Ali Rıza Babaoğlan

Ali Rıza Babaoğlan
Ali Rıza Babaoğlan, bilişimci, girişimci ve yatırımcı. Bilişim sektörü profesyoneli olarak teknoloji ve ağırlıklı olarak bilgi teknolojileri firmaları üzerine melek yatırım ve girişim fonlaması çalışmaları yapıyor. Kurumsal dünyada yer aldığı süre zarfında önemli projelere imza atan Babaoğlan başta TÜBİTAK olmak üzere global teknoloji şirketleri olan Microsoft, IBM ve SAP’nin Türkiye ofislerinde uzun süre çalıştı. Ayrıca LinkedIn’in Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Bölge Direktörü olarak şirketin İrlanda ve ABD ofislerinde görev yaptı.
BIC Melek Yatırım Ağı bünyesinde çalışmalarına devam eden ve bazı yabancı yatırım kuruluşlarına danışmanlık yapan Babaoğlan, hatırı sayılır sayıda girişime melek yatırımcı olarak dahil olup yönetim kurullarında yer aldı. Babaoğlan’ın yatırım yaptığı şirketlerden biri, 2016’ın ilk çeyreğinde yüksek bir değerleme ile satılarak en başarılı girişim hikayelerinden birini yazmış oldu.
Popüler teknoloji ve yaşam dergilerine dijitalleşme konusunda yazılar yazarak farkındalığı artırmak üzere çalışan Babaoğlan, yoğun profesyonel hayat temposunu yoğun girişim-yatırım dünyası ve danışmanlık çalışmalarına ayırdı. Kamu kurum ve kuruluşlarının dijitalleşme serüveninde katkıda bulunan Babaoğlan büyük teknoloji firmalarında geçirdiği profesyonel deneyimini Türk firmalarının kullanımına açıyor. Yaptığı çalışmalar sonucunda “Dünyanın En Başarılı Gençleri” listesine giren Ali Rıza Babaoğlan, birçok televizyon programında bilişim sektörünü değerlendirdi. Almanya, Azerbaycan, İtalya, ABD, Mısır, Hollanda ve İrlanda‘da küresel ve yerel etkinliklerde davetli konuşmacı olarak katıldı, özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarında konuşmacı olarak yer aldı. Babaoğlan başta TedX ve Webrazzi olmak üzere birçok konferans ve kurum içi etkinlikte dijital kültür, teknolojinin yaşama etkileri, trendler ve yeni nesil yaşam konularında ufuk açıcısı konuşmalar yapıyor.
Babaoğlan, Birleşmiş Milletler Gönüllüsü olarak İtalya’nın Spoleto ve Kenya’nın Mombasa şehirlerinde UNDP Millennium Development Goals 2015 programı için de çalışmalar yürüttü. Babaoğlan Yeni Bir Lider Derneği’nin yönetiminde. Bu oluşum içinde birçok genç profesyonel ile üniversite öğrencilerinin liderlik çalışmalarına destek oluyor. Gençlere eğitim ve deneyimleriyle örnek olan Babaoğlan, tam burslu olarak okuduğu Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde henüz öğrenciyken Microsoft Office 2007 ürün ailesinin geliştirilmesinde görev aldı ve Microsoft’un “En İyi Öğrenci Çalışanı” ödülüne layık görüldü. Junior Chamber International (JCI – Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) tarafından 2009’da Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci arasında seçilerek ödüllendirildi. 2009’da İsviçre’de, IBM tarafından En İyi 75 mühendislik öğrencisi arasına seçilerek IBM Zürich Merkez Araştırma Laboratuvarı’nda inovasyon eğitimi aldı. Zürih’teki eğitiminin ardından Türkiye’ye dönen Babaoğlan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan ilk Türk Milli Teknoloji Takımı’na davet edildi ve Türkiye’yi, Hollanda’da düzenlenen olimpiyatlarda ilk defa resmi olarak bilişim teknolojileri ve iletişim alanında temsil etti.
Business 3.0:
- Yeni Dünya’nın Kuralları
- Dijital Kurumsal Dönüşüm
- Kurumsal Sosyal Medya Stratejileri
İK 3.0:
- Yeni Nesil İK İhtiyaçları
- İK’nın Geleceği
- Kariyer Meselesi
- Evet, Yapabiliriz!
Politika 3.0:
- Bürokrasinin Sonu
- Kamu’da Dijital Dönüşüm
- Dijital Vatandaş Memnuniyeti
- İktidarı Tabana Yaymak
Yatırım:
- Paramı Nereye Yatırmalıyım?
- Melek Yatırımcılar; İkinci Bahar Yaşayanlar…
Güvenlik:
- Güvenliği Hafife Almayın, “Benim Başıma Gelmez” Demeyin!