Skip to content

Bihter
Ayyıldız

Lüks Marka Danışmanı

Biyografi

Bihter Ayyıldız, iletişim dalında farklı şapkaları olan bir reklamcı, gazeteci, danışman ve pazarlama uzmanı. Fransa’da aldığı sanat tarihi eğitiminin ardından, reklam sektöründen marka iletişimi tecrübelerini lüks markaların iletişimlerinde kullanmak üzere sektör değiştirdi. Moda ve lüks marka severlerin yakından takip ettiği Ayyıldız, önemli markaların yol arkadaşı. Profesyonel hayatına gazetecilikle başlayıp stratejik pazarlama danışmanlığı yapan Ayyıldız, son zamanlarda yoğun mesai harcadığı influence marketing ve uzantısı olan Love and Hate Marketing’le pazarlama iletişiminin sınırlarını zorluyor.

Bihter Ayyıldız, Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra, Fransa’da Charles de Gaulle-Lille Üniversitesi’nde sanat tarihi eğitimi aldı. Fransa’da bulunduğu süre zarfında Paris’te Latin-Jockey Tour’da VIP incoming yönetimi ve Nice’de Cigale Orientale adlı firmada özel davet organizasyonlarına imza attı. Lüksün ve modanın anavatanı olan Fransa’da geçirdiği yıllar profesyonel hayatını şekillendirmesine de katkıda bulundu. Türkiye’ye döndüğünde MARKA Reklam Ajansı ile başlayan kariyerine Balizza ile devam etti. Ardından Tiffany & Co., Omega, Montegrappa, Jaquet Droz, Davidoff, Pequignet, Montblanc gibi dünyanın en değerli lüks ve mücevher markalarının pazarlama ve PR yönetimini üstlendi.

Aynı zamanda Vatan Gazetesi hafta sonu ekleri Bizim Kahve ve Vatan Pazar’ın yanı sıra Milliyet’te köşe yazarlığı yapan Bihter Ayyıldız,Tempo, XOXO ve Luxos gibi dergilere de yazılar yazdı.

2020 yılının başında kurduğu BA Projectz’in çatısı altında  global ölçekli lüks markalara ve kültür sanat projelerine stratejik danışmanlık vermektedir. Güncel haber sitesi www.plumemag.com ‘un da kurucusu olan Bihter Ayyıldız’ın uzmanlık alanı Sürdürülebilir marka ve iletişim stratejileridir. Konuşmalarında da lüks kavramını ele alan, lüksün tarihteki yolculuğuna dikkat çeken Ayyıldız, stil sahibi olmanın püf noktalarını, trendlere dair bilgiler aktarıyor.

Konuşma Konuları

  • Influencer Marketing
  • Influencer İletişimi
  • Love and Hate Marketing

Lüksün tanımı değişiyor peki ya kendisi?

Alışılagelen lüksün tanımı değişiyor. Deneyim ve duygusal etkileşim ise, en katı kurallara sahip köklü markaların kilit noktasına dönüşmüş durumda. Dijital iletişimde yenilikçi olup, mağaza içi deneyimde öncü adımlar atan markalar yerini koruyor. Lüks tüketicisi çok üstün kalite malzeme ve essiz tasarım kadar samimi bir içerik iletişimi de arıyor. 

  • Dijital çağda lüks perakendecilik

Günümüzde dijitalleşme her yere nüfuz etti. Moda dünyası da bundan nasibini aldı. Tüketim artık dijital kanallar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Eğer bu kanallar aracılığıyla da müşteriye dokunmazsanız yok olup gidersiniz. 

  • Stil sahibi doğamayız ama olabiliriz

Audrey Hepburn ve Grace Kelly gibi bir ikonu kopyalayarak ya da stil danışmanlarıyla çalışıp başkasının hayal gücünün, zekasının ve zevkinin yansıması olan parçaları üzerinde taşıyarak stil sahibi olunur mu? Yoksa stil sahibi olmak kişinin genetik kodlarında mı vardır?

  • Gardıropta “Top Ten”

Yıllar değişse de gardırobun değişmeyen ikonik parçaları neler olmalı? Hangi parçalarla zamansız bir şıklık yaşamanız mümkün. 

  • Sanat ve lüks: Markaların bitmeyen aşkı

Lüks markaların sanatçılarla olan iş birlikleri lüks tüketicisinin her zaman çok olumlu cevap verdiği bir formül. Fakat çok sık tekrarlandığı zaman, ticari algıya neden olup, müşteri gözünde sorgulanan bir alan olmaya da açık. 

  • Sadeleşme/100 ürünle yaşanır mı?

Sahip olduklarımızın bizi esir almasını daha çok dile getirdiğimiz dönemde, azalarak çoğalmak konusu üzerine düşünceler tartışmaya çok açık.

  • İşte bunlar hep lüks…

Yüzyılı aşan hatta bazıları neredeyse 2 asra yaklaşan markaların da dünyanın dört bir yanındaki taleplere cevap vermek için üretim ağlarını geliştirmesi aynı ürüne gereğinden fazla kişinin sahip olabilme fırsatını doğurdu.

  • Çağdaş Moda – Kavramsal Moda

Moda artık sadece tasarım ve kumaştan ibaret değil. Tüm bunların yerine çağdaş sanatta olduğu gibi fikir aldı. 

  • Marka olmak ya da olmamak

Marka olunmaz doğulur diyebiliriz. Bir markanın sadece ürünlerinin kalitesi ve popülaritesi o markanın değerini maalesef belirleyemiyor. Günü doğru değerlendiren ve geleceğe yatıran markalar dışındakilerin pek şansı olmayan bir dönemdeyiz.

  • Doğru parçalara yatırım (Minimum parça maksimum şıklık)

Eskilerin bir sözü vardır: Nicelik değil, nitelik önemlidir. İngilizler de “Ucuz ürün alacak kadar zengin değilim”, derler. Bu sözler boşuna söylenmiş değil. Doğru ve sürdürülebilir bir gardırop kendinize yapacağınız en iyi yatırımlardan biri. Ve bunu çok az parçayla yapmak mümkün.

Videolar