Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Metin
Çorabatır

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı, Medya Analisti, Gazeteci

Biyografi

Metin Çorabatır deneyimli bir gazeteci. Akademisyen olmak üzere yola çıkıp gazeteciliğin büyüsüne kapılanlardan… İyi ki de öyle olmuş; bir dönemin en başarılı dış habercilik örneklerini Çorabatır’ın çalışmalarında görmek mümkün. Bir gün bir baktık ki, haberlerini yaptığı Ankara’da, Birleşmiş Milletler’de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Dış İlişkiler Sorumlusu ve Sözcü görevini üstlenmiş.  Bu noktadan sonra genç meslektaşlarının haber kaynağı olan Çorabatır, masanın diğer tarafındaki sorumluluklarını tamamlayarak hep istediği boyuta geçti; akademik hayatı günlük hayatına entegre etti.

Göç sorunu, mülteci hakları

Çorabatır, küreselleşmenin sonucunda ortaya çıkan, 21. yüzyılın en kötü insani krizi “Mülteciler Sorunu” ve “Göç” konuları üzerinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az sayıdaki uzmanlarımızdan biri. Başarılı medya kariyerini uluslararası görevi için noktaladı. Uluslararası organizasyonlarda çalışma ve sözcülük konusunda da deneyimlerini paylaşmaya hazır olan Çorabatır, mülteciler konusunun tüm dünya için en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çekiyor: “Bütün dünya güvensiz göçe karşı neler yapılabileceğini tartışıyor. Türkiye’deki sistemde bazı açıklar ve eksiklikler var. Bunların giderilmesine çalışıyoruz. Türkiye uluslararası çabalara ortak olmalı, daha fazla iş birliğine gitmeli, çözüm arayışlarında aktif rol almalı.”

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM) Başkanlığını da yapan Çorabatır, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi STK Komitesi’nin IGAM’ı mültecilere ve göçmenlere yönelik yabancı düşmanlığı ve ayrımcılığa karşı mücadelede dünyadaki en iyi sekiz uygulamadan birisi olarak seçmesiyle New York’da çalışmalarıyla ilgili detaylı bir sunum da yaptı.

İnsan hakları, uluslararası ilişkiler

Uluslararası ilişkiler deneyimi olan bir gazeteci, BM sözcüsü, eski BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Dış İlişkiler Sorumlusu Çorabatır’ın yetkinlik alanlarını sığınma, insan hakları hukuku, anayasa hukuku, Türkiye, Birleşmiş Milletler ile kurumsal ve kişisel gelişim konuları oluşturuyor. Amerikan Gazete Editörleri Derneği’nden gazetecilik bursu alan Çorabatır, bugüne kadar çok sayıda basın kuruluşunda önemli görevlerde bulundu. Çorabatır ayrıca 1997 ve 2000 yıllarında yayımlanan Dünya Mültecilerinin Durumu adlı raporların Türkçe editörü.

Çorabatır, son yıllarda yaptığı konuşmaların neredeyse tamamını küresel ve milli sorunumuz mülteci sorunu, göç alma ve göç verme ile bu iki temel başlığın çevresindeki alt temalara vakfediyor. Çorabatır, deneyimli bir gazeteci ve çok deneyimli BM profesyoneli olarak medya ilişkileri çatısı altında kritik meslek sözcülükle ilgili en kapsamlı deneyime gazeteci ve iletişim profesyonellerinden biri.

Konuşma Konuları

  • Sözcülük
  • Sosyal Sorumluluğun Diğer Yüzü: Bağışım Nereye Gidiyor?
  • Uluslararası Kurumlarda Kariyer Seçenekleri
  • Küreselleşmenin Yeni Sonucu; Göç
  • Çatışmaların Önlenmesi, Barışın Korunması ve Barışın Tesisi
  • İnsan Haklarının 21. Yüzyıldaki Statüsü

Medya İlişkileri Eğitimi

Sahip olduğu uluslararası deneyimle İndeks Medya İlişkileri Eğitimleri’ne renkli bir perspektif katan Metin Çorabatır;

Birleşmiş Milletlerle İş Yapmak,

Uluslararası Kurumlarda Kariyer Seçenekleri,

İnsan Haklarının 21. Yüzyıldaki Statüsü konularındaki deneyimlerini konuşmacı olarak paylaşıyor.

Ayrıca;

Medya İlişkilerinde Kurumların İhtiyacı Olan Uluslararası Örgütlerle İlişkiler,

Uluslararası İlişkiler,

Dış Dünyayla İletişim,

Karşı Tarafın Dil Kodunu Çözmek-Anlamak-Karşılık Vermek konularındaki butik çalışmalarla medya ilişkilerinde ihtiyaçlarınıza yaratıcı katkılar sunuyor.

Videolar

Yılmaz
Argüden

ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı

Biyografi

Dr. Yılmaz Argüden iş dünyasının yakından tanıdığı başarılı bir isim. Profesyonel çalışmalarının yanı sıra gönüllü faaliyetleri, sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

ARGE Danışmanlık ve dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Rothschild’ın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Dr. Argüden, yaşam kalitesini yükseltme konusundaki çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından Geleceğin 100 Küresel Lideri arasına seçildi. Deneyimleri özel sektörden, kamu sektörüne ve uluslararası kuruluşlara; sivil toplum örgütlerinden, akademik hayata kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Çeşitli kuruluşların yönetim kurullarında görev alan Dr. Argüden, deneyimlerini Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Koç Üniversitesi MBA programında strateji dersi vererek, kitapları ve köşe yazılarıyla paylaşıyor.

Değişimi hedeflemeden, mevcudu yenileme arzusu duymadan ilerlemenin mümkün olmadığına inanan Dr. Argüden, “Kurumsal değişimi sağlamak için öncelikle kurumu değişimin gerekliliğine ve aciliyetine inandırmak gerekiyor. Bunu sağlamanın etkili yollarından birisi de performansın kurum içindeki birimler arasında değil, kurum dışı en iyi örneklerle karşılaştırılmasını sağlamak. Bir başka deyişle kıyaslama çalışmalarını kurum kültürü haline getirmektir” diyor. Değişim için öncelikle etkileyici bir vizyonun ortaya koyulması gerektiğini belirten Dr. Argüden, etkileyici vizyonu; “Gelecekle ilgili cazip bir hayali ortaya koyan, kararlara yön gösterecek kadar amaca odaklı, ancak inisiyatif kullanmayı özendirecek kadar esnek, kolaylıkla anlatılabilen ve değişime konu olanları heyecanlandıracak kadar gerçekçi olan bir hülya” olarak tanımlıyor.

Konuşma Konuları

  • Strateji
  • Kurumsallaşma
  • Değişim Yönetimi
  • Yönetim Kurulları
  • İyi Yönetişim
  • Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetimi
  • Geleceği Şekillendirmek

Şafak
Özsoy

Jeoloji Mühendisi, TULİP Sürdürülebilir Merkezi Kurucusu

Biyografi

Şafak Özsoy, uzun yıllardır sürdürülebilirlik konusuna emek veren fikir önderlerinden. Birleşmiş Milletler Risk ve Afet Ofisi Türkiye Temsilcisi. Birleşmiş Milletler (UNDRRMCR 2030 – İklim değişikliği karşında şehirler güçlendirilmesi programı) Danışmanı. Özünde yer bilimci, İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği mezunu.

36 yıllık sanayi tecrübesiyle, değişen ve dönüşen yönetsel süreçlerin tasarlanması, şirketlerin sürdürülebilirlik yol haritalarının oluşturulması odağında çözümler oluşturuyor. İklim risk ve kırılganlıklarına karşı dirençli şirketlere dönüşüm için entegre çözümler üretiyor.

Şafak Özsoy, 21. yüzyılı bir iklim yüzyılı olarak tanımlıyor ve zor bir dönüşüm süreci içinde olduğumuzu vurguluyor. “Küresel anlamda iklim değişikliğine bağlı dünyanın ısınması ve beraberindeki sistemler devam ediyor. Biz karbondioksit emisyonlarını ya da sera gazı emisyonlarını, durdurmadıkça bu etki devam edecek. Bugün bile durdursak sonuçları yine devam edecek…”

Şafak Özsoy’a göre, dünya artık “yeter” diyor. İklim değişikliğinin yaratacağı farklı durumlarla her gün karşı karşıya geleceğiz; artık “gardımızı almanın zamanı”. Özsoy, daha dayanıklı şehirler, dayanıklı bireyler, dayanıklı şirketler için araştırma geliştirmeye ve dönüşüme ihtiyacımız olduğunu ifade ediyor. Çevre ve doğa konusundaki hassasiyetin sürdürülebilirlik bakışı için yeterli olmadığını vurgularken sürdürülebilirlik denildiğine sosyal altlığı mutlaka geniş çerçevede düşünmenin, kadın, çocuk ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularının önemli olduğunun altını çiziyor.

Konuşmalarında iklim değişikliği kadar “İklim mültecileri” sorununu da dile getiriyor. “Netice itibarıyla bu iklim yüzyılının baskısı içinde hepimiz bir dönüşüm içinden geçiyoruz. Ne kadar farkındayız, bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim birey olarak evlerimizde, ülkeler nezdinde iş yapma modellerimizde, ulusal hükümetlerde ve yerel boyutta belediyeler nezdinde yapacak çok şey var…”

Özsoy’un 2002 yılında kurduğu Tulip Sürdürülebilirlik Merkezi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaya devam ediyor.

Konuşma Konuları

  • ŞİRKETLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU
    Sürdürülebilirlik yolculuklarında şirketlere yol gösteren, uzun dönemde yol haritalarına odaklı yetkinliklerin yönetimi ve sistemsel dönüşümü ele alan bütüncül bir yaklaşım

  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİLERİ
    Şirketlerin sürdürülebilirlik yolculuklarında uygunluk yükümlülükleri ile şirket yönetimlerinin 21. yy gerekliliklerine yanıt veremeyeceği gerçeğine doğru bir gidiş söz konusu. Bu bağlamda sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarda stratejik dönüşüm önemli bir nokta. Bütüncül bir bakış içinde sürdürülebilirliğe geçiş dönüşümü odaklı bir yol haritası ile yapılmalı
  • SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLERE DOĞRU
    Cazibe merkezlerine dönüşen şehirler ekonomik kalkınmanın da odağında yer alıyor. 21.yy’da iklim baskısı altında bütüncül bir dönüşümle şehir yönetimlerinin yeniden ele alınarak yönetsel süreçlerinin de dönüşümünü sağlamak gerek

  • İKLİM YÜZYILI VE DİRENÇLİLİK MEKANİZMALARI
    21.yy bir yanda azaltım taahhütlerinin giderek netleştiği diğer yanda uyum özelinde hayatın her alanında yapısal değişim ve dönüşümlere bizleri ulaştıracak nitelikte. 21.yy’da riskin dirençliliğe kayışı ve tüm süreçlerin bu doğrultuda ele alınması temel amaç. İklim yüzyılı sadece azaltım hedefleri ile değil enerjinin karbon arındırılmasını ve sistemsel bir dönüşümü de gerekli kılıyor

Hakan
Güldağ

Gazeteci, Yazar

Sektör Analizleri

Türkiye Ekonomisi

Ekonomi Gazeteciliği

Güncel Gündem

Yorumcu

Biyografi

Hakan Güldağ tesadüfen başladığı gazetecilik mesleğinde basamakları birer birer çıkarak yöneticiliğe yükselmiş bir isim. “İçerik ürettikçe varız” diyen Güldağ, Türkiye’de ekonomi gazeteciliğinin yıldızını parlatan bir isim. Nasıl Bir Ekonomi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, basın özgürlüğü, ekonomi gazeteciliği, sansür ve gazeteciliğin geleceğine dair dikkat çeken konuşmalar yapıyor.

Sektörel analizler

Orta öğrenimini Darüşşafaka ve Pertevniyal liselerinde üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ile Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi’nde Tarih bölümünde tamamlayan Güldağ, “Ekonomi gazeteciliği” kavramının önemli temsilcilerinden.

Güldağ’ın yayıncılıkla tanışması, arkadaşlarıyla “İlk Adım” adlı siyasi dergiyi çıkarmaya başladıkları 1985 yılına uzanıyor. Güldağ ekonomi gazeteciliğine, ufuk açıcı pencerelerden bakmayı seviyor. Bardağın dolu tarafı diye tariflemek mümkün. Özellikle Anadolu’da üretim, tarım ve hizmetlerde güncel bilgi ve donanımı ile kuvvetli haber kaynaklarına sahip olan Güldağ, ülkenin nabzını sektörler ve iş kolları anlamında elinde tutuyor.

Gazeteci bakışı

Uzun yıllar Dünya gazetesinde yayın yönetmenliği yapan Güldağ, “Mesleği ondan öğrendim” dediği Nezih Demirkent okulundan mezun. Bir dönem, Demirkent’in anısına ve gazetecilik aşkına sahip çıkarak Türkiye’de yakın tarihte ilk kez bir yayın kuruluşunu batmaktan kurtarmakla kalmadı, mesai arkadaşlarını sermayedar yaparak örnek bir girişim modeli yarattı.

Mesleğe yalnızca icra eden ve yöneten olarak değil meslek örgütlerine verdiği önem ve ayırdığı zamanla da anılmalı. Ekonomi Muhabirleri Derneği İstanbul Şubesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2005’te Brüksel merkezli Avrupa Ekonomi Basını Federasyonu (EBP) İcra Kurulu Üyeliğine seçildi. 2010 Ekim ayından bu yana Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Meslek İzleme Komitesi üyesi ve Türkiye Medya ve İletişim Meclisi (TOBB MİM) Başkanı olarak görev yapıyor.

Konuşma Konuları

Ekonomi

  • Türkiye Ekonomisi
  • Medya ve Ekonomi Gazeteciliği
  • Gündem ve Gündeme Dair Yorumlar

Videolar

Ongun
Tan

İnovasyon Danışmanı, Makers Türkiye Kurucusu

Biyografi

Ongun Tan, fizik mühendisliği eğitimi sonrasında kariyerine yazılım geliştirme yaparak başladı. Türkiye’de ve dünyada birçok şirkete teknoloji ve strateji danışmanlığı verdi. 2012’de Londra’dan döndükten sonra, Turkcell’de stratejik pazarlama bölümünde çalıştı ve Internet of Things (IoT) ekibinin yöneticiliğini yaptı.

Strateji danışmanlığı, inovasyon servisleri

2014’ten beri, kendi girişimi olan Türkiye’nin ilk inovasyon inisiyatifi Makers Türkiye ile danışman, profesyonel konuşmacı ve moderatör olarak hizmet verdiği kurumlara, farklı strateji danışmanlığı, inovasyon servisleri ve etki yaratan öğrenme kurguları kurguları sağlıyor. Makers Türkiye danışmanlık ve öğrenme kurguları hizmetlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Dijital dönüşüm, Geleceğin Çalışanı

Dijital dönüşümü hızlandırmak, lanse etmek, çalışanlarını inovatif metotlarla hızlandırmak ve geleceğe hazırlamak isteyen kurumlara ufuk açan konuşmalar yapan Ongun Tan, yeni dünyaya adapte olabilmek için girişimci gibi düşünmenin önemine vurgu yapıyor. Esnek, çevik, çıktı odaklı bir işgücü  için zihniyet – araç değişiminin ve dönüşümünün bugünden başlayarak nasıl yapılabileceğini aktarıyor.

Moderasyon,  workshop

Ongun Tan ayrıca, yönetim toplantıları, yıllık toplantılar, terfi ve yeni işe giriş etkinliklerinde etkin bir başlangıç için moderatörlük yapıyor, workshop’lar düzenliyor. Sunduğu hızlı reçeteler ve yaratıcı fikirlerle kurumların hedefledikleri noktaya ulaşmasına rehberlik eden Tan, HR teknolojisi konusunda yenilikçi projeler yürütüyor.

2014 yılında American Turkish Society, Young Society Leaders arasına seçilen Ongun Tan, Amerika Büyükelçiliği’nin resmi teknoloji mentoru olarak da görev yaptı. Teknoloji ve pazarlama konusunda 20 yıla yakın deneyime sahip Tan, onlarca zirve ve etkinlikte yaptığı konuşma ve workshoplarla inovasyon ve girişimcilik kültürünün gerçek çıktıya dönüşmesi adına kurumlara yüksek etki ve memnuniyet sağlayan servisler sunuyor.

Konuşma Konuları

  • Çevik İşgücünü Tasarlamak
  • Tasarım Odaklı Zihniyet Dönüşümü
  • Dijital Dönüşüm ve Girişimci Gibi Düşünmek
  • “Future Ready” Çalışma ve Çalışan; İnovasyon Metodolojisi

Harmonie
Toros

Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Profesörü, Reading Universitesi

Çatışma Çözücü

Çatışma Uzmanı

Siber Güvenlik

Siber Terör

Müzakere Yöntemleri

İklim Krizi

Biyografi

Harmonie Toros, çatışma çözümü/çatışma dönüşümü uzmanı. Dünya üzerinde sıcak bölgelerde barış ve çatışma çalışmaları üzerine akademik araştırmalar yapıyor. Aynı zamanda devletlere bu konuda kritik danışmanlıklar veriyor. Saha çalışmaları ile taraflar arasında üretilen diyalog mekanizmaları özetle geleceğe ışık tutan önemli çabalar. Toros, Türk kökenli bir araştırmacı olarak özellikle içinde bulunduğumuz coğrafya dinamikleri ile parçası olduğu uluslararası projelerde çok önemli deneyimler biriktirmiş olarak kabul görüyor. Kadınların çok az sayıda varlık gösterdiği çatışma alanında Toros cinsiyet eşitliği konusunda varlığıyla önemli çaba sarf ediyor.

Akademisyen, danışman ve konuşmacı olarak İndeks Konuşmacı Ajansı’na derinlik ve renk katan Toros, uzun yıllardan bu yana üzerinde çalıştığı terör konusunun çerçevesini yeni nesil sorunlarla genişletiyor.

Siber güvenlik uzmanı

Toros’u yeni uzmanlık alanı dünyanın yeni güvenlik kaygısı “siber güvenlik”. Yalnızca devlet, hükümetlerin değil, kurumsal dünyanın da korkulu rüyası olan siber güvenlik bireyleri de giderek sarmalayan bir kabus.

Toros, yeni tehdit kaynakları üzerine görüşlerini aktarırken, iklim krizinin dünya nüfusu üzerindeki çeşitli etkilerini göz ardı etmek mümkün değil. Toros’un uzmanlık alanlarını coğrafya üzerinden değerlendirdiğimizde Avrupa, Orta Doğu, Güney Doğu Asya ve Afrika özellikle öne çıkıyor. Bu arada unutmamak gerekir ki, devlet ve devlet dışı gruplarla yaptığı çalışmalar barış çabalarına olduğu kadar, davranış bilimine de önemli katkı sağlıyor.

Uluslararası projeler ve ödüller

Toros’un çalışmaları pek çok kez ödüle değer bulundu. Toros’u özellikli kılan konulardan biri çalışma deneyiminde önemli yer tutan gazetecilik kariyeri. Muhabir – Editör olarak The Associated Press ve Agence France-Presse’de başarılı çalışmalara imza atmış olması, daha sonraki yıllarda akademik çalışmalarına şüphesiz zenginlik kattı.

Toros, Critical Studies on Terrorism dergisinin editörü ve International Studies Association (ISA) ve British International Studies Association (BISA) üyesi.

Diğer satır başlarını özetlemek gerekirse; halen İngiltere’de Reading Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Profesörü olarak akademik çalışmalarını sürdüren Toros öncesinde Kent Üniversitesi, Queensland Üniversitesi (Avustralya) ve Canterbury Üniversitesi’nde (Yeni Zelanda) görev yaptı.

Lisans eğitimini Çağdaş Tarih (Sussex) ve Tarih (Paris IV-Sorbonne) üniversitesinde tamamlayan Toros’un akademik çalışmalarında dikkat çeken araştırmalar ve köşe taşları; Aberystwyth Üniversitesi Uluslararası Politika Bölümü’nde tamamladı (2010): “Terörizm, Konuşma ve Dönüşüm: Kuzey İrlanda ve Mindanao” Bradford Üniversitesi “Çatışma Çözümü”.

Konuşma Konuları

  • Çatışma Yönetimi ve İncelikleri
  • Yeni Güç Odakları ve Uluslararası İlişkileri Anlamak
  • Yeni Güvenlik Tehditleri ve Sosyal Hayatımıza Etkileri
  • Siber Güvenlik ne kadar tehlikeli ve nasıl başa çıkılır

Videolar

James
Dorsey

Gazeteci, Araştırmacı

Biyografi

James Dorsey tanınmış bir gazeteci, aranan bir Orta Doğu uzmanı. Yıllarca Türkiye’den haber geçen Dorsey, araştırmacı gazeteciliğin başarılı örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Orta Doğu konusunda uzman

Orta Doğu’da tanınmış bir gazeteci kimliğine sahip olan Dorsey, Wuerzburg Üniversitesi’nde “Institute of Fan Culture”ın eş başkanlığını yürütüyor. Dorsey aynı zamanda Singapur S. Rajaratnam, Uluslararası Çalışmalar Okulu Nanyang  Teknik Üniversitesi’nin Batı Asya kıdemli üyesi. Dorsey’nin haber analizleri, dünyanın farklı coğrafyalarında medya kuruluşlarında yayınlanıyor.

Dorsey, aktif gazetecilik yaptığı yıllarda Orta Doğu bölgesinde en çok tanınan simalardan biri oldu. Tanınmış gazeteci; Orta Doğu’da futbol sporu ve endüstrisini gündeme getirdiği blog’uyla da büyük ses getiriyor. 1995-2004 yıllarında “Dünya Ekonomik Forumu”nun Kazablanka, Amman ve Kahire’de gerçekleşen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Zirveleri’nde Başkan Klaus Schwab’ın danışmanlığını yaptı. Aralarında Bosna-Hersek Dış Ticaret Bakanı ve üst düzey personeli, Dünya Su Forumu ile Dünya Bankası Enstitüsü sponsorluğundaki gruplarda üst düzey yöneticilere medya eğitimleri verdi. Ürdün, Irak, BAE, Mısır, Fas, Türkiye, Güney Afrika, Etiyopya, Mali, Kenya, Hindistan, Bangladeş, Nepal, Fransa, Venezuela, Brezilya, Peru ve Arjantin’in de aralarında bulunduğu birçok ülkede seminerler düzenledi. Dikkat çeken çalışmaları arasında 2011’de “Singapur Uluslararası Toplum Katılımı Konferansı”nda moderatörlük,  2012’de Danimarka Aalborg’da düzenlenen “20. Spor Yönetimi için Avrupa Birliği Konferansı”nda açılış konuşması sıralanabilir.

Gazetecilik ve danışmanlık kariyeri

Dorsey,  Amsterdam Üniversitesi’nde ekonomi, Wageningen Tarım Üniversitesi’nde tropikal tarım eğitimleri aldı. Gazetecilik ve danışmanlık kariyerini farklı kıtalarda sürdürdü. 1983 – 1987 yıllarında United Press International   için Atina, Ankara, Kudüs’te büro şefliği ve Orta Doğu ve Londra ofislerinde kıdemli muhabirlik,  Washington Times için 1987 – 1991 yıllarında diplomatik ve ulusal güvenlik muhabirliği yaptı. 1993 – 2003 yılları arasında The Wall Street Journal için Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlar, İstanbul, Amsterdam ve Riyad merkezli kıdemli muhabir olarak görev aldı. Dorsey  uzun bir süre İstanbul’da yaşadı. İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Hollandaca konuşuyor. Teorik Arapça, Türkçe, Fransızca, İbranice dilbilgisine sahip.

Konuşma Konuları

  • Orta Doğu’da Yaşam, Türkiye – Orta Doğu ilişkileri
  • Siyasette ve Sporda “Fun Club” Yönetimi
  • Güvenlik – Asker ve Sivil İlişkileri
  • Siyaset ve Ekonomi Analizleri
  • Spor ve Sporun Ekonomisi
  • Spor ve Siyaset İlişkisi
  • Sporda Cinsiyetçilik
  • Uluslararası Siyaset ve İlişkiler
  • Kitlesel Hareketlerin Makro Yorumu
  • Olimpiyatlar, F1 -Mega Events ve Ülkelere Etkisi
  • Medya İlişkileri

Medya İlişkileri Eğitimi

James Dorsey, gazeteci ve iletişim uzmanı olarak uluslararası platformda etkin bir isim.

İndeks Konuşmacı Ajansı’nın ve İndeks Medya İlişkileri Eğitimi’nin değerli bir üyesi. Birikim ve deneyimlerini uzmanlık alanlarıyla buluşturuyor, paha biçilmez eğitimlere imza atıyor.

Medya İlişkileri Eğitimlerinde Dorsey’den yararlanabileceğiniz başlıklar:

  • Güncel Siyasi ve Ekonomi Yorumları
  • Orta Doğu ve Kuzey Afrika
  • Mega Organizasyonlar
  • İlişki Ağları ve Yönetimi
  • Sosyal Mecrada Star Olmak
  • Medya ve Silahlı Kuvvetler

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri deyim yerindeyse kaynayan bir kazan.  Halkın nabzını tutmuş, bölgeye hakim ve bölgenin ruhunu çok iyi bilen bir gazeteciden; güç dengesi, ilişki dengesi ve algı yönetimine dair ipuçları…

“Mega events”; küresel ve bölgesel çaplı büyük etkinliklerde, çoklu taraf yönetimi, iletişim yönetimi, sonuç yönetimi…

Yabancı Medya ile İlişkiler

Medya iletişiminin kurulması ve yönetilmesi konusunda, yabancı bir gazetecinin bakış açısıyla değerlendirme yapabilen Dorsey, uzun süre The Wall Street Journal için dünyanın birçok farklı noktasında bulunarak, iletişim platformlarında hayatın ritmini tuttu. Türkiye’den bakıldığında haber değeri olan ya da tam tersine olmayan konuların nasıl yönetilebileceği ve algı yönetiminde strateji desteği sunuyor.

Silahlı Kuvvetler ve Medya

Yakın coğrafyamız silahlı kuvvetlerin görev tarifi ve tarihsel doku nedeniyle silahlı kuvvetler tarifinin Batı’ya kıyasla farklı noktalara ulaştığı bir alan. Anlaşılması çoğu zaman zor. Gelecek adımların bir yabancı gözüyle öngörülebilmesi çoğunlukla imkansız. Dorsey, bu bölgede en az silahlı kuvvetler kadar farklı dokuya sahip olan medya olgusunu da iyi teşhis etmiş bir gazeteci.

Akademik Platform

Dorsey uzun yıllar aktif gazetecilik yaptı… Birikimini akademik platformda da değerlendiriyor. İlginç ve etkin projelerde imzası bulunuyor.

İlişkiler

Bu dönem bir tek kelimeyle ifade edilecek tarihte: İlişki! Dorsey halen farklı coğrafyalarda iki akademik yapılanmayı yönetiyor. Bu yapılar “fan club” diye adlandırılsa da ekonomiden siyasete, sosyal dokudan fırsata uzanan değişik bir yelpazede kendisini gösteriyor.

Blog

Dorsey, kitabı yayınlanmadan Amazon.com’da çok satanlar arasına giren az sayıdaki yazardan biri. Son aktivitesi kurduğu blog. Bloğu futbol teması üzerine. Başta Orta Doğu olmak üzere dünyayı futbol üzerinden yorumluyor. Aktif bir blogger ve blogger’lar arasında en popüler isimlerden…

Özetle James Dorsey’nin iletişim üzerine anlatacak çok şeyi var!

Tunç
Fındık

Profesyonel Dağcı, Eğitmen

Biyografi

Tunç Fındık, dağcı. Böyle bir spor insanını tek kelimeyle anlatmak tabii ki mümkün değil, zaten büyük bir haksızlık. O ömrünü dağlara ve tırmanışa vakfetmiş uluslararası başarısı olan dağcı.

Dünyamızdaki toplam 14 adet 8000 metrelik dağların tümüne çıkmayı içeren 14×8000 projesi ile ilgilenen Tunç Fındık, 2019 yılı sonu itibarıyla 13 adet 8000 metrelik zirveye tırmandı ve Everest’e iki kere, farklı rotalardan çıkan ilk Türk oldu. Bilkent Üniversitesi’nde ünlü dağcı ve konuşmacı Nasuh Mahruki ile Dost Dağcılık Kulübü’nü kurdu. AKUT Arama Kurtarma Derneği üyesi.

Tunç Fındık, “Dağların hepsi çok güzel ve büyüleyici. Karlısı da taşlısı da ayrı güzel” diyerek tanımladığı dağlara tutkun. Her tırmanışta türlü zorluk ve engelden geçse de neredeyse her yıl Türk bayrağımızı yeni bir zirveye dikmeyi başarıyor.

Biz uzaktan izleyenler için dağa tırmanmak asıl mesele gibi duruyor, oysa Fındık, “Çıkmayı da bileceksin, inmeyi de…” diyor. Bir tırmanıştan sağ salim dönebilmenin dağcılık açısından başarının tanımı olduğunu söylüyor: “Dağcılıkta zirveye varmak önemlidir. Tıpkı cümle sonundaki nokta gibidir ama en önemli şey değildir. Başarılı bir tırmanış için zirveye çıkmak kadar inmek de önemli.” Pek çok engelle karşılaşılan tırmanışlarda, sorunları çözebilmek ve yola devam edebilmek için belli bir plan, hedef, liderlik, takım çalışması, lojistik, motivasyon ve tüm bun unsurların başarılı biçimde yönetimi gerekiyor.

Fındık’ın konuşmaları görsel bir şölen. Sunumları, dağa tırmanmanın keyfini, korku ve cesaretini, soğukların esaretini inişlerin tehlikesini… Unutulmaz karar anlarının zorluğunu, bayrağı dikerken yaşanan zafer sarhoşluğunu olduğu gibi dinleyene geçiriyor. Yaklaşık 35 bin adet dia ve dijital fotoğraftan oluşan bir arşivi bulunuyor. Tunç Fındık özellikle Orta/Batı Toroslar ve Doğu Karadeniz Kaçkar Dağları’nda 150 kadar yeni rotanın ilk tırmanışlarını gerçekleştirdi. Ayrıca Nepal, Tibet/Çin, Pakistan, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Fransa, İsviçre, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Arjantin, Tanzanya, Kenya, Rusya Federasyonu ve İskoçya’da tırmanışlar yaptı.

Tunç Fındık, ‘Dağcılık- Zirvelerin Özgürlüğü’ olmak üzere, toplamı 2500 sayfayı bulan, dağcılıkla ilgili beş kitabın İngilizce’den Türkçe’ye çevirisini yaptı ayrıca kendine ait 10 adet özgün kitabı bulunuyor.

Konuşma Konuları

  • Zirveye Yolculuk
  • Tanrıların Tahtına Yolculuk/Everest,
  • Karakurum’da 80 Zorlu Gün,
  • Turkuvaz Tanrıça’nın Zirvesinde,
  • Zirveden Bakınca,
  • Himalaya Günlüğü,
  • Dağcının Gözünden Kafkasya’nın Yalçın Doruğu: Ushba

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]