl sanat yapılır? (Tasarım, teknoloji)
  • Geleceğin Kısa Tarihi (Fütürizm ve Gelecek)
  • Teknoloji trendleri (Teknoloji)

Videolar

İlber Ortaylı
Prof. Dr.

Türk Tarih Profesörü, Yazar, Akademisyen

Osmanlı İmparatorluğu

Osmanlı Hanedanı

İstanbul

Tarihten Dersler

Biyografi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, tarihi sevdiren adam olarak biliniyor. Açıklayan, soran, sorgulayan bakış açısı, bazen biraz sivri dili ve doyum olmaz anekdotlarıyla toplantı, seminer ve konferanslarda farklı hedef kitleleri kucaklıyor.

İlber Ortaylı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin tarih bölümünü bitirdi. Halil İnalcık, Mümtaz Soysal, Seha Meray gibi önemli isimlerin öğrencisi oldu. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü’nde eğitim gördü. Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi’nde Halil İnalcık ile yaptı.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1974 yılında doktor oldu. 1979 senesinde de “Osmanlı İmparatorluğunda Alman Nüfuzu” çalışmasıyla doçentliğini aldı. 1982-1989 yılları arasında Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı. 1989’da Türkiye’ye dönerek profesör oldu.

Tarihe farklı bir bakış

Tarihe ve tarihteki olaylara farklı bir perspektiften bakmanın yanı sıra tarihten alınacak derslerle günümüzü değerlendiren ve öngörüleriyle düşündüren Ortaylı, sadece tarihi değil bugünü ve geleceği de konuşuyor. Son kitabı ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır’da insanların hayatlarını en iyi nasıl değerlendirebileceğine dair görüşlerini aktarıyor.

“Yaşadıkları insanın yüzüne yansır” diyen Ortaylı, “Bir insan dingin yaşadıysa, iş yaptıysa, kötülükten kaçındıysa onun verdiği huzurla yüzü bir şekil alır. İnsanın yüzünü bir kitap gibi okuyabilirsiniz. İfadeniz bomboşsa hiçbir şey yaşamadığınız fark edilir. Bundan kurtulmak mümkündür; yaşayın, monotonluktan uzaklaşın, gezin, görün, keşfedin, başkalarıyla ilgilenin, okuyun, sevin. Bunları dolu dolu yapın ki izleri yüzünüze yansısın. Yüzünüz ifadesiz kalmasın.” Diyor.

Bitmeyen öğrenme tutkusu

Türk Tarih Kurumu ‘Şeref Üyeleri’ arasında yer alan İlber Ortaylı, ileri seviyede Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Rusça; orta seviyede Kırım Tatarca, Slovakça, Romence, Sırpça, Hırvatça, Boşnakça, Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Antik Yunanca ve Yunanca biliyor.

Osmanlı ve Rus tarihi ile ilgili makaleleri yerli ve yabancı dergilerde yayınlanan İlber Ortaylı’nın kitaplarının bazıları yabancı dillere çevrildi. 2005 – 2012 yılları arasında Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı olarak çalışan İlber Ortaylı, halen Galatasaray Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde Türk Hukuk Tarihi dersi vermektedir.

İlber Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etüdleri Komitesi Başkan yardımcısı ve Avrupa İran Tetkikleri Cemiyeti üyesidir.

İlber Ortaylı’nın ayrıca çocukluğundan beri büyük bir tutku ve özenle biriktirdiği minyatür otomobillerden oluşan büyük bir koleksiyonu bulunuyor.

Konuşma Konuları

  • Doğu ve Batı toplumların tarih içinde değişimi gelişimi
  • Osmanlı’dan günümüze şehircilik
  • Dünden bugüne İstanbul
  • Geçmişi bilmek, geleceğini anlamak

Şafak
Pavey

Siyasetçi, Diplomat, İnsan Hakları Savunucusu

Fikir Önderi

Aktivist

Siyasetçi

Engelli

Filantropi

Küresel Göç

Biyografi

Şafak Pavey, “aktif vatandaş” olarak tanımlayan TBBM 24., 25. ve 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili, Türkiye’nin, insan hakları alanında uluslararası platformlarda aktif çalışan diplomatlarından biri. Meclis’te etkileyici konuşmalarıyla anımsadığımız Pavey, farklı görüşten siyasilerin beğenisini kazanmayı başarmış, hoşgörü ve “pozitivizm” elçisi. Pavey, kadın, çocuk, engelli, mülteci… kısacası “insan” haklarının sesi olarak güven duyulan bir aydın. Kendi deyimiyle “aktif vatandaş”. Bir fazlası daha var, “dünya vatandaşı”.

Sanat ve iletişimle yoğrulmuş bir çocukluk geçiren Pavey, Zürih’te sanat ve sinema eğitimi aldı. Geçirdiği bir tren kazasında bir kolunu ve bir bacağını kaybetti. Hayata küsmek yerine bu olaydan sonra engelliler, azınlıklar, mülteciler gibi dezavantajlı gruplar üzerine çalışmaya karar verdi, kendisine bambaşka bir kariyer çizdi. Uluslararası ilişkiler ve ekonomi okuyan Pavey, insan hakları, insani yardım, dünya barışı gibi insanlığın refahını ve geleceğini etkileyen alanlarda çalışmaya başladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nde çalışan Pavey, farklı görevlerde bulundu. Cezayir, Sahra, Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye ve Irak’ta insani yardım görevlisi oldu. İran ve Afganistan’ta komiserliğin sözcülüğünü üstlendi. Cenevre’de Küresel Halkla İlişkiler ve Stratejik İletişim Projelerinde Yönetici olarak çalışan Pavey, daha sonra Washington’da Ted Kennedy Nansen Mülteci Ödülü Komitesinin Koordinatörü olarak görev aldı. Macaristan’da BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Orta Avrupa üst düzey sözcüsü oldu. 2010’da BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sekreteri olarak çalıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelen davet üzerine, siyasete katıldı, CHP İstanbul Milletvekili seçildi. Pavey, sağlık nedenleriyle milletvekilliği görevinden ayrıldıktan sonra Brüksel merkezli Uluslararası Kadın Liderler Forumu çatısı altında etkin görevler üstlendi. Güvenlik konuları, kadın ve mülteci başlıklarında aktif çalışma yapıyor.

Başından geçen tren kazasını annesi gazeteci Ayşe Önal’la kaleme aldığı kitabı “13 Numaralı Peron” 1997’de Türkiye’de “Yılın En İyi Kitabı” seçildi. Okurların kalbine dokunan Pavey, 2008’de Nobel Barış Ödülü sahibi Dr. Şirin Ebadi ile beraber “İran’daki Mülteci Hakları” (Refugee Rights in Iran) adlı kitabı hazırladı. Ayrıca iki uluslararası yayının editörlüğünü de yapan Pavey, 2011’de bizzat kaleme aldığı ilk kitabı “Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir”i yayımladı. Bir dönem Agos gazetesinde de yazan Pavey, bağımsız olarak gazetecilik çalışmaları yaptı.

Pavey, Londra’da Westminster Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. London School of Economics’te yüksek lisansını tamamladı. “İslam Ülkelerinde Gayrimüslim Vatandaşların Mülkiyet Hakları” konusunda tez çalışmasıyla akademik çevrelerin beğenisini topladı. JCI – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nden Dünyanın En Başarılı On Genci Ödül Programı’nın 2010 yılı Türkiye finalisti olarak “En Başarılı Genç” ödülüne ulaştı. İki yıl sonra ABD Dışişleri Bakanlığı “2012 Uluslararası Cesur Kadın” ödülüne layık görüldü. Pavey, ödülünü Dönemin First Lady’si Michele Obama tarafından alırken, yine dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pavey hakkında çok dokunaklı ve kapsamlı bir konuşma yaparak, dünyanın ilgisini çekti. Pavey, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca ve “uluslararası işaret dili” konuşuyor. Ayrıca başlangıç düzeyinde Arapça ve Farsça biliyor.

Konuşma Konuları

  • Kadın, Çocuk, Yaşlı, Engelli Evrensel İnsan Hakları
  • Yardımseverlik (Philanthropy)
  • Küresel Göç ve Sosyal Uyum Politikaları
  • BM’de Çalışmak; Dünyaya Kuş Bakışı Bakmak
  • İnsani Düşünce ve Yakın Gelecek Senaryoları
  • Şehirlerarası Diplomasi,
  • Şehir ve Çevre Tasarımları
  • Güvenliğin Geleceği ve Sivil Güvenlik Sorunları
  • Kapsayıcı Endüstriyel Tasarım Çözümleri

Elif
Dağdeviren

Yapımcı, İletişim Danışmanı

Hikaye Anlatımı

Sinema Dünyası

Eğlence Sektörü

Show Business

Yeni Medya

Dijital Kültür

Biyografi

Elif Dağdeviren, TRT için film çevirmenliği ile başladığı iş hayatına; muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine uzanan gazetecilik, televizyon yapımcılığı ile devam etti. netbul.com markası ile 1998 yılında Türkiye’nin ilk büyük internet içerik şirketini kurdu. 2001 yılında bir yeni medya şirketi için ilk büyük ölçekli satış olarak kabul edilen netbul.com satışını gerçekleştirdi. Daha sonra kurduğu film yapım şirketi ile televizyon programlarının, önemli uluslararası festivallerden ödüllerle dönen ve Dondurmam Gaymak gibi Türkiye’nin aday adayı olarak Oscar yolculuğunda da adından söz ettiren sinema filmlerinin yapımcılığını yaptı. Bunların yanı sıra 4000 kişilik bir konser merkezinin de kurucu ortağı olarak 40’a yakın uluslararası konser organizasyonu düzenledi.

İletişim, Yaratıcılık

Türkiye’de “eğlence” konseptinin ekonomik bir değer olduğu kadar içeriğiyle sosyal değer olarak anlaşılıp kabul edilmesi için yıllardır ciddi bir enerji ve emek harcayan Dağdeviren, “Eğlence ciddi bir iştir. Ne kadar ciddiye alırsanız sonuçları da o kadar eğlenceli olur. Hem ruhunuz hem de ekonominiz için… Ben de diyorum ki benim işin eğlence, hem de en keyifli kısmı; doğru zamanda doğru hikayeyi yaratıp doğru bir şeklide anlatabilmek” diyor.

Kurduğu Edge CCF şirketi ile film yapımcılığı, yeni medya içerikleri üretimi, entertainment business’a değen iletişim ve marka danışmanlıkları yapan ve 51-52-53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin direktörlüğü görevini de başarıyla yürütmüş olan Dağdeviren, aynı zamanda kurucusu olduğu Cinema Of Turkey ile de Türkiye’yi ve Türk Sineması’nı uluslararası film sektörüne tanıtmak için ülkeler arası “gönüllü kültür elçisi” olarak çalışıyor. TÜRSAK Vakfı Başkanı.

Doğru hikaye başarıya götürür

Her faaliyette bir içerik olması gerektiğini, çalışmalarında da hikayesiz çalışmanın çıplak kalacağını ifade eden Dağdeviren; “İnsanların da markaların da kendi içlerinde olağanüstü bir, hatta birden çok hikaye barındırdığını düşünüyorum. Ve her bir hikayenin en güçlüsünün bulunup anlatılması bence olağanüstü bir yolculuk. Doğru hikaye doğru zamanda doğru anlatılırsa sonuçları inanılmaz kazanımlara neden oluyor.”

EFA (European Film Academy) ve EWA (Euopean Women’s Audiovisual Network) üyesi olan Dağdeviren; TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.  Rutgers Univeristy’de “American Languages and Sociology of Entertainment” ile Baruch College’da “Business of Music” eğitimleri aldı.

Konuşma Konuları

  • Hikaye anlatımı. Doğru zamanda en vurucu hikayeyi en güçlü şekilde anlatabilmek.
  • Dijital kültür, trendler ve platformlar
  • Entertainment business- eğlence sektörü (sinema, sahne sanatları, dijital platformlar, eğlence ekonomisi)
  • Show Business – Sinema ve Sinemaya Dair Her şey
  • Festival Yönetimi
  • Yaratıcılık; iş geliştirme
  • Kadın ve Girişimcilik
  • Motivasyon. Herkes kendi hayatının başrolüdür
  • Yeni Medyada İçerik Üretimi ve İletişimi

Videolar

Cem Tarık
Yüksel

Unilever İsrail CEO

Fütürist

Koç

Geleceğin Meslekleri

Kariyer

Gelecek İş Modelleri

Trendler

Biyografi

Fütürist, Cem Tarık Yüksel çok farklı tecrübeleri bir araya getirebilmiş az sayıdaki üst düzey yönetici arasında gösterilebilir. Mühendis kimliğiyle yıllarca operasyon içinde yer alan Yüksel, kariyerinin önemli bir bölümünü insan kaynakları alanında başarılı bir yöneticilikle geçirdi. Dünyanın önemli yönetim okullarından bir tanesi olarak nitelendirilen Unilever’deki çalışma hayatı boyunca yönetim stilleri, liderlik, koçluk, tedarik zinciri ve insan kaynakları konularında bilgi birikimini ve edindiği tecrübelerini, gelecek vizyonu ve projeksiyonlarıyla paylaşıyor. Değişimi şekillendirmek mottosuyla gelecek konuşmaları yapan Yüksel’in vurgusunu şöyle özetlemek mümkün “Başarı formülü, değişime ayak uydurmak ya da onu yönetmeye çalışmak değil. Bir adım daha ileri gitmek ve değişime liderlik etmek…”

Fütürizm ve Değişen Liderlik Anlayışı

Yüksel, pek çok üniversitede, şirkette ve sivil toplum kuruluşunda fütürizm temalı konuşmalar yapıyor, çeşitli zirvelere katılıyor, workshop’lar düzenleyerek eğitimler veriyor. Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdüren Yüksel, globalleşen dünyada hızlı bir değişimin yaşandığını ve bu değişime uzak kalmanın mümkün olmadığını savunuyor. Konuşmalarında ise geleceği, değişimi ve değişimi şekillendirmeyi, yönetim ve liderliği anlatıyor. Kısaca bugünün ve geleceğin liderleri ve İK çalışanlarıyla başarının formülünü paylaşıyor.

Uluslararası Şirketlerde Başarı Hikayesi

Gelecek konularında iddialı konuşmacılardan biri olan Yüksel’i daha yakından değerlendirebilmek için eğitim ve kariyer yolculuğuna mercek tutmak faydalı olur çünkü; farklı hedef kitleler, geleceğe dair trendler, yönetim ve dinamik disiplinlerden oluşuyor. Yüksel, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. İşletme ihtisasını İstanbul Üniversitesi’nde yaptı.1987’de katıldığı Unilever’de değişik fonksiyon, kategori ve ülkelerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Algida Türkiye Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevini takiben, İtalya’da Unilever Avrupa Dondurma Operasyonu’nda yeni ürün lansmanları, yatırımlar ve teknoloji geliştirmelerinden sorumlu Teknoloji Direktörü olarak çalıştı. Operasyonel Board üyesi olduğu Avrupa Dondurma Operasyonu Planlama ve Lojistik Direktörlüğü görevini takiben, Unilever Türkiye-İran-Orta Asya-Kafkasya İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen Unilever İsrail CEO’su olarak görevini sürdürüyor.

Konuşma Konuları

  • Gelecek 10 Yılda Öngörülen İş Dünyasını Etkileyecek Değişimler (Teknoloji-Ekonomi-Toplum-Kaynaklar)
  • Gelecek ve Çalışma Hayatı (Çalışma Ortamı-Yetenek Yönetimi-Liderlik Tarzı)

Murat
Germen

Sanatçı – Fotoğrafçı

Sanat ve Yeni Medya

Fotoğraf ve Mimarlık

Planlama

Çağdaş Sanat

Kentleşme

İklim Değişikliği

Biyografi

Murat Germen fotoğrafı ifade araştırma aracı olarak kullanan, İstanbul’da yaşayan ve çalışan bir sanatçı, eğitimci ve arşivci.

Germen, aşırı kentleşme ve soylulaştırmanın etkileri, mülkiyet – mülksüzleştirme, katılımcı vatandaşlık, kent hakları, yerel kültürlerin sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat, iklim değişikliği, küresel ısınma ve su hakları gibi konulara odaklanıyor.

Kültürel, mimari mirasın ve belleğin sürdürülebilirliği konusunda belge / kurgu üretmeyi bir çeşit katılım ve direniş olarak yorumlayan Murat Germen, bunu yaparken sıradanlıktan kaynaklanan aşinalığı kırmayı ve ortaya çıkan görselliğin beklenmedik bir algıya zemin yaratmasını amaçlıyor.

Germen’e göre kentler sakinlerinin kendilerine has yaşama hallerini ve barınaklarını şekillendirdiği alanlar. Bu yüzden onları inşa eden toplumların aynasıdırlar, bir kültürü kurduğu şehirler üzerinden okuyabilirsiniz. Kentler, toplumların hakiki ruhunu gözlemleyebileceğiniz açık hava antropoloji / etnografya müzeleri gibidirler.
Germen sanatın teknolojiyle bağına vurgu yapıyor ve teknoloji kullanımının yeni ifadeler üretme şansı verdiğini, içerik ve söylemlerin teknoloji sayesinde daha farklı görünebildiğini söylüyor.

Murathan Mungan’ın sanatçının “Yeni Türkiye” adlı ilk monografisi için ürettiği özgün yazıda yer alan bazı saptamalar, Murat Germen’in üretim güdülerine de ışık tutuyor: “Murat Germen’in ustalık ve zanaatın bileşimi olan işlerine bakıldığında, onun öncelikle meselesi olan bir fotoğrafçı olduğu görülür. … Germen’in gözü bence ‘sinemaskop’ bir duyarlılık taşıyor. … Bu tutumu her fotoğrafa hem görsel hem zihinsel bir genleşme sağlıyor. Germen sadece fotoğraf çekmiyor, imge üretiyor. … Germen fotoğraflarının metinsel bir altyapısı var; birkaç fotoğrafına baktıktan sonra onun yakalanmış anlardan, durumlardan çatısı olan bir anlatı kurmak istediğini anlıyoruz. Yalnızca görülmeyi değil okunmayı da istiyor bu fotoğraflar…”

Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile alan Germen, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri veriyor. Fotoğraf, mimarlık, planlama, yeni medya ve sanat konularında birçok basılı çevrimiçi yayını olan Germen, uluslararası platformda onlarca konferansta konuşmacı olarak yer aldı ve almaya devam ediyor.
Murat Germen yurt içinde ve yurt dışında 80’in üzerinde kişisel / karma sergiye katkıda bulundu. Sanatçının farklı eserlerine ait 400’ün üzerinde edisyon, yurt içi / yurt dışındaki kişisel koleksiyonlara ve İstanbul Modern, Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, Torun Çağdaş Sanatlar Merkezi (Polonya), Benetton Vakfı’nın Imago Mundi – Istanbul Codex, Yapı Kredi Kültür Sanat, Odunpazarı Modern Müze, Müze Evliyagil koleksiyonlarına dahil edildi.

Konuşma Konuları

  • Kentleşme
  • Katılımcı Vatandaşlık
  • Kent Hakları
  • Yerel kültürlerin sürdürülebilirliği
  • İklim Değişikliği ve Küresel Isınma
  • Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliği
  • Sanat ve Teknolojinin Birlikteliği

Videolar

Şebnem Kalemli
Özcan

Maryland Üniversitesi Ekonomi ve Finans Profesörü, “Center for Economic Policy Research” ve “National Bureau of Economic Research” Araştırma Görevlisi

Biyografi

Şebnem Kalemli Özcan, Ekonomi alanında görüşlerine en çok başvurulan kadın ekonomistlerden biri. ODTÜ Ekonomi bölümünden sonra, Brown Üniversitesi’nde Ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. Yardımcı doçent, doçent ve profesörlük unvanlarını Houston Üniversitesi’nde aldı. Bilkent, Koç, Harvard Üniversitesi’nde ders verdi. Dünya Bankası Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti olarak görev aldı. Avrupa Merkez Bankası Duisenberg Akademi Üyesi olan Özcan National Bureau of Economic Research, Koç-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Fonu ve Center of Economic Policy Research’de Kıdemli Araştırmacı. Journal of Development Economics’de editörlük yapan Özcan çalışmalarını, Maryland Üniversitesi’nde tam zamanlı profesör olarak sürdürüyor.

Uluslararası platformlarda aranan ekonomist

Özcan, 2012’de IMF Yetkilisi olarak seçilen üç akademisyenden biri oldu. Özcan, önde gelen uluslararası yayınlarda alıntılanan ve yayınlanan makale-araştırma-yorumlarıyla dikkat çeken ekonomist olarak önemli toplantıların da keynote konuşmacısı olarak isabetli yorumlarını paylaşıyor. Özcan, Roubini  Araştırma Grubu’nun da  yorumcuları arasında. Özcan, Avrupa Finansal Entegrasyonu üzerine hazırladığı çalışmasıyla (2008) Avrupa Komisyonu Marie Curie Uluslararası Yeniden Entegrasyon Ödülü’ne layık görülen ilk Türk sosyal bilimci akademisyen.

Ekonomi ve sosyal bilimler

Ekonomi üzerine  çalışmalarının yanı sıra kadınlar, nüfus ve yaşam kalitesi konularında sosyal araştırma ve çalışmaları bulunan Özcan, sosyal bilimlerde disiplinlerarası çalışmaların birbirini besleyeceğine ve ekonominin daha kolay yorumlanabileceğini savunuyor.

Konuşma Konuları

  • Uluslararası Ekonomi ve Gelişim
  • Nüfusun ve Yaşam Koşullarının Ekonomi Üzerine Etkileri
  • Finansal Belirsizlik ve Finansal Entegrasyon: Krizler
  • Bankaların Risk Yönetiminin Ülke Ekonomisine Etkisi
  • Uluslararası Finansal Piyasalardan Maksimum Yarar Sağlama Yolları
  • Ülkelerin Uzun Vadeli Yatırım Stratejileri

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]