Ufuk Tarhan

Ufuk
Tarhan

Fütürist, Ekonomist, Yazar

Fütürizm

Gelecek

Sürdürülebilirlik

Gelecek İş Modelleri

T İnsan

Dijital İş Stratejileri

Biyografi

Ufuk Tarhan, Türkiye’nin fütürist kadın konuşmacısı. Gelecekçi, sürdürülebilir iş modelleri, dijital iş stratejileri tasarlar ve uygular, İş Avatarlığı yapar. Blogger, kurumsal odaklı dergi ve elektronik mecralarda yazılarıyla gelecek fikirlerinin yayılmasına katkı sağlıyor. Dünyanın En Etkileyici Fütüristleri arasında, “All Futurists” Google aramasında ilk sıralarda ve Dünyanın En İyi 100 Kadın Fütüristi listesinde (tek Türk olarak) yer alan Tarhan, defalarca “Social Influencer” ve Twitter’da mutlaka takip edilmesi gerekenler listelerinde gösterildi.

Dünyamız katlanarak ve kapsamlı biçimde değişiyor. Dijitalleşme, BrainNet, Robot & Yapay Zeka, Blockchain, 5G, Smart Home, Safe City, Big Data, IOT, Yenilenebilir Enerjiye Geçiş, Uzayın Keşfi, Mars’ta Kolonileşme Çabaları, Ay’a İnsanlı ve Robotlu Yolculuk Planları, Kesintisiz İcatlar, Siber Güvenlik, Siber Saldırı ve İnsanlığın Dönüşümü (Transhümanizm)… konulardan bazıları. Hepsi devrimsel değişim ve dönüşüme işaret ediyor. Peki geleceğe doğru dolu dizgin hatta kontrolsüz ilerlerken sürdürülebilir iş stratejileri ve başarılı bir kariyer, iş haritası yaratmak ne kadar mümkün?…

Düşünmek, konuşmak ve başa çıkmak için fikir üreterek harekete geçme zamanı! Temel sorulardan biri: “Kendimizi böylesine VUCA (volatile uncertain, complex and ambiguity / gelgeçli, değişken, karmaşık ve belirsiz) bir dünyada gelecek için nasıl hazırlayabiliriz?” Diğeri; hem birey hem de bir kurum / şirket olarak gelecekte daha başarılı olmak için önerilen T-İnsan” modelini, hibridleşerek, otodidakt öğrenme ile nasıl uygulayabiliriz?”. Ve Sonuç; “Geleceğe Uyumlanmak” için yeni ipuçlarına ihtiyacımız var…

Ufuk Tarhan, ODTÜ Ekonomi Mezunu. 1982-2005 arasında çoğunluğu teknoloji olmak üzere çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yaptı. 2006’da M-GEN Gelecek Planlama Merkezi’ni, 2011’de M-GEN Yazılım ve Dijital İletişim Hizmetleri Ltd.’yi kurdu. 2002 Yılı-Dünya Gazetesi-Bilişim Sektörünün En Başarılı İş Kadını Ödülü’nün sahibi olan Tarhan; 2009-2012 yıllarında Fütüristler Derneği Başkanlığı yaptı. 1 Mart Gelecek Günü’nün yaratıcısı ve küratörü.

ODTÜ’de ve çeşitli üniversitelerde Gelecek dersleri veren Fütürist Ufuk Tarhan, Bahçeşehir Üniversitesi’nde “İnovasyon ve Girişimcilik” alanında tez konusu da kitabıyla aynı adı taşıyan “T-İnsan” yüksek lisansını başarıyla tamamladı.

Tarhan, aktif sosyal etkileşim içinde. World Future Society, Association of Professional Futurists gibi çeşitli sivil toplum derneklerinde görevler üstlendi, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Fütürist Dr. Verne Wheelwright’ın “O Senin Geleceğin – It’s your Future kitabının önsözünü yazdı. Geleceği gençlere anlatmayı kendisine sosyal görev bilen Tarhan, liselilere  “Düşlediğin Gelecek” ve herkes için geleceğin başarılı insan modelini yılmadan anlatıyor. Unutmadan; Tarhan En Başarılı İnovatif İş Kitabı Ödülü Kazanan (2017) “T-İnsan” kitaplarının yazarıdır.

Konuşma Konuları

Ana konuşma kategorileri


  • Fütürizm
  • Gelecek
  • Teknoloji
  • Strateji
  • İş Dünyasının Geleceği
  • Mesleklerin Geleceği
  • Eğitim
  • Trendler
  • T-İnsan
  • Dönüşüm

Detaylı Konular

  1. Fütürist Bakış Açısı şimdi daha hayati! Geleceğe fütürist bakma becerisi gelişmeli. Neden, nasıl?

2. Olumlu Gelecek Tasarımı, Kişisel Dönüşüm Planlaması nedir, nasıl yapılır?)

3. Dijital Medeniyetlerde başarılı olmak için yapılması gerekenler? (Bireysel ve Kurumsal açılardan)

4. Gelecek ve kişisel dönüşüm için olmazsa olmazlar;  Hibridleşmek, Otodidakt Öğrenmek ve Kürasyon Becerisi Kazanmak

5. Dijitalleşmek, Dijital Kimlik, Marka yaratmak

Corona’ya Özel

Gelecekle gelecekler, Corona sonrası için düşünceler (İş, yaşam, Eğitim neye benzeyecek, ne yapmalıyız?)

Corona’dan sonra Sosyal Medyayı, Dijital araçları nasıl daha da akıllı ve etkin kullanabiliriz?

Uzaktan ve Evden,  iş ve hayat nasıl yönetilmeli? Bizi neler bekliyor?

Ya işimi kaybedersem! Ya sonra? – Bu genel/yaygın korkunun üstesinden nasıl geleceğiz?

Corona’dan sonra İşveren Markası Yönetimi nasıl olacak?

Videolar