Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Celal
Seçkin

Yönetim Danışmanı, EFQM Eğitmeni, EFQM Değerlendiricisi

Biyografi

Celal Seçkin, Türkiye’de “Kurumsal Mükemmellik” denince akla ilk gelen isimlerden biri. Kurumsal mükemmellik alanında uzun yıllar boyunca edindiği bilgi ve deneyimini kurumlarla paylaşan Celal Seçkin, bugün, “kurumsal mükemmellik” alanında en çok aranan konuşmacılardan. Seçkin; değişim yönetimi, liderlik, yenileşim/inovasyon, kurumsal özdeğerlendirme gibi kurumsal mükemmellik anlayışı kapsamında ihtiyaç duyulan birçok konuda profesyonel kitlelere özel konuşmalar gerçekleştiriyor.

EFQM Mükemmellik Danışmanı

Türkiye’de 1992’den itibaren “Ulusal Kalite Ödülü” sürecinin oluşturulmasına katkıları olan Seçkin, Avrupa Kalite Ödülü sürecinde de 1997’den itibaren değerlendirici ve baş değerlendirici olarak rol aldı. Ekim 2000 – Aralık 2004 tarihleri arasında EFQM Brüksel’de Avrupa Kalite Ödülü Yöneticisi olarak çalışan Seçkin, EFQM Mükemmellik Aşamaları değerlendirme sürecini tasarlayan ekipte ve sürecin uygulamalarında yer aldı, EFQM Mükemmellik Modeli’nin güncellenmesi çalışmalarına katıldı.

Öz değerlendirme ve Çalıştaylar

Seçkin, yurt içi ve yurt dışında kamu sektörü ve özel sektörden çok sayıda kuruluşa kurumsal mükemmellik, EFQM Modeli, kurumsal öz değerlendirme uygulamaları ve ulusal/uluslararası ödül süreçlerine hazırlanmalarına yönelik eğitimler verdi. Çok farklı özelliklerdeki kurumlarda uygulamalarda yer aldı, kurumsal mükemmellik değerlendirmeleri yaptı. Birçok uluslararası, ulusal kongre ve sempozyumda organizasyon komitesi üyesi, oturum başkanı, çalıştay yöneticisi, konuşmacı ve katılımcı olarak yer aldı.

Kurumsal eğitimler

Halen, EFQM’in değerlendirici eğitimlerini tasarlayan ekipte yer alan Seçkin, birçok ülkede eğitim veriyor, EFQM adına eğitmen akredite ediyor ve değerlendirici yetiştiriyor. Kurumsal mükemmellik anlayışının insanlığın daha iyi bir geleceğe kavuşmasında önemli katkıları olacağına inanan Seçkin, çalışmalarını yurt içi ve yurt dışında danışman, eğitmen ve değerlendirici olarak sürdürüyor.

Seçkin, ODTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden mezun oldu.  PTT ARLA (TELETAŞ) ve Siemens A. Ş.’de elektronik haberleşme sistemleri üretiminde 17 yıl mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Ulusal Kalite Ödülü Sekreteri ve KalDer İcra Kurulu Üyesi olarak görev alan Seçkin, Ulusal Kalite Hareketi’ni geliştiren ve uygulayan ekipte yer aldı. Çeşitli üniversitelerin sertifika programlarında eğitmen olarak yer aldı. Seçkin Danışmanlık ve Eğitim Ltd. Şti.’ni kurdu. Seçkin, her yıl EFQM Mükemmellik Ödülü sürecinde Değerlendirme Ekibi Lideri olarak görev yapıyor.

Konuşma Konuları

Kurumsal Mükemmellikte Başarı(sızlık) Öyküleri


  • İyi yönetilen kurumların özellikleri nelerdir? Kurumsal mükemmelliğe giden yolda kurumlar hangi engeller ve kolaylaştırıcı unsurlarla karşılaşırlar?
  • Kurumsal mükemmellikte sürdürülebilirlik, liderlik ve değişime uyum.
  • Kurumsal mükemmellik örneklerine ilişkin deneyim paylaşımı.
  • Kurumsal Ayna: Özdeğerlendirme; ama nasıl?

Neden özdeğerlendirme? Özdeğerlendirmede objektiflik, tarafsızlık ve açıklık nasıl sağlanabilir? Özdeğerlendirme sonunda belirlenen güçlü yönler ve iyileştirme fırsatları nelerdir? Özdeğerlendirme sonuçları nasıl kullanılır? İyileştirme sürecinin tasarımındaki temel unsurlar nelerdir?

Kurumların Dönüşümünde Temel İtici Güç: Liderlik


Kurumların yönetiminde, değişim süreçlerinde ve başarılı olmalarında liderliğin rolü nedir? Kurum kültürü, değerler ve etik anlayışla liderlik arasındaki ilişkiler nasıl değerlendirilir? Başarılı liderlik profilinin temel özellikleri nelerdir? Liderlikte ilişki yönetimi ve kurumun paydaşlarının beklentileri nasıl karşılanır?

Kaçınılmaz Yol Ayrımlarında Nasıl Hareket Etmeli: Değişim Yönetimi


  • Değimin ihtiyacının hissedilmesi ve değişimin gereği. Değişime direnç ve uyum.
  • Değişim sürecinde liderlerin ve liderliğin rolü. Kurum kültürü, değerler ve değişim.
  • Değişim sürecinin yönetimi. Değişim yönetiminde paydaşların rolü.

Böyle Gelmiş Böyle Gitmemeli: Yenileşim ya da İnovasyon


Neden inovasyon? İhtiyaç mı? Lüks mü? Gereklilik mi? Moda mı? Hobi mi? Fark yaratmak mı? Nasıl? Kurum kültürü ve yönetim anlayışı ile ilişkisi. Yenileşimde başarısızlık örnekleri… Engeller, kolaylaştırıcılar. Yenileşimde sürdürülebilirlik.

Birlikte Çalışalım, Arayalım, Anlayalım, Çözelim: Moderasyon, Çalıştay, Arama Konferansı Yönetimi ve Kurgusu


Kurumsal performansı iyileştirmek, daha iyi ve etkin bir yönetim anlayışına doğru yol almak üzere çeşitli konulara odaklanan çalıştaylar?

  • Stratejik planlama.
  • Süreç yönetimi.
  • Çalışanların memnuniyeti.
  • Müşteri memnuniyeti.
  • Toplumsal sorumluluk.
  • Değişim yönetimi.
  • Sürdürülebilirlik.
  • Etik, kurum kültürü, değerler vb.

Güler
Aras

Akademisyen, Finans ve Muhasebe Profesörü Finans, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi (CFGS) Kurucu Direktörü

Biyografi

Prof. Dr. Güler Aras, akademik çalışmaları, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği konuşmalarla dikkat çeken bir akademisyen. Sürdürülebilirlik, finans, bankacılık, sermaye piyasası, kurumsal yatırımcılar, stratejik sektör çalışmaları, kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal yönetim alanlarında uzmanlaşan Aras’ın, 11’ i uluslararası olmak üzere 20 kitabı, 200’den fazla makalesi bulunuyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Finans Ana Bilim Dalında öğretim üyesi ve “Finans, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Araştırma ve Uygulama Merkezi” Direktörü görevini sürdüren Aras, 2013 yılına kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak çalışmıştır. DeMontfort Üniversitesi’nde (İngiltere) misafir öğretim üyeliği yapan Aras, uluslararası araştırma projeleri yürütüyor.

Aras’ın konuşma konularından biri, bugün pek çok kurumun sıklıkla kullandığı “sürdürülebilirlik” kavramı. Aras, bu popüler kavrama farklı bir bakış açısı getiriyor. İşletmelerin sürdürülebilir performansa ulaşma sürecini, sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini gerçekleştirmelerinin önemini, bunun sürdürülebilir firma performansına katkısını dinleyicilerle paylaşıyor. Kısaca, her işletmenin temel hedefi olan “sürdürülebilir bir firma yaratabilmenin” ipuçlarını veriyor. Aras’ın ilgi gören konuşma başlıklarından birini de “Basel” oluşturuyor. Basel bankacılık düzenlemelerinin firmaların kredilendirme sürecinde ne tür değişiklikler getireceğini ve firmaların bu sürece ne şekilde hazırlanması gerektiğini anlattığı toplantılar, küçük ve orta ölçekli şirketlerden uluslararası kuruluşlara kadar farklı ölçekteki pek çok firmaya yol gösteriyor.

Kriz yönetimi, Aras’ın uzmanlık alanı. Krizlerde finansal yönetimi, firmaları başarısızlıktan kurtaran ve sürdürülebilir bir performansa ulaşmalarını sağlayan önemli unsurlardan biri olarak tanımlayan Aras bu alanla ilgili yaptığı konuşmalarında, firmaların kriz ortamında faaliyetlerini nasıl yöneteceklerini, finansal ve finansal olmayan önlemleri ve uygulamaları aktarıyor.

Aras, Georgetown University McDonough School Business Center for Financial Market and Policy’de misafir öğretim üyeliği görevini üstlendi. On tanesi uluslararası olmak üzere çok sayıda akademik derginin yayın kurulunda görev alıyor, uluslararası ve ulusal konferansların sürekli bilim kurulu üyeliğini gerçekleştiriyor. Uluslararası Finansal Yönetim Enstitüsü -IMA Turkish Chapter– kurucu üyeliği ve başkanlık görevini yürütmüş olan Aras, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışma komisyonu üyelikleri ile birlikte Türkiye Şeffaflık Derneği’nin de kurucu üyeliğini yürütüyor.

Konuşma Konuları

  • Sürdürülebilir İşletme Performansı
  • Kurumsal Sosyal Sorumluluk
  • Basel ve Risk Yönetimi
  • Kriz Yönetimi: Hazırlan, Tanımla, Analiz Et, Çözümle
  • Ekonomi

Haluk
Gürgen

Akademisyen

İletişim Yönetimi

Algı Yönetimi

İtibar Yönetimi

Biyografi

Prof. Dr. Haluk Gürgen, yıllardır çok sayıda özel ve kamu kuruluşu için başarılı iletişim kampanyaları kurguluyor.  Prof. Gürgen, çağdaş pazarlamanın niteliklerini şu sözlerle anlatıyor: “Hayatın yaşanma hızı, toplumsal değişimi tetikleyen dinamiklerin başında geliyor. Her geçen gün ihtiyaçlarımızı daha hızlı bir şekilde belirlemek, karşılamak, tüketmek ve yeni ihtiyaçları keşfederek, tüketerek hayatın döngüsü içinde var olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle pazarlamada başarılı olmanın yolu, baş döndürücü hıza ayak uydurabilen markaların yaratılmasından geçiyor. Bu da güçlü markalar yaratmak demek. Kurumsal marka, kurumsal iletişim ve itibarın doğru bir şekilde yönetilmesi sonucunda yaratılır. Güçlü ürün markalarının yaratılmasında ve geliştirilmesinde ise ait oldukları kurumsal markaların gücünden beslenmesinin gerekliliği önemli oluyor.”

Prof. Dr. Haluk Gürgen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı. Gürgen bugüne kadar Çevre Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Vakıfbank, Mesa, Coşkunöz Holding ve Erciyas Biracılık adına iletişim projeleri çalışmalarında bulundu. Gürgen çok uluslu kurumlara, yerli kuruluşlara, bankalara eğitimler veriyor. Gürgen, Yüksek Öğretim Kurumu “Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Komisyonu” kurucu üyesi olarak görev yapıyor.

Konuşma Konuları

  • Kurumsal İletişim
  • Kriz İletişimi
  • İtibar Yönetimi
  • Kişilerarası İletişim
  • Varolmak ve İletişim
  • Paylaşmak, Sorumluluk ve İletişim

Videolar

Olcay
Silahlı

Sosyal Girişimci, Fazla Gıda CEO’su, Whole Surplus CEO’su

Biyografi

İndeks Konuşmacı Ajansı Üyesi Olcay Silahlı, bir sosyal teknoloji girişimi olan Fazla Gıda’nın kurucu ortaklarından ve aynı zamanda bu yapının CEO’su. Henüz 28 yaşındayken bu platformun kurulmasına öncülük eden genç girişimci aynı zamanda Whole Surplus’ın da kurucularından biri ve CEO’su.

Whole Surplus markasıyla Almanya’ya açılan Fazla Gıda girişimi, Techstars Berlin hızlandırma programından 120 bin Euro tutarında bir yatırım almayı başardı. Ayrıca Accelerate 2030 programına seçilen tek Türk proje oldu. Sosyal teknoloji girişimi olarak The Good Kitchen programına da kabul edilen Fazla Gıda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedeflerinden “Açlığa Son” ve “İklim Eylemi” konularında çalışıyor.

72 ton gıda atığı kurtarıldı

Kısa bir süre içinde 72 ton gıda atığını önleyen Fazla Gıda, sunduğu kurumsal çözüm kapsamında iş ortaklarına sosyal etki yaratan projeler hazırlıyor. Bu sayede raf ömrü dolmak üzere olan gıdalar israf edilmiyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. İhtiyaç sahipleri ile kurumlar arasında sanal bir köprü gibi çalışan bu yapı, sosyal etki odaklı iş yapış biçimlerini perakende ve gıda sektöründe bir norm haline getirmekte kararlı. Fazla Gıda platformunda kalite ve muhasebe raporlamaları, platform üzerinden süreç ve dokümantasyon takibi, sosyal metrik raporlama, veri analizi ve saha danışmanlığı hizmetleri sunuluyor. Böylelikle yapı, gerçekleştirilen bağışları ve toplam atık gıda ile mücadeleyi, ölçülebilir bir olgu hale getiriyor.

Paydaşlar elini taşın altına koyarsa sorunlar çözülür

Fazla Gıda CEO’su Silahlı “Doğru mekanizmalar ve koordinasyonla, gıda atığı gibi tarladan tabağa her aşamada herkesin ürettiği küresel bir sorun karşısında bile etkili çözümler üretmek mümkün. Fazla Gıda’nın sağladığı teknolojik alt yapı sayesinde büyük, küçük tüm perakendeciler ve gıda üreticileri gıda bankalarına sistematik ve sürdürülebilir şekilde gıda bağışında bulunabilirler. Üstelik artık bu hizmetimizi gıda tedarik zincirinin her aşamasında gıda atığı üreten her ölçekte işletme için ücretsiz sağlıyoruz. Bu mücadele hepimizi ilgilendiren bir sorun. Gıda israfını çözmek için tüm paydaşların bir araya gelmesi, emek ve kaynak harcamayı göze alması, gıda bankacılığı ya da geri dönüşüm inisiyatiflerini desteklemesi ve sorumluluk alması gerekiyor” diyor.

Olcay Silahlı kimdir?

1988’de Çorlu – Tekirdağ’da dünyaya gelen Olcay Silahlı 2001’de girdiği Kuleli Askeri Lisesi’nin ardından 2005’te Kara Harp Okulu’na devam etti. Silahlı, okul üçüncüsü olduğu Harbiye’den ayrılarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliğine devam etti. Bu okulu ise üç yılda bitirerek 2011’de iş hayatına atıldı. Deloitte Consulting’te İş Analisti, Unilever’de Marka Yöneticisi ve Akbank’ta Think Tank Koordinatörü gibi pozisyonlarda çalışan Olcay Silahlı, 2017’de, ortağı Arda Eren ile beraber, web tabanlı bir B2B atık yönetim platformu olan Fazla Gıda’yı kurdu.

Konuşma Konuları

  • Atık gıda yönetimi
  • Açlık ve yoksullukla mücadele
  • Sosyal teknoloji girişimi nasıl kurulur?
  • Sosyal girişimcilere öneriler

Videolar

Barış
Soydan

Gazeteci, Ekonomi Yazarı

Küresel ekonomi

Yerel ekonomi

Merkez Bankaları

Jeopolitik ve jeostratejik mega trendler

Biyografi

Barış Soydan, yerel ve küresel ekonomideki gelişmeleri öğrenmek isteyenlerin yakından takip ettiği uzun yıllardır ekonomi gazeteciliği yapan bir isim. Soydan, neden sonuç ilişkisi üzerine kurduğu, tarafız güncel ve uluslararası kabul görmüş analiz kurumların verileri üzerinde ekonomi yorumları yapıyor.

Soydan kolay anlaşılır üslubuyla küresel ve yerel ekonomideki gelişmeleri yorumlarken okura ve izleyene gelişmelerin perde arkasını vermekle kalmıyor “Aslında ne oldu?” sorusuna yanıt veriyor. Sıcak kulis bilgilerini aktarırken yaşanan gelişmelerin piyasalara nasıl yansıyacağını somut örneklerle açıklıyor. Hepimizin gelişmeleri takip ederken en çok merak ettiği “Bundan sonra ne olur?” sorusuna, neden sonuç ilişkisi kurarak yanıt veriyor.

Ekonomi İklimi

Soydan’ın konulara analitik yaklaşımı dinleyicileri bir ufuk turuna çıkarıyor. Bu turun sonunda yerel ve küresel ekonomi ikliminde esen rüzgarların yönünü, gelişmelerin nasıl ortaya çıktığını ve sonuçlarının ne olabileceğini güvenilir kaynakların verileriyle öğreniyorsunuz.

Mega Trendler

Jeopolitik ve jeostratejik mega trendler, Barış Soydan’ın üslubuyla anlaşılır hale geliyor. Yapay zeka teknolojilerindeki gelişmelerin ekonomiye etkisinden ABD, Çin ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin ülke ekonomilerine ve sektörlere yansımaları ilgi çeken konuşma başlıkları arasında. Merkez Bankaları, alınan kararların sektörlere etkileri de Barış Soydan’dan talep edilen konular arasında yer alıyor.

Barış Soydan youtube kanalında hafta içi her akşam ekonomi ve piyasalarda son 24 saati yorumluyor. Videoları ekonominin nabzını tutmak, pozisyon almak isteyen çok geniş kitlelere ulaşıyor.  

 Para dergisinde yazı işleri müdürlüğü, Power ve Turkishtime dergilerinde genel yayın yönetmenliği yapan Soydan günlük gazete yazılarına da devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Soydan evrensel gazetecilik ilkelerini savunmayı amaçlayan Medya Etiği Platformu’nun kurucuları arasında yer alıyor.

Konuşma Konuları

Bir Bakışta Küresel Ekonomi ve Yerel Ekonomiye Etkileri

Çok Kutuplu Dünyada Değişen Ekonomik Dengeler

Türkiye Ekonomisinde Gelişmelerin Tercümesi

Ekonomik Kararların Piyasalara Etkisi. Gelişmelerin Neden Sonuç İlişkisi

Jeopolitik ve Jeostratejik Mega Trendlerin Ekonomiye Etkisi

Güncel Mikro Trendler ve Ekonomiye Etkileri

Perde arkası – Kulis Bilgileri

 Yatırım Platformları ve Araçları Hakkında Merak Edilenler

Ongun
Tan

İnovasyon Danışmanı, Makers Türkiye Kurucusu

Biyografi

Ongun Tan, fizik mühendisliği eğitimi sonrasında kariyerine yazılım geliştirme yaparak başladı. Türkiye’de ve dünyada birçok şirkete teknoloji ve strateji danışmanlığı verdi. 2012’de Londra’dan döndükten sonra, Turkcell’de stratejik pazarlama bölümünde çalıştı ve Internet of Things (IoT) ekibinin yöneticiliğini yaptı.

Strateji danışmanlığı, inovasyon servisleri

2014’ten beri, kendi girişimi olan Türkiye’nin ilk inovasyon inisiyatifi Makers Türkiye ile danışman, profesyonel konuşmacı ve moderatör olarak hizmet verdiği kurumlara, farklı strateji danışmanlığı, inovasyon servisleri ve etki yaratan öğrenme kurguları kurguları sağlıyor. Makers Türkiye danışmanlık ve öğrenme kurguları hizmetlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Dijital dönüşüm, Geleceğin Çalışanı

Dijital dönüşümü hızlandırmak, lanse etmek, çalışanlarını inovatif metotlarla hızlandırmak ve geleceğe hazırlamak isteyen kurumlara ufuk açan konuşmalar yapan Ongun Tan, yeni dünyaya adapte olabilmek için girişimci gibi düşünmenin önemine vurgu yapıyor. Esnek, çevik, çıktı odaklı bir işgücü  için zihniyet – araç değişiminin ve dönüşümünün bugünden başlayarak nasıl yapılabileceğini aktarıyor.

Moderasyon,  workshop

Ongun Tan ayrıca, yönetim toplantıları, yıllık toplantılar, terfi ve yeni işe giriş etkinliklerinde etkin bir başlangıç için moderatörlük yapıyor, workshop’lar düzenliyor. Sunduğu hızlı reçeteler ve yaratıcı fikirlerle kurumların hedefledikleri noktaya ulaşmasına rehberlik eden Tan, HR teknolojisi konusunda yenilikçi projeler yürütüyor.

2014 yılında American Turkish Society, Young Society Leaders arasına seçilen Ongun Tan, Amerika Büyükelçiliği’nin resmi teknoloji mentoru olarak da görev yaptı. Teknoloji ve pazarlama konusunda 20 yıla yakın deneyime sahip Tan, onlarca zirve ve etkinlikte yaptığı konuşma ve workshoplarla inovasyon ve girişimcilik kültürünün gerçek çıktıya dönüşmesi adına kurumlara yüksek etki ve memnuniyet sağlayan servisler sunuyor.

Konuşma Konuları

  • Çevik İşgücünü Tasarlamak
  • Tasarım Odaklı Zihniyet Dönüşümü
  • Dijital Dönüşüm ve Girişimci Gibi Düşünmek
  • “Future Ready” Çalışma ve Çalışan; İnovasyon Metodolojisi

Dr. Ceyhun
Emre Doğru

Danışman, Akademisyen, Konuşmacı ve Yazar

Strateji kurma ve karar verme

Kamu – paydaş ilişkileri

Uluslararası müzakere ve kriz yönetimi

Politik

Ekonomik ve jeostratejik risk analizi

Eleştirel düşünme

Biyografi

Dr. Ceyhun Emre Doğru strateji ve kurumsal ilişkiler alanında danışman ve akademisyen olarak çalışıyor. Radarında Türkiye coğrafyası bulunan uluslararası kurumlara politik ve ekonomik risk analizi, kamu ve paydaş ilişkileri yönetimi, stratejik karar verme, savunuculuk ve stratejik iletişim konularında danışmanlık veriyor.

Stratejik Danışmanlık

Dr. Doğru karar vericilerin karmaşık sorunlar üzerine düşüncelerini berraklaştırmak için çalışıyor; yüksek belirsizlik içeren durumlarda sorumlu oldukları kurum ve toplumu ilgilendiren kritik kararlar almalarında stratejik düşünmelerini kolaylaştırarak  katma değer sağlıyor.

Kurumsal Danışmanlık

Uluslararası şirketlere özellikle ulusal – yerel otorite ve paydaşlarla  kurumsal ilişkiler danışmanlığı veren Doğru’nun çalışma alanlarından biri süreç analizi, mevzuat değişiklikleri ve olası etkileri, kamu ile ilişkiler stratejileri geliştirmek, dış iletişim süreçlerini koordine etmek, kamu kurumları ile ilişki geliştirmek ve politika önerilerini savunmak üzerine yoğunlaşıyor.

Sivil Toplum Çalışmaları

Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Genel Sekreterliği görevini yürütmekte olan Doğru, Türkiye Etik ve İtibar Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği üyesi olarak yolsuzlukla mücadele ve iyi yönetişim alanlarında aktif görev yapıyor. Doğru, ayrıca Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu üyesi.

Akademi

Dr. Doğru, Boğaziçi Üniversitesi’nde Eleştirel Düşünme & Stratejik Karar Verme, Uluslararası Müzakere ve Piyasa Dışı Strateji: İş Dünyası, Devlet ve Toplum konularında dersler veriyor.

Kariyerine uluslararası politika analisti olarak başlayan Doğru, Birleşmiş Milletler ve NATO’da görev yaptı. TÜSİAD’ın Washington temsilciliği (2012) görevinde bulunan Doğru takiben çalışma hayatına danışman olarak devam etti.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Université Libre de Bruxelles’de tamamlayan Doğru, yüksek lisansını European Institute, doktora derecesini ise Koç Üniversitesi’nden aldı.

Palgrave, FastCompany ve Dünya Gazetesi gibi çeşitli mecralarda makaleleri yayınlanan Dr. Ceyhun Emre Doğru, Harvard Business Review Türkiye işbirliği ile “İşin İçyüzü” isimli programı üreterek küresel düzeyde iş dünyasını ilgilendiren olayları ve fikirleri inceliyor; karar vericiler için stratejik dersler paylaşıyor.

Doğru, konuşmalarını İngilizce ve Fransızca dilinde yapabiliyor

Konuşma Konuları

  • Eleştirel Düşünce ve Stratejik Karar Verme
  • Kurumsal Strateji ve Yönetimi
  • Kurum Kamu Stratejik İlişkileri, Paydaş Yönetimi
  • Politik, Ekonomik ve Jeostratejik Risk Analizi
  • Uyuşmazlık Çözümü, Müzakere ve Kriz Yönetimi

Videolar

Murat Yülek
Prof. Dr.

İktisatçı, Akademisyen

Biyografi

Murat Yülek, bir akademisyen, yönetici ve yazar, aynı zamanda çok yönlü bir ekonomist. Ufuk açıcı, vizyon geliştirici fikir yazılarıyla gündemin nabzını tutuyor.

Yülek, geniş spektrumda çalışma yürüten ekonomistlerden. Uluslararası finans, makroekonomi ve ekonomik kalkınma konularında önemli bir deneyime sahip olan Yülek, bugüne kadar IMF, İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası gibi kurumlarda 15’ten fazla ülkede farklı görevlerde bulundu. Finans ve finans dışı şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. Üniversitede İşletme Fakültesi Dekanlığı yapan Yülek, ABD’de Georgetown ve Yale Üniversitelerinde ders verdi. Yurt içi ve dışında kitapları ve makaleleri yayımlandı. Bu geniş yelpazede farklı konular üstünde çalıştı: sanayi, teknoloji ve finans politikaları, kamu alımı politikaları, uluslararası yatırımlar, makroekonomik dengeler. Yülek’in, uluslararası saygın bilimsel yayıncı Springer tarafından yayımlanan sanayi politikaları, ekonomik kalkınma ve ekonomik planlama konularında kitapları bulunuyor.

TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi ve UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Yülek, Boston, Yale ve Bilkent üniversitelerinde işletme ve iktisat yüksek lisansları ve yine Bilkent Üniversitesi’nde doktorasını yaptı.

Brüksel’de Avrupa Topluluğu Komisyonu’nda Avrupa yapısal fonları üzerine çalışmalar, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman ve koordinasyon başkanı olarak çeşitli iktisadi raporların hazırlık süreçlerini yürüttü. Washington’da Dünya Bankası için danışmanlık, Etibank’ta Pazarlama ve Satış Dairesi Başkanlığı yaptı. Suudi Arabistan’da Islamic Development Bank’ta iktisatçı ve proje uzmanı, Islamic Corporation for the Development of Private Sector bünyesinde Asya Endüstriyel Yatırımlar Operasyonları Grup Başkanı olarak görev aldı. International Monetary Fund (IMF), Afrika departmanında para, bankacılık, ödemeler dengesi, reel sektör, yapısal reformlar (yatırım ortamı, sektörel strateji) ve finansal programların hazırlanması ile müzakeresini yürüttü. Haliç Leasing Genel Müdürlüğü, TAIB Yatırım Bank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. THK Ünivesitesi’nde İşletme Fakültesi Dekanlığı ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulundu. Yülek, OSTİM Üniversitesi Rektörü.

Küresel Ekonomi Sempozyumu, Ekonomik İş birliği Teşkilatı, Dubai Ekonomik Konseyi, Enterprise Qatar, The Economist Round Table, Wirtschaftsrat gibi uluslararası kurum organizasyonlarında, Yale ve Duke Üniversiteleri’nde konuşmalar ve çalışmalar yaptı. İstanbul Finans Zirvesi’nin Danışma Kurulu Başkanlığı ve Saraybosna İş Forumu’nun Danışma Kurulu Üyeliği’ni yürüten Yülek, çeşitli uluslararası ve ulusal kurum, platform ve akademik dergilerin danışma kurullarında yer alıyor. Yülek, halen İstanbul Ticaret Üniversite’sinde ekonomi profesörü olarak dersler veriyor. Aynı zamanda uluslararası danışmanlık hizmetleri veren PGlobal Küresel Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri şirketinin ortağı ve Ostim Yatırım A.Ş.’nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi.

Konuşma Konuları

  • Türkiye ve Dünya Ekonomisi
  • Kalkınma
  • Sanayi, Bilim ve Teknoloji Politikaları
  • Yenilikçilik ve Girişimcilik
  • Firma Değeri Belirleme

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]