Akan Abdula
Akan
Abdula
Marka Danışmanı, Dijital Stratejist
Tüketici İçgörüsü
Karar Verme
Davranış Ekonomisi
Tutum Davranış
Pazarlama Trendleri
Akıllı Alışveriş
Biyografi
Akan Abdula, kurumsal toplantıların aranılan konuşmacısı şöyle diyor: “Tutum değiştirmeye çalışmadan önce, davranışa odaklanmamız gerekir. Pazarlamanın öncelikli görevi davranışı değiştirmek olmalıdır çünkü tutum değiştirmek marka için gereksiz pahalı bir operasyondur. Tüketiciler çoğunlukla tutumlarını değiştirmeye çalışan markalara karşı savunma mekanizmaları geliştirirler. Bir stratejistin görevi büyük fikirler bulmaktan çok, davranış değiştiren pazarlama çözümlerini saptamak ve uygulamaktır.”
Pazarlama iletişimi ve çözümleri
Reklam-pazarlama çevresinde oluşan tüm disiplinler temsil ettikleri sektörlerden daha hızla farklılaşıyor. İletişim şemsiyesinin özellikle bu kısmı baş döndüren değişim ve dönüşüm içinde. Hiçbir ezberi takip etmeyen tüketici davranışlarını çözebilmek ve ondan özgün bir kostüm yaratmak, markaların temel başarı kriteri.
Akan Abdulla, akademik ve saha çalışmalarını pratik çözümlere uyarlayan bir iletişim dehası. Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Abdula, 2001 – 2003 yılları arasında Geleceğin Doğu ve Merkezi Avrupa Liderleri “George Soros” burslusu olarak Case Western Reserve Üniversitesi Weatherhead School of Management’dan MBA derecesi aldı. 2005 – 2009 yılları arasında Millward Brown’da Araştırma Direktörü olarak çalışan Akan Abdula, Millward Brown’ın ardından profesyonel kariyerine Grey Worldwide reklam ajansında devam etti.
Değişen tüketici trendleri, tüketiciyi okumak
2009-2012 yılları arasında Grey İstanbul reklam ajansında Stratejik Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Grey Group Worldwide Global Strateji Konseyi Üyeliği görevlerini yürüten Abdula, 2012 yılında Grey’den ayrılarak FutureBright ve Davranış Enstitüsü’nü kurdu. Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında yer alan bu iki kurumsal oluşum, 170’den fazla markaya danışmanlık hizmeti sunuyor. Otuzun üzerinde markaya şahsen danışmanlık hizmeti sunan Abdula, uzun yıllar Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2016 yılında ZMET Institute’u kuran Akan Abdula, Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı oldu.
Abdula, gençleri sektöre çekecek akademik çalışmalarda da aktif. Bahçeşehir Üniversitesi’nde “How The Brain Decides”, Bilgi Üniversitesi’nde de “Tüketici Davranışları” başlıklarında dersler verdi. Abdula, pek çok dergiye yazılarıyla konuk oldu ve TV programlarında yer aldı.
Dünyaca ünlü Daily Telegraph gazetesi Abdula’nın sıra dışı ve başarılı çalışmalarını haber sayfalarına taşıdı. Abdula, aynı zamanda milyonlarca ziyaretçisi olan www.makturk.com kültür sitesinin kurucusu.
Akan Abdula, FutureBright ve Davranış Enstitüsü kurucusu. Enstitü, markaların beklenti ve ihtiyacına yönelik, tüketici davranışını değiştirecek pazarlama çözümleri üretiyor. Tüketici davranışları ve beyindeki satın alma dürtüleri üzerine yaptığı çalışmalar sayesinde Abdula, reklam ve pazarlama dünyasında sıra dışı bir yere sahip. Balkan dillerinin yanı sıra çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.
Konuşma Konuları
Karar Verme ve Verdirme Metodolojileri
- İçgörü: İçgörü ve Teknolojiler, Tüketici İçgörüsü, Kendi sesiyle konuşan insanlar: İçgörü Okumak
- Beyin nasıl karar verir? Özgür İrademiz mi?
- Tanımlayamazsan, Durduramazsın
- Basit Fikirlere İhtiyacımız var
Tutumlar ve Davranışlar
- Davranışsal Ekonomi
- Algoritmalar şirket kültürlerini nasıl etkileyecek?
- Akıllı Alışveriş
- Slow Marketing
- Yeni Nesil ve Duygular
Akan Abdula ayrıca şu başlıklar altında ilgi çeken çalışmalar yapmaktadır:
- Pazarlamada İleri Görüş (ATÖLYE ÇALIŞMASI)
- Balkanlar ve Makedonya kültür, tarih, gezi, yemek vb