Skip to content

Keynote

[vc_row css=”.vc_custom_1585140294563{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Profesyonel konuşmacılarımız haklı şöhretleriyle dünyanın her köşesinden talep görüyor. Geniş kitleleri harekete geçirecek konuşma performanslarına bu adresten ulaşabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1585169686613{margin-top: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Keynote Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



İlber Ortaylı
Prof. Dr.

Türk Tarih Profesörü, Yazar, Akademisyen

Osmanlı İmparatorluğu

Osmanlı Hanedanı

İstanbul

Tarihten Dersler

Biyografi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, tarihi sevdiren adam olarak biliniyor. Açıklayan, soran, sorgulayan bakış açısı, bazen biraz sivri dili ve doyum olmaz anekdotlarıyla toplantı, seminer ve konferanslarda farklı hedef kitleleri kucaklıyor.

İlber Ortaylı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin tarih bölümünü bitirdi. Halil İnalcık, Mümtaz Soysal, Seha Meray gibi önemli isimlerin öğrencisi oldu. Viyana Üniversitesi Slavistik ve Orientalistik Bölümü’nde eğitim gördü. Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi’nde Halil İnalcık ile yaptı.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 1974 yılında doktor oldu. 1979 senesinde de “Osmanlı İmparatorluğunda Alman Nüfuzu” çalışmasıyla doçentliğini aldı. 1982-1989 yılları arasında Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı. 1989’da Türkiye’ye dönerek profesör oldu.

Tarihe farklı bir bakış

Tarihe ve tarihteki olaylara farklı bir perspektiften bakmanın yanı sıra tarihten alınacak derslerle günümüzü değerlendiren ve öngörüleriyle düşündüren Ortaylı, sadece tarihi değil bugünü ve geleceği de konuşuyor. Son kitabı ‘Bir Ömür Nasıl Yaşanır’da insanların hayatlarını en iyi nasıl değerlendirebileceğine dair görüşlerini aktarıyor.

“Yaşadıkları insanın yüzüne yansır” diyen Ortaylı, “Bir insan dingin yaşadıysa, iş yaptıysa, kötülükten kaçındıysa onun verdiği huzurla yüzü bir şekil alır. İnsanın yüzünü bir kitap gibi okuyabilirsiniz. İfadeniz bomboşsa hiçbir şey yaşamadığınız fark edilir. Bundan kurtulmak mümkündür; yaşayın, monotonluktan uzaklaşın, gezin, görün, keşfedin, başkalarıyla ilgilenin, okuyun, sevin. Bunları dolu dolu yapın ki izleri yüzünüze yansısın. Yüzünüz ifadesiz kalmasın.” Diyor.

Bitmeyen öğrenme tutkusu

Türk Tarih Kurumu ‘Şeref Üyeleri’ arasında yer alan İlber Ortaylı, ileri seviyede Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Rusça; orta seviyede Kırım Tatarca, Slovakça, Romence, Sırpça, Hırvatça, Boşnakça, Arapça, Farsça, Latince, İbranice, Antik Yunanca ve Yunanca biliyor.

Osmanlı ve Rus tarihi ile ilgili makaleleri yerli ve yabancı dergilerde yayınlanan İlber Ortaylı’nın kitaplarının bazıları yabancı dillere çevrildi. 2005 – 2012 yılları arasında Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı olarak çalışan İlber Ortaylı, halen Galatasaray Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde Türk Hukuk Tarihi dersi vermektedir.

İlber Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etüdleri Komitesi Başkan yardımcısı ve Avrupa İran Tetkikleri Cemiyeti üyesidir.

İlber Ortaylı’nın ayrıca çocukluğundan beri büyük bir tutku ve özenle biriktirdiği minyatür otomobillerden oluşan büyük bir koleksiyonu bulunuyor.

Konuşma Konuları

  • Doğu ve Batı toplumların tarih içinde değişimi gelişimi
  • Osmanlı’dan günümüze şehircilik
  • Dünden bugüne İstanbul
  • Geçmişi bilmek, geleceğini anlamak

Cem
Mansur

Müzisyen, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Kurucu Şefi

Liderlik

Zaman Yönetimi

Problem Çözme

Motivasyon

Takım Ruhu

Klasik Müzik

Biyografi

Cem Mansur, dünya çapında tanınmış müzik insanı, başarılı orkestra şefi, klasik müzik üstadı. Mansur müziğin yaşamın süsü olarak algılanması fikrine karşı çıkıyor. Klasik müzik eğitimi alan kişinin hayat algısının tamamen değişeceğine yürekten inanıyor. Bir arada müzik yapmanın müthiş bir takım çalışması olduğunu ve demokrasinin en iyi örneğini oluşturduğunu düşünüyor: “Müzik barıştan ve demokrasiden yana mucizevi bir yol. Bir orkestrada çalmak insanın düşünce yapısını etkiler. Tarih ve coğrafyayı öğrenirsiniz. Bir arada müzik yapmak insana gerçek bir demokraside yaşamayı öğretir. Aynı zamanda ötekini dışlamama ve bağ kurabilme kültürünü de aktarır.”

Lider olunur mu lider doğulur mu?

Mansur’a göre orkestra şefi iyi bir lider olmayı gerektirir, şef iyi bir liderdir; “Orkestra ile şef arasındaki ilişki, zamanı iyi kullanmak ve potansiyeli iyi değerlendirme kaygısının olduğu her yerde özellikle yöneten ve yönetilenin bulunduğu disiplinlerde var.”

Mansur, liderlik konusundaki görüşlerini şöyle aktarıyor: “Lider olmayı hak eden kişi, onu hak etmek için yönetimdeki insan grubunun potansiyelini iyi tanıyan ve onu motive edebilen kişidir. Bu bazen teknik bilgi, bazen de şevk verebilmek ve coşturabilmekle ilgili olabiliyor. Aslında bu ikisini bir arada en iyi şekilde birleştiren kişi iyi bir orkestra şefi olabiliyor zaten. ‘Lider doğulur’ ya da ‘lider yetiştirilir’ gibi kesin bir ayrıma gitmek çok zor. Her ikisi de mümkün. Şartlar da insanı lider haline getirebilir. Hayatta karşılaştıkları, yapması gerekenler, insanda kendisinin bile bilmediği bir liderlik vasfını ön plana çıkarabilir.”

Uluslararası başarılar

Mansur, müzik eğitimini Londra City Üniversitesi, Ricordi Şeflik Ödülünü aldığı Guildhall School of Music and Drama ve Los Angeles Filarmoni Enstitüsü’nde aldı. 1981-89 arası İstanbul Devlet Operası şefliğini yaptı. Hollanda, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Macaristan, Almanya, İsveç, İspanya, Meksika, İsrail, Finlandiya ve Rusya’da orkestra ve opera kuruluşlarıyla konuk şef olarak çalışmalarını sürdüren sanatçı, 1989-97 arasında Oxford Şehir Orkestrası Birinci Şefliği’ni yaptı. 1998’de Akbank Oda Orkestrası Daimi Şefliği’ne getirildi. Mansur, İngiltere’nin en eski ikinci korosu Ipswich Choral Society’nin fahri başkanı ve Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası kurucu şefidir.

Konuşma Konuları

  • Liderlik / Liderlik ve Otokrasi Dengesi
  • Yönetim
  • Motivasyon
  • Problem Çözme
  • Takım Ruhu

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]