Skip to content

Uzmanlar

[vc_row css=”.vc_custom_1586197115242{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Dikey uzmanlıkta geliştirdikleri bilgilerini cömertçe paylaşan konuşmacılarımız, bilim-inovasyon-tıp-teknik-sanat ve çapraz birikimleriyle ihtisaslarını konuşturuyorlar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uzman Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Dr. Ceyhun
Emre Doğru

Danışman, Akademisyen, Konuşmacı ve Yazar

Strateji kurma ve karar verme

Kamu – paydaş ilişkileri

Uluslararası müzakere ve kriz yönetimi

Politik

Ekonomik ve jeostratejik risk analizi

Eleştirel düşünme

Biyografi

Dr. Ceyhun Emre Doğru strateji ve kurumsal ilişkiler alanında danışman ve akademisyen olarak çalışıyor. Radarında Türkiye coğrafyası bulunan uluslararası kurumlara politik ve ekonomik risk analizi, kamu ve paydaş ilişkileri yönetimi, stratejik karar verme, savunuculuk ve stratejik iletişim konularında danışmanlık veriyor.

Stratejik Danışmanlık

Dr. Doğru karar vericilerin karmaşık sorunlar üzerine düşüncelerini berraklaştırmak için çalışıyor; yüksek belirsizlik içeren durumlarda sorumlu oldukları kurum ve toplumu ilgilendiren kritik kararlar almalarında stratejik düşünmelerini kolaylaştırarak  katma değer sağlıyor.

Kurumsal Danışmanlık

Uluslararası şirketlere özellikle ulusal – yerel otorite ve paydaşlarla  kurumsal ilişkiler danışmanlığı veren Doğru’nun çalışma alanlarından biri süreç analizi, mevzuat değişiklikleri ve olası etkileri, kamu ile ilişkiler stratejileri geliştirmek, dış iletişim süreçlerini koordine etmek, kamu kurumları ile ilişki geliştirmek ve politika önerilerini savunmak üzerine yoğunlaşıyor.

Sivil Toplum Çalışmaları

Kurumsal İlişkiler Enstitüsü Genel Sekreterliği görevini yürütmekte olan Doğru, Türkiye Etik ve İtibar Derneği ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği üyesi olarak yolsuzlukla mücadele ve iyi yönetişim alanlarında aktif görev yapıyor. Doğru, ayrıca Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ve Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu üyesi.

Akademi

Dr. Doğru, Boğaziçi Üniversitesi’nde Eleştirel Düşünme & Stratejik Karar Verme, Uluslararası Müzakere ve Piyasa Dışı Strateji: İş Dünyası, Devlet ve Toplum konularında dersler veriyor.

Kariyerine uluslararası politika analisti olarak başlayan Doğru, Birleşmiş Milletler ve NATO’da görev yaptı. TÜSİAD’ın Washington temsilciliği (2012) görevinde bulunan Doğru takiben çalışma hayatına danışman olarak devam etti.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Université Libre de Bruxelles’de tamamlayan Doğru, yüksek lisansını European Institute, doktora derecesini ise Koç Üniversitesi’nden aldı.

Palgrave, FastCompany ve Dünya Gazetesi gibi çeşitli mecralarda makaleleri yayınlanan Dr. Ceyhun Emre Doğru, Harvard Business Review Türkiye işbirliği ile “İşin İçyüzü” isimli programı üreterek küresel düzeyde iş dünyasını ilgilendiren olayları ve fikirleri inceliyor; karar vericiler için stratejik dersler paylaşıyor.

Doğru, konuşmalarını İngilizce ve Fransızca dilinde yapabiliyor

Konuşma Konuları

  • Eleştirel Düşünce ve Stratejik Karar Verme
  • Kurumsal Strateji ve Yönetimi
  • Kurum Kamu Stratejik İlişkileri, Paydaş Yönetimi
  • Politik, Ekonomik ve Jeostratejik Risk Analizi
  • Uyuşmazlık Çözümü, Müzakere ve Kriz Yönetimi

Videolar

Sinan
Ülgen

Risk Yönetimi Uzmanı, EDAM (Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi) YKB, İstanbul Ekonomi Danışmanlık Kurucu Ortağı

Ekonomik Gelişmeler

Siyasi Analizler

Kamuoyu Araştırmaları

Türk Dış Politikası

Jeostratejik Öngörü

Biyografi

Sinan Ülgen, Brugge Avrupa Koleji’nde Avrupa Topluluğu konusunda yüksek lisans eğitimi aldı. Dışişleri Bakanlığı’nda Birleşmiş Milletler Dairesi’nde çalıştı. Brüksel’de AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev yaptı; Gümrük Birliği’yle ilgili olarak Türkiye’nin müzakere pozisyonunun belirlenmesine katkıda bulundu. 1996’da T.C. Trablus Büyükelçiliği’nde görev aldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği serüveninin en hareketli dönemlerinde, müzakere pozisyonunun belirlenmesinde görev yapmış deneyimli bir diplomat, risk yönetimi strateji uzmanı. Ülgen çalışmalarını Düşünce Kuruluşları, Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi (EDAM) ile İstanbul Ekonomi Danışmanlık bünyesinde kurum ve kuruluşların gelecek analizleri ve pozisyon alma ihtiyaçlarını karşılayacak bilgi analizleri yaparak sürdürüyor. Yerel ve çok uluslu kurumların danışmanlığını üstleniyor, fikirlerini paylaştığı platformlarda uzun ve orta vadeli öngörülerle dikkat çekiyor.

Strateji oluşturma, risk yönetimi

“Ekonomik krizden sonra kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak.” İfadeleriyle günümüz geçiş toplumuna açıklık getiren Ülgen’e göre dünya liderleri, parasını harcadıkları ve belirli bir dönem bazı sıkıntılara göğüs germesini istedikleri vatandaşlarına bugün yaşanan tipte bir krizle bundan 3-5 yıl sonra yeniden karşılaşmayacaklarının garantisini vermek zorunda. Bu tip garantilerin verilmesi ise nihayetinde uluslararası sistemin yeni ve farklı bir tasarımından geçiyor. Bu tasarım, etkinlik ile istikrar, risk ile getiri arasındaki dengeyi daha farklı kuracak. Bu açıdan bakıldığında bu krizin kapitalist sistem açısından da bir dönüm noktası olduğunu söylemek mümkün belki de. Kapitalizm bir ana sistem olarak muhafaza edilmeye devam edilecek. Ancak aşırılıklarının törpülendiği bir kapitalizme geçiş söz konusu olacak. Ülgen, AB ilişkilerinde Türkiye’nin önümüzdeki dönem yapacağı reformlar, başta bankacılık, enerji gibi kritik sektörlerde beklenen değişimler ve Türkiye’nin daha fazla yatırım çekmek için yapması gerekenler konusunda da danışmanlık veriyor.

Konuşma Konuları

  •  Dış Politika ve Ekonomide Sıcak Gelişmeler
  •  Risk Yönetimi, Jeostratejik öngörüler
  •  Türkiye ve Bölgesel İlişkiler
  •  Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınması
  •  Küresel İklim Değişikliği ve Küresel Sosyal Sorumluluk Boyutu

Videolar

Barış
Soydan

Gazeteci, Ekonomi Yazarı

Küresel ekonomi

Yerel ekonomi

Merkez Bankaları

Jeopolitik ve jeostratejik mega trendler

Biyografi

Barış Soydan, yerel ve küresel ekonomideki gelişmeleri öğrenmek isteyenlerin yakından takip ettiği uzun yıllardır ekonomi gazeteciliği yapan bir isim. Soydan, neden sonuç ilişkisi üzerine kurduğu, tarafız güncel ve uluslararası kabul görmüş analiz kurumların verileri üzerinde ekonomi yorumları yapıyor.

Soydan kolay anlaşılır üslubuyla küresel ve yerel ekonomideki gelişmeleri yorumlarken okura ve izleyene gelişmelerin perde arkasını vermekle kalmıyor “Aslında ne oldu?” sorusuna yanıt veriyor. Sıcak kulis bilgilerini aktarırken yaşanan gelişmelerin piyasalara nasıl yansıyacağını somut örneklerle açıklıyor. Hepimizin gelişmeleri takip ederken en çok merak ettiği “Bundan sonra ne olur?” sorusuna, neden sonuç ilişkisi kurarak yanıt veriyor.

Ekonomi İklimi

Soydan’ın konulara analitik yaklaşımı dinleyicileri bir ufuk turuna çıkarıyor. Bu turun sonunda yerel ve küresel ekonomi ikliminde esen rüzgarların yönünü, gelişmelerin nasıl ortaya çıktığını ve sonuçlarının ne olabileceğini güvenilir kaynakların verileriyle öğreniyorsunuz.

Mega Trendler

Jeopolitik ve jeostratejik mega trendler, Barış Soydan’ın üslubuyla anlaşılır hale geliyor. Yapay zeka teknolojilerindeki gelişmelerin ekonomiye etkisinden ABD, Çin ve Hindistan arasındaki ekonomik ilişkilerin ülke ekonomilerine ve sektörlere yansımaları ilgi çeken konuşma başlıkları arasında. Merkez Bankaları, alınan kararların sektörlere etkileri de Barış Soydan’dan talep edilen konular arasında yer alıyor.

Barış Soydan youtube kanalında hafta içi her akşam ekonomi ve piyasalarda son 24 saati yorumluyor. Videoları ekonominin nabzını tutmak, pozisyon almak isteyen çok geniş kitlelere ulaşıyor.  

 Para dergisinde yazı işleri müdürlüğü, Power ve Turkishtime dergilerinde genel yayın yönetmenliği yapan Soydan günlük gazete yazılarına da devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Soydan evrensel gazetecilik ilkelerini savunmayı amaçlayan Medya Etiği Platformu’nun kurucuları arasında yer alıyor.

Konuşma Konuları

Bir Bakışta Küresel Ekonomi ve Yerel Ekonomiye Etkileri

Çok Kutuplu Dünyada Değişen Ekonomik Dengeler

Türkiye Ekonomisinde Gelişmelerin Tercümesi

Ekonomik Kararların Piyasalara Etkisi. Gelişmelerin Neden Sonuç İlişkisi

Jeopolitik ve Jeostratejik Mega Trendlerin Ekonomiye Etkisi

Güncel Mikro Trendler ve Ekonomiye Etkileri

Perde arkası – Kulis Bilgileri

 Yatırım Platformları ve Araçları Hakkında Merak Edilenler

James
Dorsey

Gazeteci, Araştırmacı

Biyografi

James Dorsey tanınmış bir gazeteci, aranan bir Orta Doğu uzmanı. Yıllarca Türkiye’den haber geçen Dorsey, araştırmacı gazeteciliğin başarılı örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Orta Doğu konusunda uzman

Orta Doğu’da tanınmış bir gazeteci kimliğine sahip olan Dorsey, Wuerzburg Üniversitesi’nde “Institute of Fan Culture”ın eş başkanlığını yürütüyor. Dorsey aynı zamanda Singapur S. Rajaratnam, Uluslararası Çalışmalar Okulu Nanyang  Teknik Üniversitesi’nin Batı Asya kıdemli üyesi. Dorsey’nin haber analizleri, dünyanın farklı coğrafyalarında medya kuruluşlarında yayınlanıyor.

Dorsey, aktif gazetecilik yaptığı yıllarda Orta Doğu bölgesinde en çok tanınan simalardan biri oldu. Tanınmış gazeteci; Orta Doğu’da futbol sporu ve endüstrisini gündeme getirdiği blog’uyla da büyük ses getiriyor. 1995-2004 yıllarında “Dünya Ekonomik Forumu”nun Kazablanka, Amman ve Kahire’de gerçekleşen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Zirveleri’nde Başkan Klaus Schwab’ın danışmanlığını yaptı. Aralarında Bosna-Hersek Dış Ticaret Bakanı ve üst düzey personeli, Dünya Su Forumu ile Dünya Bankası Enstitüsü sponsorluğundaki gruplarda üst düzey yöneticilere medya eğitimleri verdi. Ürdün, Irak, BAE, Mısır, Fas, Türkiye, Güney Afrika, Etiyopya, Mali, Kenya, Hindistan, Bangladeş, Nepal, Fransa, Venezuela, Brezilya, Peru ve Arjantin’in de aralarında bulunduğu birçok ülkede seminerler düzenledi. Dikkat çeken çalışmaları arasında 2011’de “Singapur Uluslararası Toplum Katılımı Konferansı”nda moderatörlük,  2012’de Danimarka Aalborg’da düzenlenen “20. Spor Yönetimi için Avrupa Birliği Konferansı”nda açılış konuşması sıralanabilir.

Gazetecilik ve danışmanlık kariyeri

Dorsey,  Amsterdam Üniversitesi’nde ekonomi, Wageningen Tarım Üniversitesi’nde tropikal tarım eğitimleri aldı. Gazetecilik ve danışmanlık kariyerini farklı kıtalarda sürdürdü. 1983 – 1987 yıllarında United Press International   için Atina, Ankara, Kudüs’te büro şefliği ve Orta Doğu ve Londra ofislerinde kıdemli muhabirlik,  Washington Times için 1987 – 1991 yıllarında diplomatik ve ulusal güvenlik muhabirliği yaptı. 1993 – 2003 yılları arasında The Wall Street Journal için Orta Doğu, Orta Asya ve Balkanlar, İstanbul, Amsterdam ve Riyad merkezli kıdemli muhabir olarak görev aldı. Dorsey  uzun bir süre İstanbul’da yaşadı. İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Hollandaca konuşuyor. Teorik Arapça, Türkçe, Fransızca, İbranice dilbilgisine sahip.

Konuşma Konuları

  • Orta Doğu’da Yaşam, Türkiye – Orta Doğu ilişkileri
  • Siyasette ve Sporda “Fun Club” Yönetimi
  • Güvenlik – Asker ve Sivil İlişkileri
  • Siyaset ve Ekonomi Analizleri
  • Spor ve Sporun Ekonomisi
  • Spor ve Siyaset İlişkisi
  • Sporda Cinsiyetçilik
  • Uluslararası Siyaset ve İlişkiler
  • Kitlesel Hareketlerin Makro Yorumu
  • Olimpiyatlar, F1 -Mega Events ve Ülkelere Etkisi
  • Medya İlişkileri

Medya İlişkileri Eğitimi

James Dorsey, gazeteci ve iletişim uzmanı olarak uluslararası platformda etkin bir isim.

İndeks Konuşmacı Ajansı’nın ve İndeks Medya İlişkileri Eğitimi’nin değerli bir üyesi. Birikim ve deneyimlerini uzmanlık alanlarıyla buluşturuyor, paha biçilmez eğitimlere imza atıyor.

Medya İlişkileri Eğitimlerinde Dorsey’den yararlanabileceğiniz başlıklar:

  • Güncel Siyasi ve Ekonomi Yorumları
  • Orta Doğu ve Kuzey Afrika
  • Mega Organizasyonlar
  • İlişki Ağları ve Yönetimi
  • Sosyal Mecrada Star Olmak
  • Medya ve Silahlı Kuvvetler

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri deyim yerindeyse kaynayan bir kazan.  Halkın nabzını tutmuş, bölgeye hakim ve bölgenin ruhunu çok iyi bilen bir gazeteciden; güç dengesi, ilişki dengesi ve algı yönetimine dair ipuçları…

“Mega events”; küresel ve bölgesel çaplı büyük etkinliklerde, çoklu taraf yönetimi, iletişim yönetimi, sonuç yönetimi…

Yabancı Medya ile İlişkiler

Medya iletişiminin kurulması ve yönetilmesi konusunda, yabancı bir gazetecinin bakış açısıyla değerlendirme yapabilen Dorsey, uzun süre The Wall Street Journal için dünyanın birçok farklı noktasında bulunarak, iletişim platformlarında hayatın ritmini tuttu. Türkiye’den bakıldığında haber değeri olan ya da tam tersine olmayan konuların nasıl yönetilebileceği ve algı yönetiminde strateji desteği sunuyor.

Silahlı Kuvvetler ve Medya

Yakın coğrafyamız silahlı kuvvetlerin görev tarifi ve tarihsel doku nedeniyle silahlı kuvvetler tarifinin Batı’ya kıyasla farklı noktalara ulaştığı bir alan. Anlaşılması çoğu zaman zor. Gelecek adımların bir yabancı gözüyle öngörülebilmesi çoğunlukla imkansız. Dorsey, bu bölgede en az silahlı kuvvetler kadar farklı dokuya sahip olan medya olgusunu da iyi teşhis etmiş bir gazeteci.

Akademik Platform

Dorsey uzun yıllar aktif gazetecilik yaptı… Birikimini akademik platformda da değerlendiriyor. İlginç ve etkin projelerde imzası bulunuyor.

İlişkiler

Bu dönem bir tek kelimeyle ifade edilecek tarihte: İlişki! Dorsey halen farklı coğrafyalarda iki akademik yapılanmayı yönetiyor. Bu yapılar “fan club” diye adlandırılsa da ekonomiden siyasete, sosyal dokudan fırsata uzanan değişik bir yelpazede kendisini gösteriyor.

Blog

Dorsey, kitabı yayınlanmadan Amazon.com’da çok satanlar arasına giren az sayıdaki yazardan biri. Son aktivitesi kurduğu blog. Bloğu futbol teması üzerine. Başta Orta Doğu olmak üzere dünyayı futbol üzerinden yorumluyor. Aktif bir blogger ve blogger’lar arasında en popüler isimlerden…

Özetle James Dorsey’nin iletişim üzerine anlatacak çok şeyi var!

Celal
Seçkin

Yönetim Danışmanı, EFQM Eğitmeni, EFQM Değerlendiricisi

Biyografi

Celal Seçkin, Türkiye’de “Kurumsal Mükemmellik” denince akla ilk gelen isimlerden biri. Kurumsal mükemmellik alanında uzun yıllar boyunca edindiği bilgi ve deneyimini kurumlarla paylaşan Celal Seçkin, bugün, “kurumsal mükemmellik” alanında en çok aranan konuşmacılardan. Seçkin; değişim yönetimi, liderlik, yenileşim/inovasyon, kurumsal özdeğerlendirme gibi kurumsal mükemmellik anlayışı kapsamında ihtiyaç duyulan birçok konuda profesyonel kitlelere özel konuşmalar gerçekleştiriyor.

EFQM Mükemmellik Danışmanı

Türkiye’de 1992’den itibaren “Ulusal Kalite Ödülü” sürecinin oluşturulmasına katkıları olan Seçkin, Avrupa Kalite Ödülü sürecinde de 1997’den itibaren değerlendirici ve baş değerlendirici olarak rol aldı. Ekim 2000 – Aralık 2004 tarihleri arasında EFQM Brüksel’de Avrupa Kalite Ödülü Yöneticisi olarak çalışan Seçkin, EFQM Mükemmellik Aşamaları değerlendirme sürecini tasarlayan ekipte ve sürecin uygulamalarında yer aldı, EFQM Mükemmellik Modeli’nin güncellenmesi çalışmalarına katıldı.

Öz değerlendirme ve Çalıştaylar

Seçkin, yurt içi ve yurt dışında kamu sektörü ve özel sektörden çok sayıda kuruluşa kurumsal mükemmellik, EFQM Modeli, kurumsal öz değerlendirme uygulamaları ve ulusal/uluslararası ödül süreçlerine hazırlanmalarına yönelik eğitimler verdi. Çok farklı özelliklerdeki kurumlarda uygulamalarda yer aldı, kurumsal mükemmellik değerlendirmeleri yaptı. Birçok uluslararası, ulusal kongre ve sempozyumda organizasyon komitesi üyesi, oturum başkanı, çalıştay yöneticisi, konuşmacı ve katılımcı olarak yer aldı.

Kurumsal eğitimler

Halen, EFQM’in değerlendirici eğitimlerini tasarlayan ekipte yer alan Seçkin, birçok ülkede eğitim veriyor, EFQM adına eğitmen akredite ediyor ve değerlendirici yetiştiriyor. Kurumsal mükemmellik anlayışının insanlığın daha iyi bir geleceğe kavuşmasında önemli katkıları olacağına inanan Seçkin, çalışmalarını yurt içi ve yurt dışında danışman, eğitmen ve değerlendirici olarak sürdürüyor.

Seçkin, ODTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden mezun oldu.  PTT ARLA (TELETAŞ) ve Siemens A. Ş.’de elektronik haberleşme sistemleri üretiminde 17 yıl mühendis ve yönetici olarak çalıştı. Ulusal Kalite Ödülü Sekreteri ve KalDer İcra Kurulu Üyesi olarak görev alan Seçkin, Ulusal Kalite Hareketi’ni geliştiren ve uygulayan ekipte yer aldı. Çeşitli üniversitelerin sertifika programlarında eğitmen olarak yer aldı. Seçkin Danışmanlık ve Eğitim Ltd. Şti.’ni kurdu. Seçkin, her yıl EFQM Mükemmellik Ödülü sürecinde Değerlendirme Ekibi Lideri olarak görev yapıyor.

Konuşma Konuları

Kurumsal Mükemmellikte Başarı(sızlık) Öyküleri


  • İyi yönetilen kurumların özellikleri nelerdir? Kurumsal mükemmelliğe giden yolda kurumlar hangi engeller ve kolaylaştırıcı unsurlarla karşılaşırlar?
  • Kurumsal mükemmellikte sürdürülebilirlik, liderlik ve değişime uyum.
  • Kurumsal mükemmellik örneklerine ilişkin deneyim paylaşımı.
  • Kurumsal Ayna: Özdeğerlendirme; ama nasıl?

Neden özdeğerlendirme? Özdeğerlendirmede objektiflik, tarafsızlık ve açıklık nasıl sağlanabilir? Özdeğerlendirme sonunda belirlenen güçlü yönler ve iyileştirme fırsatları nelerdir? Özdeğerlendirme sonuçları nasıl kullanılır? İyileştirme sürecinin tasarımındaki temel unsurlar nelerdir?

Kurumların Dönüşümünde Temel İtici Güç: Liderlik


Kurumların yönetiminde, değişim süreçlerinde ve başarılı olmalarında liderliğin rolü nedir? Kurum kültürü, değerler ve etik anlayışla liderlik arasındaki ilişkiler nasıl değerlendirilir? Başarılı liderlik profilinin temel özellikleri nelerdir? Liderlikte ilişki yönetimi ve kurumun paydaşlarının beklentileri nasıl karşılanır?

Kaçınılmaz Yol Ayrımlarında Nasıl Hareket Etmeli: Değişim Yönetimi


  • Değimin ihtiyacının hissedilmesi ve değişimin gereği. Değişime direnç ve uyum.
  • Değişim sürecinde liderlerin ve liderliğin rolü. Kurum kültürü, değerler ve değişim.
  • Değişim sürecinin yönetimi. Değişim yönetiminde paydaşların rolü.

Böyle Gelmiş Böyle Gitmemeli: Yenileşim ya da İnovasyon


Neden inovasyon? İhtiyaç mı? Lüks mü? Gereklilik mi? Moda mı? Hobi mi? Fark yaratmak mı? Nasıl? Kurum kültürü ve yönetim anlayışı ile ilişkisi. Yenileşimde başarısızlık örnekleri… Engeller, kolaylaştırıcılar. Yenileşimde sürdürülebilirlik.

Birlikte Çalışalım, Arayalım, Anlayalım, Çözelim: Moderasyon, Çalıştay, Arama Konferansı Yönetimi ve Kurgusu


Kurumsal performansı iyileştirmek, daha iyi ve etkin bir yönetim anlayışına doğru yol almak üzere çeşitli konulara odaklanan çalıştaylar?

  • Stratejik planlama.
  • Süreç yönetimi.
  • Çalışanların memnuniyeti.
  • Müşteri memnuniyeti.
  • Toplumsal sorumluluk.
  • Değişim yönetimi.
  • Sürdürülebilirlik.
  • Etik, kurum kültürü, değerler vb.

Cenk Tezcan
Dr.

Fütürist, Tıp Bilişimcisi

Biyografi

Dr. Cenk Tezcan, tıp doktoru, hastane tasarımcısı, tıp bilişimcisi, öğretim görevlisi ve fütürist olarak çalışmalarını sürdürüyor.

TED Ankara Koleji mezunu olan Tezcan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin “İşletme Yönetimi” programını ayrıca Hastane Tasarımı ve Gelecek Tasarımı sertifika programlarını tamamladı.  Tezcan’ın uzmanlık alanlarını tıbbi cihaz projeleri, anahtar teslim hastane projeleri ve tıp bilişimi ile ilgili projeler oluşturuyor.

Sağlıkta inovasyon

Ortak akıl, paylaşım ekonomisi, sağlıklı yaşam ve mutluluk konularının Türkiye’de yaygınlaşması için çalışan Dr. Cenk Tezcan, aynı sağlık girişimlerine mentorluk da yapıyor.

Profesyonel iş yaşamı boyunca Dünya Bankası, İslam Kalkınma Bankası, SGK ve çeşitli bakanlıklarda Danışman olarak çalışan Tezcan, kurucu ortağı olduğu BeWell’de “Anahtar teslimi sağlık projeleri”, Bwise’da ise “gelecek tasarımı” ve “sağlıklı yaşam ve mutluluk” üzerine çalışıyor. “Sağlığa Yenilikçi Bir Bakış Açısı: Mobil Sağlık” kitabının da yazarı olan Cenk Tezcan, ODTÜ, Bilgi Üniversitesi ve Medipol Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veriyor.

Gelecek tasarımı

Sağlıkta inovasyon, mobil sağlık, sağlık turizmi, akıllı şehirler ve gelecek konularında düzenlenen etkinliklerde profesyonel konuşmacı olarak da yer alan Cenk Tezcan, ayrıca bir dönem TRT’de gelecek üzerine 13 dizilik bir televizyon programını hem yönetti hem de sundu. Yazılarını www.cenktezcan.com adresinde okuyucularıyla buluşturan Cenk Tezcan, aynı zamanda Yaşam Bilimleri ve Sağlık Bilişim Teknolojileri Derneği (YASTED) Başkanı ve Tüm Fütüristler Derneğinde Yönetim Kurulu üyesi.

Konuşma Konuları

  • Fütürizm


    • Fütürizm nedir?
    • Fütürizm: geleceğin tasarımı
    • İş hayatının geleceği, yeni iş modelleri, yeni meslekler
    • 2030’u etkileyecek trendler
    • Akıllı şehirler; sağlığın yeni sunumu
    • Giyilebilir, yutulabilir teknolojiler
    • Sanal ve artırılmış gerçeklik, holografik sağlık
    • İnovasyon nedir?
    • Tele-teknolojiler
    • Geleceği tasarlamak mümkün mü?
    • Trendleri okumayı öğrenmek
    • Gelecek planlaması

    Sağlık sektörünün geleceği


    • Mitolojiden 21. Yüzyıla sağlığın yolculuğu
    • Sağlıkta inovasyon ve gelecek yansımaları
    • Sağlık turizminde holistik yaklaşım, 3. Yaş turizmi
    • Ölçmezseniz yönetemezsiniz; bilişimi sağlıkta kullanmak
    • Yenilikçi bir sağlık yaklaşımı; mobil sağlık
    • Sağlıkta robotlar ve yapay zeka
    • İnternet sağlığı nasıl şekillendiriyor?
    • Biyoteknoloji çağı
    • Doku mühendisliği
    • Genomik çalışmalar, kromozomal çalışmalar
  • Sağlık teknolojileri


    • Kişisel tıp; kişiye özel ilaçlar, besinler
    • Teknoloji sağlık sunumunu nasıl etkileyecek?
    • Sağlık sisteminde yeni oyuncular
    • Sağlıkta inovasyon
    • Sağlıkta çözüm odaklı yaklaşımlar
    • Mobil sağlık
    • Sağlıkta dijital dönüşüm
    • Sağlık girişimciliği; nelere yatırım yapılmalı?
    • Biyoteknoloji, gen teknolojileri

    Teknolojik evde bakım Sağlıklı yaşam


    • Sağlıklı ve mutlu yaşam, davranış değişikliği oluşturmak
    • Sağlıkta değişen trendler
    • Kişisel sağlık
    • Akıllı telefonumuz yeni doktorumuz mu?
    • Akıllı telefon sağlık uygulamaları
    • Sağlıkta sosyal medya yönetimi
    • Daha sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek

    Davranış değişikliği

    Aktif yaşam


    • Wellbeing tekerleği
    • Sağlıklı ve dengeli beslenmek
    • İş yerlerinde sağlıklı yaşam

    Sağlık turizmi


    • Neden sağlık turizmi?
    • Sağlık destekli turizm
    • 3. yaş turizmi

Videolar

Itır
Erhart

Akademisyen, Sosyal Girişimci

Adım Adım Hareketi

Sosyal Farkındalık

Sivil Vatandaş

Takım Olmak

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Sivil Toplum

Biyografi

Itır Erhart, Chicago’da (2004) bir otobüs durağında “Koşmak zor mu geliyor, kemoterapiyi dene!” sloganını görünce hayatını değiştirecek farklı bir yönelime girdi;  sivil toplum kuruluşları için kaynak ve farkındalık yaratmak. Sosyal Aktivizmin fitilini  sekiz maraton, 20 yarı maraton koşarak ateşledi. Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşu oluşumu Adım Adım’ın kurucuları arasında yer aldı. Şirket takımları oluşturup bir STK yararına koşmanın şirket içi iletişim, aidiyet, motivasyon üzerindeki etkileri üzerine ufuk açıcı konuşmalar yapan Erhart bu ve benzeri kampanyaların iletişim çalışmalarının nasıl yapılması gerektiğini ve medya yansımalarını dinleyicileriyle paylaşıyor. Konuşmalarında takım olmanın önemine vurgu yapan Erhart spor yoluyla kaynak yaratmak ve farkındalık yaratmak için neler yapılabileceğini de dinleyicilerine aktarıyor.

Doç. Dr. Itır Erhart, Lisans ve Lisansüstü eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili Edebiyatı (BA) ve Felsefe (BA & MA & Phd) bölümünde, tamamladı. Cambridge Üniversitesi Felsefe Bölümünde  M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine ders vermeye başladı. Itır Erhart, sivil toplum alanında yaptığı çalışmalardan dolayı “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu (2009) ve Ten Outstanding Young Persons (2010) jüri özel ödülünü aldı, Ashoka Fellow seçildi (2014).

Onbinlerce üyeye ulaşan Adım Adım, bir yandan dayanıklılık artırıcı sporlar aracılığıyla bireyleri toplumsal sorunların çözümü için harekete geçirirken, öte yandan da sivil toplum kuruluşlarını şeffaf ve hesap verebilir olmaya teşvik ediyor. Adım Adım’a katılan bireyler ve kurumsal koşucular spor yaparak destekledikleri STK’lar için kaynak yaratıyor. Dünyada “charity run” olarak bilinen bu model, etki alanını artırarak büyüyor. Bağışçılar pek çok ihtiyaç sahibinin hayatına dokunuyor.  Sistem içinde yer alan her koşucu yaklaşık 200 kişiye mesaj atıp desteklediği projeyi anlatıyor. Böylece hem bağış toplanmasına yardım ediyor hem de farkındalık yaratıyor.

Konuşma Konuları

  •  Spor yoluyla kaynak ve farkındalık yaratmak ve birleştirici güç olarak spor
  •  Adım Adım Hareketi
  •  Takım olmak
  •  Toplumsal Cinsiyet 101
  • Toplumsal Cinsiyet Eşitliği; “Kadınlar ofsayttan anlar mı?”
  • Sivil Toplum ve Hesap Verebilirlik

Videolar

Erkan
Yıldırım

Dijital Transformasyon ve İnovasyon, Alwiser Kurucusu ve CEO

Biyografi

Erkan Yıldırım lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nden, yüksek lisansını, Pittsburgh Üniversitesi ve Berkeley’deki California Üniversitesi’nde tamamladı.

Akademik çalışmalarının ardından, Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Danone Türkiye bünyesinde yönetici olarak başladığı kariyerini, perakende, e-ticaret ve teknoloji ağırlıklı start-uplar’da kurucu, üst düzey yönetici ve danışman olarak sürdürdü.

Dijital Dönüşüm, Yeni İş Modelleri Tasarımı

2016 yılında Dijital Dönüşüm, Yeni Nesil Eğitim – Gelişim – İnovasyon Programları ve Yeni İş Modelleri Tasarımı konusunda uzmanlaşan alwiser Yönetim Danışmanlığı şirketini kurdu. Yurt içi ve yurt dışında farklı sektör ve büyüklüklerdeki birçok şirket ve kurumlara, dönüşüm stratejilerini kurgulama, yeni değer vaatleri tasarlama, bunları başarılı iş modellerine dönüştürme, farkındalık yaratma ve icra planını oluşturma amaçlı hizmetler vermektedir.

Seminerler, Atölye Çalışmaları

Erkan Yıldırım, dijital dönüşümü sadece bir dijital ve teknoloji meselesi olarak görmeyip, bu dönüşümün aynı zamanda liderlik, kültür, yetkinlik, yetenek, tasarım işi olduğunu anlattığı seminer ve konuşmalar yapıyor.

Kurumlara özel uygulamalı mini-atölyeler tasarlayan Erkan Yıldırım, bu dönüşüm hareketini tetikleyen bir inovasyon programına dönüştüren kurumsal inovasyon programları yürütüyor.

Konuşma Konuları

  • Dijital dönüşüm,
  • Şirket dönüşüm stratejileri,
  • İş modelleri yaratma,
  • Liderlik

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]