Atilla Yeşilada
Atilla
Yeşilada
Gazeteci, Ekonomist, TV programı sunucusu
Finans
Finansal Ekonomi
Finans ve Piyasa Araştırmaları
istanbulanalytics.com
paraanaliz.com
Biyografi
Atilla Yeşilada, AFS bursuyla ABD’nin Wisconsin Eyaleti’nde başladığı lise eğitimini Avusturya Lisesi’nde tamamladı. Eastern Illinois Üniversitesi’nden Ekonomi ve İşletme dalında lisans, Kaliforniya Üniversitesi’nden de Ekonomi alanında yüksek lisans diplomalarına sahip. Aynı zamanda Troy, Rensselaer Polytechnic Institute Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi dalında doktora yapan Yeşilada, eş zamanlı olarak çeşitli Amerikan Üniversiteleri’nde ekonomi ve finans dersleri verdi.
Araştırma ve analiz yeteneği
Araştırmacı, analist, televizyoncu Atilla Yeşilada, özgün ekonomi yorumları isabetli finans ve piyasa araştırmalarıyla aranan bir konuşmacı. Yurt dışı ve yerli piyasaları anlık takip eden Yeşilada, analizlerinde farklı pencerelerden gördüklerini muzip bir dille ve yaratıcı üslupla ortaya koyuyor.
Profesyonel iş hayatına 1990 yılında Global Menkul Değerler A.Ş.’de başlayan Atilla Yeşilada, 2001 yılına kadar EMDAŞ ve Ege Yatırım gibi aracı kurumlarda Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1997 yılında ekip arkadaşları ile beraber Avrupa’nın En İyi Araştırmacıları ödülüne layık görülen Yeşilada, 2001-2011 yılları arasında CNBC-E, Habertürk, Business Channel, Cem TV’de ekonomi ve haber analiz programlarını sundu. Yeşilada, aynı zamanda Referans, Radikal, PARA gibi medya sektöründe önde gelen gazete ve dergilerde de köşe yazıları yazdı.
Ekonomi ve finans konuşmaları
2001 yılından bu yana GlobalSource Partners’ın Türkiye danışmanlığını yapan Atilla Yeşilada, burada 100’den fazla yabancı müşteriye hizmet veriyor. İstanbulanalytics markası altında ise 30 Türk kurumuna araştırma ve danışmanlık hizmeti sunan Yeşilada, aynı zamanda çeşitli medya kuruluşlarında yayımlanan köşe yazıları vasıtasıyla okuyucularıyla buluşuyor.
www.istanbulanalytics.com ve www.paraanaliz.com’un da editörlüğünü üstlenen Yeşilada’nın Muhalif Bir Ekonomistin Güncesi adında bir de kitabı bulunuyor.
“Türkiye bir türlü muhalif düşünce ile ekonomik kalkınma arasındaki sıkı bağlantıyı çözemedi. Bir şeyi keşfetmek için önce var olandan memnuniyetsizlik duymak lazım. Var olanı sorgulamak, sürekli eskiyi eleştirip, yeni düşünce üretmek inkişaftır. Einstein de muhalifti, Steve Jobs da…”
Konuşma Konuları
- Ekonomi
- Gündem
- Güncel Yorum