Murat Yalçıntaş
Murat Yalçıntaş uzun yıllardır içinde olduğu hem iş hem de siyaset dünyasının önemli isimlerinden. İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Yalçıntaş bu görevinin dışında iş yaşamı boyunca birçok kurum ve kuruluşta çeşitli görevlerde bulundu. Yalçıntaş halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi’nde doktora ve master seviyesinde dersler veriyor. “Dünden Yarına Bugünün Sözleri”, “Bende Kalmasın” ve “Zor Zamanda Geleceği Kurmak” olmak üzere üç kitabı bulunan Yalçıntaş’ın birçok makalesi, ulusal/uluslararası hakemli dergilerde yayımlandı. Küresel gıda krizi, Türkiye’de özel sektör, Türkiye’nin Akdeniz’de yeni rolü, Avrupa Birliği – Türkiye İlişkileri, “Ekonomik Krizler ve Çıkış Yolları” gibi konularda ulusal ve uluslararası arenada birçok konferansta konuşmacı olarak yer aldı.
Tecrübeleri sayesinde uluslararası perspektife sahip olan Yalçıntaş uluslararası kurumların ve ticaretin işleyişi, ülkelerin kendilerine has özellikleri, sundukları fırsat ve tehditler gibi konularda çalışmalar yaptı.
Yalçıntaş çok sayıda ödüle layık görüldü. Bunlar arasında 2012’de Belçika/Kral II. Leopold Yüksek Liyakat Madalyası, 2010’da Fransa/Legion d`Honneur Onur Nişanı ve İtalya/Devlet Nişanı Commendatore, 2009’da Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Akademisi/Fahri Profesörlük ve İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi Yılın Ekonomisti Ödülü, 2008’de İstanbul İhracatçılar Birliği İhracat Hizmet Onur Ödülü, TRUE Avrupa Dergisi Onur Plaketi ve İstanbul Valiliği Onur Ödülü, 2006’da Platin Ekonomi Dergisi Sosyal Sorumluluk Ödülü, GAP Gazetecileri Birliği Yılın Oda Başkanı Ödülü ve Siyaset Dergisi Yılın Oda Başkanı Ödülü yer alıyor.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı, Boğazici University Reunion Association (BURA) ve Saint Joseph Fransız Lisesi Mezunlar Derneği üyesi olan Yalçıntaş aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de aktif. Spor, hayatında önemli bir yer tutuyor. “Spor hayatımda birçok olumlu değişikliklere yol açtı” diyen Yalçıntaş 2007 – 2010 yılları arasında Türkiye Wushu Federasyonu As Başkanlığı da yaptı. Yalçıntaş katıldığı etkinliklerde iş yaşamı ile sporu birlikte nasıl uyumlu halde sürdürdüğünü de anlatıyor. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça dillerini bilen Yalçıntaş, Stratejik Yönetim dersleri veriyor.
1984’te İstanbul’da bulunan Saint-Joseph Fransız Lisesi’nden mezun olan Murat Yalçıntaş 1988’de Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği, 1990’da Boston & Vrije Üniversitelerinde İşletme MBA programlarını tamamladı. Üniversiteden mezun olur olmaz, 1989 – 1990 yılları arasında Brüksel’de Avrupa Birliği / Uzman Araştırmacı görevini üstlenen Yalçıntaş ertesi yıl İslam Kalkınma Bankası’nda Proje Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 2007’de İstanbul Üniversitesi’nde Ürün Yönetimi alanında doktora yaptı. Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi olan Yalçıntaş İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi. 2009 – 2013 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yalçıntaş 2013’ten bu yana TÜBİTAK Girişimcilik Programı Danışma Kurulu Üyesi.
Stratejik Yönetim
- KOBİ stratejileri;geleceğe nasıl yürür ve sürdürülebilir olur?
Yönetim ve Strateji
- Kurumların uzun vadeli var olmaları, şirketlerin birbirleri ile sürdürülebilir bir rekabet içinde olmaları için yöneticilerin alacağı kararlar
- Hangi yönetim stratejilerini nasıl oluşturmalılar?
- Oluşturdukları stratejileri nasıl uygulamalı ve denetlemeliler?
Oyun Teorisi
- Birden fazla karar vericinin bulunduğu ve kararların birbirlerini etkilediği durumlarda, nasıl karar alınması gerekir?
- Gündelik ve iş hayatında devamlı karşımıza çıkan ve insanların, diğer muhataplarının davranışlarını hesaba katarak aldıkları kararları nasıl rasyonelleştireceğinin cevabı.
Kurumsal ve Sosyal Kimlik Arasında bir Lider Olmak
- Bir iş adamı, akademisyen ve yönetici olmak
- Çok çalışmak, çok üretmek ama sosyal olabilmek
Gençlerle Sohbetler, Eğitim ve Sistemler
- Meslek, kariyer ve iş dünyası etrafında gençler nasıl şekillenir
- Eğitim alanında yatırımların önemi ve geleceği